Αλλαγές ρολογιού-ώρας του Μεξικού την Άνοιξη και το Φθινόπωρο 2023 - Ιστολόγιο

Αλλαγές ρολογιού-ώρας του Μεξικού την Άνοιξη και το Φθινόπωρο 2023

Το μεγαλύτερο μέρος του Μεξικού θα δεν αλλάζει τα ρολόγια του αυτή την άνοιξη και το φθινόπωρο, εκτός από ορισμένους δήμους του Μεξικού κατά μήκος των βόρειων συνόρων που συγχρονίζουν τα ρολόγια τους με αντίστοιχες παραμεθόριες πόλεις στις ΗΠΑ.

Το 2022, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία του Μεξικού ενέκριναν μια αλλαγή στο νόμο που εγκατέλειψε την πρακτική της χώρας να «βγαίνει μπροστά» και «πέφτει πίσω» κάθε χρόνο.

Ο νόμος επέτρεπε επίσης συγκεκριμένες εξαιρέσεις για την πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια και τους παραμεθόριακούς δήμους στις πολιτείες Τσιουάουα, Κοαχουίλα, Νουέβο Λεόν και Ταμαουλίπας να συνεχίσουν να εφαρμόζουν ημερήσια οικονομία για να διατηρήσουν τις παραμεθόριες πόλεις τους συγχρονισμένες με την πλευρά των ΗΠΑ.

Αν και το Μεξικό δεν θα μετακινήσει τα ρολόγια του φέτος, οι αλλαγές ώρας θα είναι εμφανείς κατά τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού για όσους βρίσκονται στο Μεξικό και έχουν να κάνουν με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη καθώς αλλάζουν τα ρολόγια τους.

Ανοιξιάτικες επιδράσεις αλλαγής ρολογιού «προς τα εμπρός» στο Μεξικό

ο Ηνωμένες Πολιτείες μετακινεί τα ρολόγια του κατά μία ώρα μπροστά Κυριακή 12 Μαρτίουκαι Ευρώπη μετακινεί τα ρολόγια του κατά μία ώρα μπροστά Κυριακή 26 Μαρτίου 2023.

Όταν τα ρολόγια σε αυτές τις άλλες χώρες είναι προχώρησε την άνοιξη:

 • Η Ώρα Ειρηνικού ΗΠΑ, που είναι συνήθως 2 ώρες πίσω από την Πόλη του Μεξικού, θα είναι 1 ώρα πίσω.
 • Η Ορεινή Ώρα των ΗΠΑ, που είναι συνήθως 1 ώρα πίσω από την Πόλη του Μεξικού, θα είναι την ίδια ώρα με την Πόλη του Μεξικού.
 • Η Κεντρική ώρα των ΗΠΑ, που συνήθως ευθυγραμμίζεται με την ώρα στην Πόλη του Μεξικού, θα είναι 1 ώρα μπροστά.
 • Η Ανατολική ώρα ΗΠΑ, που είναι συνήθως 1 ώρα μπροστά από την Πόλη του Μεξικού, θα είναι 2 ώρες μπροστά.
 • Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα είναι 7 ώρες μπροστά από το Μεξικό αντί για 6.
 • Η Κεντρική Ευρώπη θα είναι 8 ώρες μπροστά από το Μεξικό αντί για 7.

Φθινοπωρινά εφέ αλλαγής ρολογιού στο Μεξικό

Ευρώπη μετακινεί τα ρολόγια του ξανά κατά μία ώρα πίσω Κυριακή 29 Οκτωβρίου, και το Ηνωμένες Πολιτείες μετακινεί τα ρολόγια του κατά μία ώρα πίσω Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Όταν τα ρολόγια σε αυτές τις άλλες χώρες είναι μετακόμισε πίσω το φθινόπωρο:

 • Η Ώρα Ειρηνικού Η.Π.Α., που ήταν 1 πίσω από την Πόλη του Μεξικού όταν τα ρολόγια κινήθηκαν προς τα εμπρός, θα επιστρέψει σε 2 ώρες πίσω.
 • Η Ορεινή Ώρα των ΗΠΑ, που ήταν την ίδια ώρα με την Πόλη του Μεξικού όταν τα ρολόγια κινήθηκαν προς τα εμπρός, θα επιστρέψει σε 1 ώρα πίσω.
 • Η κεντρική ώρα των ΗΠΑ, που ήταν 1 μπροστά από την Πόλη του Μεξικού όταν οι ρολόι κινήθηκαν προς τα εμπρός, θα ευθυγραμμιστεί ξανά με την ώρα της Πόλης του Μεξικού.
 • Η Ανατολική Ώρα ΗΠΑ, που ήταν 2 ώρες μπροστά από την Πόλη του Μεξικού όταν οι ρολόι κινήθηκαν προς τα εμπρός, θα επανέλθει σε 1 ώρα μπροστά.
 • Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα είναι 6 ώρες μπροστά από το Μεξικό αντί για 7.
 • Η Κεντρική Ευρώπη θα είναι 7 ώρες μπροστά από το Μεξικό αντί για 8.

Ώρα και ημερομηνία — Ένας χρήσιμος διαδικτυακός πόρος

Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες και λεπτομερείς πληροφορίες για την ώρα του ρολογιού ανά συγκεκριμένη χώρα, περιοχή και μέρος χρησιμοποιώντας Ωρα και ημερομηνία.

Μάθετε περισσότερα για τις ζώνες ώρας και ώρας στο Μεξικό

Το Μεξικό έχει τέσσερις ζώνες ώρας. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν αλλάζει τα ρολόγια της την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner