Άφθονες επιλογές για αγορές τοπικών τροφίμων στο Μεξικό

0

Τα σούπερ μάρκετ (και πιο πρόσφατα, οι υπεραγορές) αποτελούν μέρος του εμπορικού τοπίου του λιανικού εμπορίου του Μεξικού τα τελευταία τουλάχιστον πενήντα χρόνια, αλλά ανεξάρτητοι πωλητές συνεχίζουν να ασκούν το εμπόριο τους και να ευδοκιμούν στο Μεξικό.

Τα σούπερ μάρκετ δεν είναι το μόνο κατάστημα στην πόλη

Σε μέρη όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα σούπερ μάρκετ έχουν σταθερά προσελκύσει το έθιμο μακριά από τα τοπικά καταστήματα, προσφέροντας στους πελάτες τεράστιες σειρές προϊόντων, όπως βρώσιμα είδη, είδη σπιτιού, υλικό και φαρμακευτικά προϊόντα που συγκεντρώνονται εύκολα σε ένα μέρος. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλά από τα τοπικά καταστήματα «μαμά και ποπ» έκλεισαν και εξαφανίστηκαν από το τοπίο των συναλλαγών.

Στο Μεξικό, αυτό δεν συνέβη.

Είναι ακόμα δυνατό και εφικτό να ψωνίζετε το φαγητό σας τοπικά στο Μεξικό, συχνά σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σπίτι σας, σε παντοπωλεία και υπαίθριες αγορές που παρέχουν άφθονα φρέσκα τρόφιμα που παραδίδονται στα καταστήματα νωρίς κάθε πρωί ή παράγονται καθημερινά στο κτίριο. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε επίσης ένας πολλαπλασιασμός των τοπικών «αγορών βιολογικών προϊόντων», σε ορισμένες πόλεις και πόλεις.

Σε αυτά τα γνωστά εμπορικά κέντρα, μπορείτε να γνωρίσετε τους τοπικούς ιδιοκτήτες καταστημάτων ή πάγκων, να μιλήσετε με τον κρεοπώλη για το ποια κομμάτια είναι καλύτερα για ένα γεύμα που θέλετε να ετοιμάσετε, να επιλέξετε εποχικά φρούτα και λαχανικά από ώριμες επιλογές, να τυλίξετε ζεστό καλαμπόκι τορτίγιες σε ένα υφασμάτινο κάλυμμα σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο ή το ταψί που τα παράγει και αγοράστε νόστιμα και νόστιμα ρολό ψωμάκια που ψήνονται συνεχώς όλη την ημέρα.

Τοπικά ανεξάρτητα καταστήματα που θα βρείτε ακόμα στο Μεξικό

Η επιλογή τοπικών, εξειδικευμένων καταστημάτων τροφίμων στις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τα χωριά του Μεξικού είναι άφθονη και φιλόξενη. Τα ονόματα καταστημάτων που θα βλέπετε τακτικά περιλαμβάνουν:

  • Φρούτα και Όσπρια — ο τοπικός μανάβης που πουλά φρέσκα φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά·
  • Πτηνοτροφείο — προσφέροντας φρέσκο ​​κοτόπουλο, πωλούν επίσης αυγά και καρυκεύματα για να συμπληρώσουν πιάτα με κοτόπουλο·
  • Ψησταριά — ψητά κοτόπουλα από σούβλα. Πωλούν επίσης σάλτσες και άλλα καρυκεύματα για να συμπληρώσουν ένα γεύμα ψητού κοτόπουλου.
  • κρεοπωλείο — κρεοπωλείο, πουλάει ποικιλία κρέατος και παρέχει συμβουλές για διάφορα τεμάχια·
  • Είδος μεξικάνικης τηγανίτας — πώληση φρεσκοτριμμένων, ζεστών τορτίγιας, κατευθείαν από τη μηχανή που τις φτιάχνει, και σε ορισμένα σημεία συμπιέζονται σκληρά και μαγειρεύονται σε ζεστό πιάτο·
  • Εκλεκτά τρόφιμα — delicatessen· Πωλώντας μια σειρά από ζαμπόν, αλλαντικά, τυριά, ορεκτικά και άλλα αλλαντικά·
  • Φούρνος — τοπικό αρτοποιείο, που πωλεί φρέσκα γλυκά και αλμυρά ψωμιά·
  • αλιεία — ψαροπωλεία· Αυτά εμφανίζονται συχνότερα σε παράκτιες τοποθεσίες.

Οι πλανόδιοι πωλητές ασθενοφόρων προσθέτουν επιλογές

Εκτός από τα καθιερωμένα τοπικά καταστήματα και τις υπαίθριες αγορές, θα δείτε συχνά ασθενοφόρους εμπόρους να σταθμεύουν στο δρόμο να πωλούν φρέσκα εποχιακά προϊόντα. Αυτοί οι έμποροι πωλούν συνήθως φρούτα ή λαχανικά που είναι σε αφθονία λόγω της υπερσυγκομιδής—παραδείγματα περιλαμβάνουν μανταρίνια, πορτοκάλια, ανανάδες ή μάνγκο— κατευθείαν από το πίσω μέρος ενός φορτηγού ή ίσως από ένα μπαρούτι ή πτυσσόμενο τραπέζι που στήνουν – επάνω για την ημέρα. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αγοράσετε φρέσκα εποχιακά προϊόντα στις χαμηλότερες τιμές.

Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι θα συνεχίσουν να ψωνίζουν στα τοπικά σούπερ και υπεραγορές κάθε εβδομάδα, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ζήτηση στο Μεξικό για φρέσκα τρόφιμα και άλλα βασικά καθημερινά είδη που προμηθεύονται από τοπικά καταστήματα και εμπόρους.

Αυτά τα τοπικά καταστήματα, οι υπαίθριες αγορές και οι πλανόδιοι έμποροι συνεχίζουν να ευδοκιμούν στο Μεξικό. σε μεγάλο βαθμό, επειδή βρίσκονται σε βολική τοποθεσία κοντά σε τοπικές γειτονιές, συχνά σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το σπίτι σας, και υποστηρίζονται τακτικά από ντόπιους που εκτιμούν την παρουσία τους στην τοπική κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αγορές στο Μεξικό

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με καταστήματα και αγορές στο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένων των αγορών τροφίμων στο Μεξικό, των τοπικών καταστημάτων στο Μεξικό και των τοπικών αγορών στο Μεξικό, εδώ στο Mexperience.

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar