Αντιμετώπιση διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος στο Μεξικό - Ιστολόγιο

Αντιμετώπιση διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος στο Μεξικό

Οι τοπικές διακοπές ρεύματος αποτελούν τακτικό χαρακτηριστικό στο Μεξικό, ειδικά κατά τη διάρκεια δραματικών καταιγίδων και κατά τη διάρκεια καταιγίδων ανέμων που είναι πιο διαδεδομένες τους μήνες που γεφυρώνουν τις εποχές.

Εάν ταξιδεύετε στο Μεξικό για οργανωμένες διακοπές, είναι απίθανο να παρατηρήσετε, καθώς τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία και θέρετρα διαθέτουν εφεδρικά συστήματα ισχύος. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να ζήσετε, να εργαστείτε ή να συνταξιοδοτηθείτε στο Μεξικό, θα καταλάβετε ότι οι τοπικές διακοπές ρεύματος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τοπίου εδώ.

Οι επιπτώσεις των διακοπών ρεύματος στο Μεξικό

Οι διακοπές ρεύματος μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή και μπορεί να διαρκέσουν από λίγα λεπτά έως αρκετές ημέρες. Είναι πιο συχνοί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, καθώς οι καταρρακτώδεις καταιγίδες με κεραυνούς —ενίοτε συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους— έχουν τη συνήθεια να χτυπούν τοπικούς μετασχηματιστές που είναι δεμένοι σε στύλους λαμπτήρων ή να επηρεάζουν τους υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Στην περίπτωση του πρώτου, ένας ή δύο δρόμοι μπορεί να καταλήξουν χωρίς ρεύμα. Εάν είναι το τελευταίο, μπορεί να επηρεαστούν ολόκληρες γειτονιές ή μικρές πόλεις.

του Μεξικού εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας βελτιώνει συνεχώς την υποδομή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας τα τελευταία χρόνια, και έτσι οι διακοπές ρεύματος είναι πολύ λιγότερο συχνές και χρονοβόρες σήμερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Όταν πέφτει το ρεύμα, η εταιρεία ηλεκτρισμού είναι συνήθως αρκετά καλή στην απόκριση—τις περισσότερες φορές οι διακοπές ρεύματος θα είναι σύντομες ή θα διαρκέσουν λίγες ώρες το πολύ.

Πρακτικά θέματα σχετικά με διακοπές ρεύματος

Όταν ζείτε στο Μεξικό, οι διακοπές ρεύματος μπορεί να εισάγουν μια πληθώρα άβολων καταστάσεων στην καθημερινότητά σας. Μερικά κοινά ζητήματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • τα φανάρια σταματούν ξαφνικά να λειτουργούν προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και τροχαία ατυχήματα (τα οποία αυξάνουν τη συμφόρηση στις πόλεις).
  • Τα τρόφιμα σε ψυγεία και καταψύκτες ενδέχεται να κινδυνεύουν εάν η διακοπή ρεύματος διαρκέσει περισσότερο από μία ή δύο ημέρες
  • Τα ψιλικατζίδικα μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουν τις συναλλαγές εάν οι μετρητές πωλήσεών τους εξαρτώνται από ηλεκτρονικά είδη: αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στα σύγχρονα ψιλικατζίδικα.
  • Μπορεί να παρακολουθείτε μια ταινία στο σπίτι, η οποία μόλις έφτασε στο καλό κομμάτι, ή μπορεί να κατεβάζετε κάτι από το Διαδίκτυο: ακόμα κι αν ο φορητός υπολογιστής σας συνεχίζει να λειτουργεί, ο δρομολογητής Διαδικτύου κλείνει.
  • Εάν εργάζεστε στο Μεξικό, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου ή του γραφείου σας, όπως υπολογιστές, εκτυπωτές, μόντεμ, κ.λπ., ενδέχεται να γίνουν άψυχα αντικείμενα μικρής χρήσης όταν φύγει το ρεύμα.

Δουλεύοντας από το σπίτι

Εάν εργάζεστε από το σπίτι μερικής ή πλήρους απασχόλησης ή είστε αυτοαπασχολούμενοι στο Μεξικό, ίσως εργάζεστε σε κάποια βιομηχανία που βασίζεται στη γνώση όπου η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για την εξυπηρέτηση πελατών και την παράδοση Τα έργα εγκαίρως, η απόκτηση μιας συσκευής UPS ποιότητας γραφείου και ενός προστατευτικού υπερτάσεων ισχύος θα αποδειχθεί χρήσιμη επένδυση.

Ένα UPS είναι στην ουσία μια μπαταρία σε ένα κουτί που φορτίζει όταν είναι ανοιχτό το ρεύμα και διατηρεί τις ηλεκτρικές συσκευές σε λειτουργία για λίγο όταν η τροφοδοσία διακόπτεται. Καταστήματα προμηθειών τεχνολογίας λιανικής στο Μεξικό, όπως το OfficeMax και το OfficeDepot, καθώς και το Amazon Mexico πωλούν συσκευές UPS οικιακής χρήσης και γραφείου που θα διατηρούν τους υπολογιστές, τους δρομολογητές Διαδικτύου και τους εκτυπωτές σε λειτουργία για 30-120 λεπτά κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος. (Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τόσο πιο ακριβή είναι η συσκευή.)

Εάν πρέπει να τροφοδοτείτε συνεχώς το σπίτι ή το γραφείο σας ή άλλη επιχείρησή σας, τα συστήματα UPS βιομηχανικής ποιότητας, τα οποία περιλαμβάνουν εφεδρικές μπαταρίες μεγαλύτερης και μεγαλύτερης διάρκειας ισχύος ή γεννήτριες με καύσιμο ντίζελ, είναι διαθέσιμα από ειδικούς προμηθευτές (αναζητήστε online για επιλογές).

Προσοχή στις ηλεκτρικές υπερτάσεις και ιδιαίτερα στις «καφέ»!

Ένα υποπροϊόν των διακοπών ρεύματος είναι οι «καφετέριες» και οι υπερτάσεις ρεύματος.

Μπράουν-άουτ μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρή με τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, επειδή η πτώση της τάσης μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρα αύξηση των αμπέρ. Είναι συνετό να αποσυνδέετε τα βασικά ηλεκτρικά αντικείμενα (π.χ. τεχνολογία, ψυγεία, πλυντήρια ρούχων) σε περίπτωση φαινομένου. Εάν τα ηλεκτρικά φώτα σας αρχίζουν να ταλαντεύονται μεταξύ της συνηθισμένης φωτεινότητάς τους και στη συνέχεια χαμηλώνουν, αυτό είναι το βασικό σημάδι μιας καστανιάς και μιας κλήσης για να αποσυνδέσετε τα ακριβά ηλεκτρικά σας αντικείμενα.

Αιχμές και υπερτάσεις μπορεί να συμβεί όταν η ηλεκτρική ενέργεια επιστρέψει μετά από διακοπή ρεύματος. Αυτά μπορεί επίσης να βλάψουν τον ηλεκτρικό εξοπλισμό, επομένως ένα άλλο χρήσιμο αξεσουάρ για το σπίτι ή το γραφείο σας στο Μεξικό είναι ένα προστατευτικό από υπέρταση ρεύματος. Ορισμένες συσκευές UPS διπλασιάζονται ως προστατευτικά υπέρτασης ισχύος και/ή ρυθμιστές τάσης, αν και μπορείτε να αγοράσετε μονάδες προστασίας τάσης ξεχωριστά (υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες που προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα προστασίας) και να τις χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με το σύστημα UPS σας.

Διατηρώντας το μεξικάνικο σπίτι σας να λειτουργεί καλά

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ρεύματος στο Μεξικό, στον δωρεάν οδηγό μας για eBook για Συντήρηση σπιτιού και Ασφάλεια σπιτιού στο Μεξικό.

Πόροι για τη ζωή και τον τρόπο ζωής στο Μεξικό

Το Mexperience σάς προσφέρει μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πηγή πληροφοριών και τοπικών γνώσεων για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το Μεξικό, να εξερευνήσετε επιλογές, να βρείτε ευκαιρίες και να σχεδιάσετε μια νέα ζωή στο Μεξικό. Οι πόροι μας περιλαμβάνουν:

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner