Αγορά βενζίνης και χρήση πρατηρίων στο Μεξικό

0

Εάν ζείτε στο Μεξικό και τρέχετε αυτοκίνητο ή άλλο μηχανοκίνητο όχημα ή εάν επισκέπτεστε με το αυτοκίνητό σας για να κάνετε ένα οδικό ταξίδι στο Μεξικό, θα πρέπει τελικά να πάτε σε ένα τοπικό πρατήριο καυσίμων. Αυτό το άρθρο μοιράζεται χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με την αγορά καυσίμων και τη χρήση πρατηρίων οχημάτων.

Αγορά βενζίνης στο Μεξικό

Μέχρι το 2017, η μεξικανική κυβέρνηση συνήθιζε να καθορίζει μια «μέγιστη τιμή» για το κόστος της βενζίνης και του ντίζελ στο Μεξικό. Σε κωμοπόλεις και πόλεις κατά μήκος των συνόρων με τις ΗΠΑ, οι τιμές καθορίστηκαν σε επίπεδα τιμών πέρα ​​από τα σύνορα των ΗΠΑ για τοπικούς εμπορικούς λόγους. Ένα κλιμακωτό πρόγραμμα απορρύθμισης των τιμών ξεκίνησε το 2015/16, το οποίο μετέτρεψε το καθεστώς τιμών της βενζίνης του Μεξικού από κρατικό ανώτατο όριο σε σύστημα τιμών αγοράς.

Πριν πραγματοποιηθούν οι αλλαγές, όλη η βενζίνη στο Μεξικό πωλούνταν αποκλειστικά από τα πρατήρια PEMEX του Μεξικού που έχουν εγκριθεί από το κράτος. Σήμερα, στην αγορά δραστηριοποιείται μια ευρεία γκάμα «μάρκες» πρατηρίων βενζίνης και η καθεμία ορίζει τις δικές της τιμές για βενζίνη και ντίζελ. Οι ντόπιοι τείνουν να παρακολουθούν τους πίνακες τιμών στην πόλη ή την πόλη τους και μπορεί να γεμίσουν αν κάποιος σταθμός εντοπίσει μια μειωμένη τιμή.

Όταν βρίσκεστε σε ένα οδικό ταξίδι, οι επιλογές σας θα είναι πιο περιορισμένες και, όπως παντού αλλού, τα καύσιμα που πωλούνται σε πρατήρια καυσίμων που βρίσκονται σε ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους τείνουν να είναι πιο ακριβά από τα καύσιμα που πωλούνται σε πόλεις και πόλεις όπου υπάρχει αφθονία πρατηρίων καυσίμων ανταγωνίζονται για το εμπόριο.

Πρατήρια βενζίνης στο Μεξικό

Όλα τα πρατήρια καυσίμων στο Μεξικό είναι „Πλήρης εξυπηρέτηση“. Ένας συνοδός θα σας επισημάνει στον χώρο άντλησης και θα αντλήσει τη βενζίνη στο όχημά σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη χρήση πρατηρίων καυσίμων στο Μεξικό:

  • Ελέγξτε ότι ο μετρητής στην αντλία είναι οριστεί στο μηδέν πριν ο συνοδός αρχίσει να διανέμει το καύσιμο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι βενζινάδικων επισημαίνουν ότι ο μετρητής έχει μηδενιστεί πριν το γέμισμα.
  • Ζητήστε από τον συνοδό να γεμίσει τη δεξαμενή, (γεμάτος -„YAY-noh“), ή σε ένα καθορισμένο χρηματικό ποσό, π.χ., „Διακόσιες λίρες
  • Επιπλέον, εάν ζητήσετε, ο συνοδός θα παρέχει πρόσθετες υπηρεσίες και αναλώσιμα προϊόντα, εάν τα χρειάζεστε, για παράδειγμα: καθαρίστε το παρμπρίζ, ελέγξτε/γεμίστε λάδι, ελέγξτε και εάν χρειάζεται αντικαταστήστε τα μάκτρα του υαλοκαθαριστήρα, γεμίστε το όχημά σας με νερό ή ψυκτικό υγρό, ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας και οποιαδήποτε άλλη μικρή εργασία που μπορεί να χρειαστεί να γίνει δεν θα διαρκέσει περισσότερο από λίγα λεπτά το πολύ. Ρωτήστε για την τιμή τυχόν αναλώσιμων που προσφέρουν προτού συμφωνήσετε να τα πάρετε.
  • Ο συνοδός ή κάποιος άλλος μπορεί να έρθει και να καθαρίσει το παρμπρίζ σας για εσάς. Είναι προαιρετικό να πληρώσετε φιλοδώρημα, αλλά μπορείτε να σκεφτείτε να τους δώσετε 5-10 πέσος σε αντάλλαγμα για τις προσπάθειές τους, εάν τους επιτρέψετε να καθαρίσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας.

Φιλοδώρημα πρατηριούχων

Οι συνοδοί στα πρατήρια βενζίνης θα πρέπει να λαμβάνουν φιλοδωρήματα, ανάλογα με την ποσότητα εργασίας που κάνουν για εσάς. Το 3-5% του κόστους του καυσίμου σας (καθώς και τυχόν ανταλλακτικών, λαδιών ή πρόσθετων) είναι φυσιολογικό, 5-10% του ίδιου για πρόσθετες υπηρεσίες όπως έλεγχος λαδιού, αντικατάσταση υαλοκαθαριστήρων κ.λπ.

Πρατήρια καυσίμων

Τα περισσότερα οδικά πρατήρια καυσίμων στο Μεξικό έχουν ένα βολικό κατάστημα που λειτουργεί δίπλα στον προαύλιο χώρο των αντλιών καυσίμων. Αυτά τα καταστήματα είναι παρόμοια με τα τοπικά του Μεξικού μαγαζάκια—και πολλές είναι οι ίδιες εθνικές μάρκες αλυσίδων που λειτουργούν σε τοπικές γειτονιές.

Διαθέτουν μια σειρά από βολικά φαγητά, ζεστά και κρύα σνακ, καφέ και άλλα ροφήματα, καθώς και μια περιορισμένη γκάμα φαρμακευτικών προϊόντων και προϊόντων προσωπικής υγιεινής χωρίς ιατρική συνταγή. Μπορείτε επίσης να ανανεώσετε το μεξικάνικο κινητό σας εδώ. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια τουαλέτα, θα βρείτε είτε μέσα στο κατάστημα είτε δίπλα σε αυτήν.

Συμβουλή ασφαλείας: Σας συνιστούμε να μην αφήνετε το όχημά σας χωρίς επιτήρηση όταν σταθμεύετε για να προστατεύσετε το κατάστημα ή για να χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες, ειδικά σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων. Εάν ταξιδεύετε σε πάρτι, βεβαιωθείτε ότι ένα άτομο παραμένει πάντα με το όχημα. Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας και πρέπει να αφήσετε το όχημα χωρίς επιτήρηση, πάρτε μαζί σας οτιδήποτε έχει αξία από το αυτοκίνητο (μετρητά, τραπεζικές κάρτες, διαβατήριο, τηλέφωνο/φορητό υπολογιστή κ.λπ.) και επιστρέψτε στο όχημα το συντομότερο δυνατό.

Πληρωμή για καύσιμα οχημάτων

Τα πρατήρια βενζίνης στο Μεξικό δέχονται πληρωμές με μετρητά και με κάρτες πληρωμής—δείτε «ασφάλεια κάρτας» παρακάτω. Είναι επίσης συνετό να βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας μερικά μετρητά σε μακρινά οδικά ταξίδια σε περίπτωση που ο (απομακρυσμένος) σταθμός στον οποίο σταματήσετε για ανεφοδιασμό καυσίμων δεν δέχεται κάρτες ή (πιθανότατα) το σύστημα πληρωμής με κάρτα του δεν λειτουργεί όταν επισκέπτεστε.

Ασφάλεια καρτών πληρωμών σε πρατήρια βενζίνης

Τα πρατήρια βενζίνης είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα μέρη όπου δραστηριοποιούνται «card skimmers»: αδίστακτοι άνθρωποι που αντιγράφουν κρυφά (skim) τα στοιχεία της κάρτας σας και στη συνέχεια τα πωλούν σε εγκληματικές οργανώσεις. Επομένως, έχουμε δύο συστάσεις όταν χρησιμοποιείτε πλαστικό για να πληρώσετε τη βενζίνη σας στο Μεξικό:

  • Χρησιμοποιήστε πιστωτική κάρτα αντί για χρεωστική κάρτα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να λάβετε τα χρήματά σας πίσω από μια χρεωστική κάρτα εάν ο λογαριασμός παραβιαστεί από ένα skimmer. και
  • Μην αφήνετε ποτέ την κάρτα να φύγει από τα μάτια σας. Μη δίνετε την κάρτα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου: κατεβείτε από το αυτοκίνητό σας, δώστε την κάρτα στον συνοδό προσωπικά και μην αφήσετε τον συνοδό να φύγει με την κάρτα. Ο συνοδός θα πρέπει να φέρει μαζί σας ένα φορητό μηχάνημα πληρωμών όπου είτε θα υπογράψετε το χαρτί που διανέμει είτε θα πληκτρολογήσετε το PIN πληρωμής της κάρτας σας στο αριθμητικό πληκτρολόγιο αντί της χειρόγραφης υπογραφής σας.
  • Προσέξτε πώς γίνεται ο χειρισμός της κάρτας. Οι συσκευές «skimming» συχνά βρίσκονται κρυμμένες κάτω ή δίπλα σε γνήσια τερματικά πληρωμής. Στην ιδανική περίπτωση, η κάρτα σας θα πρέπει να χρησιμοποιεί τεχνολογία „τσιπ και καρφίτσα“ που δεν απαιτεί „σάρωση“. Εάν έχετε μία από αυτές τις κάρτες «τσιπ και καρφίτσα», η κάρτα σας δεν πρέπει να «σκουπιστεί» — εάν είναι, μπορεί να σβήσει.
  • Πάγωμα κάρτας. Ορισμένες εφαρμογές καρτών σάς επιτρέπουν να «παγώσετε» την κάρτα και να την «ξεπαγώσετε» όταν θέλετε να αγοράσετε κάτι, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή στο smartphone σας. Εάν η κάρτα/η εφαρμογή σας προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία πιστωτική κάρτα για όλες τις αγορές πληρωμής με κάρτα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να την διατηρήσετε «παγωμένη» μέχρι να θέλετε να τη χρησιμοποιείτε κάθε φορά. Αυτό θα αποτρέψει άλλους από το να κάνουν χρεώσεις στην κάρτα, εάν την «ξεφορτώσουν» ή «κλωνοποιήσουν» ενώ ταξιδεύετε στο δρόμο.
  • Ελέγξτε τον λογαριασμό σας καθώς ταξιδεύετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν online τραπεζικές συναλλαγές αυτές τις μέρες με εφαρμογές που τους επιτρέπουν να λαμβάνουν τρέχουσες λεπτομέρειες όλων των συναλλαγών σε μια κάρτα, όπως συμβαίνει. Όταν βρίσκεστε σε οδικό ταξίδι στο Μεξικό, ελέγχετε τακτικά τους λογαριασμούς των καρτών σας και εάν βλέπετε χρεώσεις που δεν αναγνωρίζετε, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας ή την εταιρεία πιστωτικών καρτών.

Λάβετε μια προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Mexperience είναι στην ευχάριστη θέση να παραπέμπει τους αναγνώστες μας στην ασφάλιση αυτοκινήτου MexPro, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες καλύψεις που ισχύουν στο Μεξικό, χρησιμοποιώντας αγγλόφωνα ασφαλιστήρια συμβόλαια που υποστηρίζονται από έναν πλήρως αδειοδοτημένο ασφαλιστικό μεσίτη των ΗΠΑ. Οι ασφάλειές τους καλύπτουν την ευθύνη τρίτων, παρέχουν νομική βοήθεια και μπορείτε να επιλέξετε να συμπεριλάβετε ιατρική και οδική βοήθεια.

Λάβετε μια προσφορά τώρα: Λάβετε μια ηλεκτρονική προσφορά, ελέγξτε τα στοιχεία του συμβολαίου σας και κανονίστε ασφάλιση αυτοκινήτου για το οδικό σας ταξίδι στο Μεξικό.

Προσφορά για ασφάλιση αυτοκινήτου

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την οδήγηση και τους δρόμους με διόδια στο Μεξικό

Το Mexperience προσφέρει μια σειρά από άρθρα, οδηγούς και πόρους για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε τα οδικά ταξίδια σας στο Μεξικό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar