Απόκτηση της σέσουλας για τις επιλογές μεξικανικού παγωτού - Ιστολόγιο

Απόκτηση της σέσουλας για τις επιλογές μεξικανικού παγωτού

Μερικές φορές φαίνεται ότι κάθε φορά που κοιτάς τριγύρω υπάρχει ένα νέο παγωτατζίδικο ή κατάστημα που προσφέρει τις πιο πρόσφατες εξωτικές γεύσεις.

Οι Μεξικανοί δεν τρώνε τόσο πολύ παγωτό

Ο πολλαπλασιασμός των φανταχτερών εμπορικών σημάτων —Häagen-Dazs, Ben & Jerry’s, Santa Clara— μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος συμπέρασμα σχετικά με το πόσο παγωτό καταναλώνουν οι Μεξικανοί.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι Μεξικανοί τρώνε μόνο 1,5 λίτρο παγωτό το χρόνο, ένα μικρό κλάσμα από αυτό που καταναλώνουν οι Αμερικανοί και οι Νεοζηλανδοί —οι κορυφαίοι καταναλωτές στον κόσμο—.

Επίσης κάπως έκπληξη, για μια χώρα με σχετικά χαμηλούς μισθούς, είναι ο όγκος των εργασιών που γίνονται από μάρκες παγωτού, των οποίων ένα χωνάκι ή μπανιέρα σερβιρίσματος μπορεί να κοστίσει από τρία έως τέσσερα δολάρια ΗΠΑ.

Οι μελέτες αγοράς εδώ μπορεί να είναι ημιτελείς σε μια χώρα όπου υπάρχει μεγάλη άτυπη οικονομία και προϊόντα όπως το παγωτό και τα παγωτά παρασκευάζονται συχνά από άτομα των οποίων οι πωλήσεις είναι εκτός των οθονών ραντάρ των ειδικών μάρκετινγκ. Ωστόσο, είναι τα franchise παγωτού που αναμένεται να δημιουργήσουν την αύξηση της κατανάλωσης προϊόντων στη χώρα.

Αγορά παγωτού στο Μεξικό

Εάν επισκέπτεστε ή ζείτε σε μια μεγάλη πόλη ή τουριστικό θέρετρο, το πιο πιθανό μέρος που θα βρείτε παγωτό είναι σε μία από αυτές τις αλυσίδες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα. Τοπικά παντοπωλεία —τα μαγαζάκια— Τα ψιλικατζίδικα όπως το Oxxo και το 7-Eleven, καθώς και τα περισσότερα φαρμακεία διαθέτουν ψυγεία με προσυσκευασμένα παγωτά και παγωτά, κυρίως σε μονές μερίδες. Πολυσυσκευασίες και μεγαλύτερες παρουσιάσεις βρίσκονται στους καταψύκτες στα σούπερ μάρκετ.

Η πιο γνωστή μάρκα παγωτού στο Μεξικό και προφανώς αυτή με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς είναι η Helados Holanda. Αυτά τείνουν να είναι φθηνότερα από τις μάρκες μπουτίκ, είτε αγοράζονται σε μεμονωμένες μερίδες είτε σε μεγαλύτερες συσκευασίες. Αυτό είναι πολύ λογικό όταν αγοράζετε παγωτό για μια οικογένεια, αλλά για όσους έχουν ιδιαίτερη ποιότητα —όλα τα φυσικά συστατικά, για παράδειγμα— προφανώς δεν ισχύει και όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα προτιμούν να αγοράζουν τα ακριβά πράγματα.

Τα αρωματισμένα φρυγανιά είναι δημοφιλή στο Μεξικό

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην συναντήσετε ένα μαγαζί με φρυγανιές —παλετέρια που ονομάζεται La Michoacana. Αυτά τα καταστήματα πωλούν μια μεγάλη ποικιλία από φρούτα με γεύση παλέτες καθώς και τα κρέμα, κρέμα γάλακτος. Μια συμβουλή, πηγαίνετε για τα νερά. Αν και κατάγεται από την πολιτεία του Μιτσοακάν, προφανώς σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει στο δικό του παλετέρια La Michoacana, όπως αυτή την ενδιαφέρουσα αναφορά προτείνει.

Σε μικρότερες πόλεις, και ακόμη περιστασιακά σε μεγάλες πόλεις, μπορείτε να βρείτε τους παραδοσιακούς προμηθευτές ασθενοφόρων παγωτά, ή χιονίζει στην περίπτωση σορμπέ λάιμ, που σερβίρονται από καρότσι ή από δοχείο τοποθετημένο σε πάγο στο μπροστινό μέρος προσαρμοσμένου ποδηλάτου. Αυτοί οι πωλητές φημίζονται για το ότι φωνάζουν „του λεμονιού το χιονεεεεε!!!

Μαλακό παγωτό για περαστικό αναψυκτικό

Το μαλακό παγωτό από μηχανή αυξάνεται επίσης σε δημοτικότητα, όχι μόνο λόγω της γεύσης αλλά και λόγω της τιμής. Το McDonald’s προσφέρει μια σειρά από αυτά τα παγωτά στα εστιατόριά του, αλλά διαθέτει επίσης ξεχωριστούς πάγκους παγωτού σε πολλά από τα καταστήματα (και περίπτερα σε εμπορικά κέντρα) για όσους θέλουν απλώς να πάρουν λίγο αναψυκτικό. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι κάπως τεταμένος και είναι ζεστός, αυτό μπορεί να είναι μια πολύ χρήσιμη επιλογή.

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner