Απολαύστε απλούς, βιώσιμους τρόπους ζωής στο Μεξικό - Ιστολόγιο

Απολαύστε απλούς, βιώσιμους τρόπους ζωής στο Μεξικό

Μαζί με τις τρέχουσες τάσεις αναζήτησης πιο υγιεινών τρόπων ζωής, μερικοί άνθρωποι ανακαλύπτουν πώς το Μεξικό προσφέρει επίσης επιλογές για απλούστερο και πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Το Μεξικό είναι δημοφιλές στους ξένους κατοίκους

Το Μεξικό φιλοξενεί ήδη μια ισχυρή ομάδα αλλοδαπών κατοίκων που ζουν εδώ με πλήρη ή μερική απασχόληση, και παρόλο που οι λόγοι που τείνουν να αναφέρουν για την επιλογή να ζήσουν στο Μεξικό ποικίλλουν, τα κοινά θέματα περιλαμβάνουν μια φιλόξενη κουλτούρα, ευχάριστο κλίμα, τις νόστιμες γεύσεις και φρέσκα προϊόντα και προσιτό κόστος διαβίωσης.

Η βελτιωμένη μεταφορική υποδομή και η πρόσβαση σε πληροφορίες στο Διαδίκτυο κάνουν επίσης ασυνήθιστα μέρη στο Μεξικό —μερικά από τα οποία ήταν εντελώς ανήκουστα πριν από μία ή δύο δεκαετίες— να εμφανίζονται ως επιθυμητοί προορισμοί για άτομα που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους ζωής.

Δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι που αναζητούν την αλλαγή: λαμβάνουμε ενδιαφέρον από άτομα στη μέση ηλικία τους, ακόμη και από νεότερους σε ηλικία εργασίας, των οποίων οι μεταβιβάσιμες δεξιότητες τους επιτρέπουν να ασκήσουν τα ταλέντα τους σε διάφορους τομείς της «οικονομίας της γνώσης»—ειδικά διαδικτυακή εργασία.

Τοποθεσίες για απλή ζωή στο Μεξικό

Τοποθεσίες στο Μεξικό που προσφέρουν δυνατότητες για τους αλλοδαπούς κατοίκους που αναζητούν απλοποιημένες και βιώσιμες επιλογές διαβίωσης τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες περιλαμβάνουν:

  • Morelia και Pátzcuaro στην πολιτεία Michoacan.
  • San Cristóbal de las Casas στην πολιτεία Chiapas.
  • Merida στη χερσόνησο Yucatan,
  • Veracruz και Campeche στην ακτή του Κόλπου,
  • Mazatlán και Manzanillo στις ακτές του Ειρηνικού,
  • Guanajuato και Queretaro, στην αποικιακή καρδιά? και
  • San Felipe, Loreto και La Paz στη χερσόνησο Baja.
  • Η Πόλη του Μεξικού παραμένει δημοφιλής επιλογή για όσους τους αρέσει να ζουν σε ένα αστικό περιβάλλον και οι εργαζόμενοι αλλοδαποί κάτοικοι αποτελούν ιδιαίτερη βαρύτητα από γειτονιές όπως η Condesa, η Del Valle, η Nápoles και η Roma—καθώς και τμήματα του ανακαινισμένου Centro Histórico.
  • Αν θέλετε να βρίσκεστε κοντά στην Πόλη του Μεξικού αλλά μακριά από την πρωτεύουσα, σκεφτείτε την Κουερναβάκα και το Τεποζτλάν.

Αγροτική και ημιαγροτική διαβίωση

Εκτός της Πόλης του Μεξικού, τα μέρη που αναφέρονται παραπάνω προσφέρουν αγροτικές ή ημιαγροτικές περιοχές με καλές οδικές ή/και αεροπορικές συνδέσεις. Αν και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε κάποια απόσταση από την αστική φασαρία των τριών μεγάλων πόλεων του Μεξικού, ωστόσο προσφέρουν βασικές υπηρεσίες που αναζητούν οι αλλοδαποί όπως υγειονομική περίθαλψη, καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις και αξιόπιστες συνδέσεις στο Διαδίκτυο – καθώς και έτοιμη πρόσβαση σε σύγχρονες ανέσεις που οι αλλοδαποί κάτοικοι έχουν την τάση να χρήση σε τακτική βάση. Μάθετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ζωής στην εξοχή του Μεξικού.

Προσιτό κόστος διαβίωσης

Ένας άλλος πόλος έλξης για τους ανθρώπους που αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής εδώ είναι το χαμηλότερο κόστος ζωής στο Μεξικό—το οποίο μεταφράζεται σε πράγματα όπως περισσότερες συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις για όσους βρίσκονται ακόμη σε ηλικία εργασίας και πιο βιώσιμο βιοτικό επίπεδο για όσους έχουν σταθερό εισόδημα στη σύνταξη. Οι βιώσιμοι τρόποι ζωής αφορούν το να ζούμε υλικά απλά και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις επιλογές που κάνουμε, για παράδειγμα, λαμβάνοντας υπόψη τις καταναλωτικές μας συνήθειες και τον τρόπο με τον οποίο προσφέρουμε αξία στις τοπικές κοινότητες που υιοθετούμε. Κατεβάστε τον δωρεάν οδηγό για το κόστος ζωής στο Μεξικό από τη βιβλιοθήκη μας των ηλεκτρονικών βιβλίων στο Μεξικό,

Ζώντας απλά και ζώντας καλά στο Μεξικό

Κάθε χρόνο οι άνθρωποι έρχονται στο Μεξικό αναζητώντας τρόπους να απλοποιήσουν τον τρόπο ζωής τους: μετακομίζουν εδώ στο Μεξικό για να ζήσουν καλά, αλλά να ζήσουν πιο απλά. Οι ερωτήσεις που λαμβάνουμε μέσω email, τα άρθρα που διαβάζουν οι άνθρωποι στο Mexperience και οι δωρεάν οδηγοί που κατεβάζουν οι χρήστες από τη βιβλιοθήκη των ηλεκτρονικών βιβλίων στο Μεξικό αποκαλύπτουν τάσεις που δείχνουν ότι οι άνθρωποι σκέφτονται ενεργά πώς μπορούν να ζήσουν διαφορετικά—και εξετάζουν πώς θα μπορούσε το Μεξικό είναι μέρος των αλλαγών που επιδιώκουν.

Περαιτέρω ανάγνωση

Το Mexperience σάς βοηθά να ανακαλύψετε το Μεξικό, συμπεριλαμβανομένου του πώς να ζείτε πιο απλά:

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner