Ένας ιδανικός τρόπος για να γνωρίσετε τους γείτονές σας

0

Ένας τρόπος για να γνωρίσετε μερικούς από τους γείτονές σας στο Μεξικό είναι να κρατήσετε έναν σκύλο και να τον πηγαίνετε συχνά στο πάρκο.

Μπορείτε να κάνετε πολλές βόλτες μόνοι σας και να μην μιλήσετε ποτέ με κάποιον που δεν γνωρίζετε, όπως θα μπορούσατε να κάνετε αν ταξιδεύετε με το μετρό ή με λεωφορεία. Εάν συνηθίζετε —όπως πολλοί κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού— να οδηγείτε παντού, η μόνη σας επικοινωνία με τους συμπατριώτες σας μπορεί να είναι ένα κούνημα του κεφαλιού, ένα χτύπημα της κόρνας ή ένα δυσάρεστο σήμα με το χέρι που περνά απαρατήρητο από τον αποδέκτη του

Ωστόσο, το να ξεκινήσετε μια συζήτηση γίνεται περισσότερο ή λιγότερο απαραίτητο, όταν έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον που, όπως εσείς, βρίσκεται στο αμυντικό άκρο ενός λουριού που τεντώνεται στα όριά του από ένα κατοικίδιο του οποίου οι προθέσεις θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε από απλό. γνωριμία με μια μάχη μέχρι θανάτου.

Αυτή είναι μια καλή στιγμή όσο κάθε άλλη για να δημιουργήσετε τα διαπιστευτήριά σας ως „ειδικός σε σκύλους“.

Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με, τι ράτσα είναι;κάτι που θα ήταν εντάξει εφόσον ο σκύλος του άλλου δεν είναι Γερμανικός Ποιμενικός, Λαμπραντόρ ή κάποια άλλη γνωστή ράτσα.

Πολλές ράτσες σκύλων είναι ίδιες στα ισπανικά με τα αγγλικά ή την αρχική τους γλώσσα. Παραδείγματα είναι τα Rottweiler, Doberman, Schnauzer, Bulldog, Boxer. Άλλα είναι κυριολεκτικές μεταφράσεις, για παράδειγμα, Γερμανικός Ποιμενικός (Γερμανικός Ποιμενικός), αγγλικός ποιμενικός (Αγγλικό Sheepdog), μεγάλος Δανός (Μεγάλος Δανός).

Για ορισμένες ράτσες, εφαρμόζεται η συνήθεια να χρησιμοποιούν ένα αγγλικό επίθετο και να το μετατρέπουν σε ισπανικό ουσιαστικό. Έτσι ένα γαλλικό κανίς γίνεται „ο γαλλικός,„ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ“ένα χρυσό, και ένα Κόκερ Σπάνιελ, „un κόκερ.

Ένας μικτής στο Μεξικό περιγράφεται ως ρεύμαή οδικός χάρτης (σκύλος του δρόμου), κρεολόςή ευφημιστικά, διασταυρώνεται με ρεύμα (σταυρός με μιγάδα).

Ένα άλλο πιθανό ανοιχτήρι, Είναι αρσενικό ή θηλυκό; θα σας έδειχνε ότι γνωρίζετε ότι, συνήθως, δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα εάν είναι αντίθετα, αν και θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τη στάση σας ως κάποιος που ξέρει τα πάντα για τα σκυλιά.

δαγκώνει; είναι ίσως η πιο λογική, αλλά μη πρακτική ερώτηση. Εξάλλου, το γρύλισμα και το γάβγισμα μπορεί να απευθύνονται μόνο στον άλλο σκύλο και μπορεί επίσης να είναι απλή απογοήτευση που τον κρατάει μια αλυσίδα.

Εν πάση περιπτώσει, μόλις καταργηθούν τα προκαταρκτικά και ληφθεί απόφαση εάν θα επιτραπεί στους σκύλους να συναναστρέφονται ελεύθερα, ό,τι μπορεί, οι ιδιοκτήτες μπορούν στη συνέχεια να συστηθούν και να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους για το μόνο πράγμα που έχουν προφανώς κοινό – την αγάπη για τα σκυλιά .

Όπου θα περιμένατε να ακούσετε πράγματα όπως, τι το τροφοδοτείτε; κοιμάται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο; έχει στειρωθεί; αυτό που πραγματικά παίρνεις είναι πράγματα όπως, είναι συνήθως αρκετά κοινωνική, τσακώνεται μόνο αν φοβάται, πιστεύει ότι είναι μεγαλύτερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Η συνήθεια να αποδίδονται ψυχολογικά ή κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά σε ένα παράλογο τετράποδο φαίνεται να λέει περισσότερα για τον ιδιοκτήτη παρά για τον σκύλο, αλλά σε κάθε περίπτωση χρησιμεύει για να κάνει τους ανθρώπους να μιλούν μεταξύ τους που διαφορετικά δεν θα ανταλλάσσουν μια «καλή μέρα».

Μερικές φορές θα φύγετε από αυτές τις συναντήσεις κουνώντας το κεφάλι σας και λέγοντας στον εαυτό σας, „Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το είπα αυτό!“ Και ο σκύλος, τώρα πιο κατασταλαγμένος μετά από μια φασαρία στο γρασίδι ή ένα κομμάτι σκραπ, πιθανότατα θα συμφωνούσε αν μπορούσε.

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar