Ασφαλιστική κάλυψη για το σπίτι και την περιουσία σας στο Μεξικό - Ιστολόγιο

Ασφαλιστική κάλυψη για το σπίτι και την περιουσία σας στο Μεξικό

Η ιδιοκτησία ακινήτου στο Μεξικό φέρει όλες τις ίδιες ευθύνες με την ιδιοκτησία ιδιοκτησίας αλλού και η προστασία των πολύτιμων φυσικών περιουσιακών στοιχείων σας από απρόβλεπτα γεγονότα αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο καθώς διαμορφώνετε τον ετήσιο προϋπολογισμό σας.

Διατύπωση πολιτικής για μεξικανική ασφάλιση περιουσίας

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιοκτησίας που πωλούνται στο Μεξικό διαφέρουν από τα συμβόλαια που έχετε συνηθίσει να βλέπετε στη χώρα σας. Η διατύπωση του συμβολαίου είναι μοναδική και οι τύποι κάλυψης που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι διαφορετικοί εδώ, επομένως ορισμένα πράγματα που θα περιμένατε να συμπεριληφθούν ως τυπικά, ενδέχεται να μην υπάρχουν εάν αγοράσετε την ασφάλισή σας στο Μεξικό απευθείας από έναν Μεξικανό ασφαλιστή.

Γνωστές πολιτικές με πλήρως αναλαμβανόμενες στο Μεξικό

Για να βοηθήσουν τους αλλοδαπούς κατοίκους που κατέχουν ακίνητα στο Μεξικό να αγοράσουν ασφαλιστικά προϊόντα που είναι γνωστά σε αυτούς, εξειδικευμένες εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ έχουν αναπτύξει ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιοκτησίας ακινήτων που αντικατοπτρίζουν τη διατύπωση, τους όρους και τις καλύψεις που περιλαμβάνονται στα συμβόλαια των ΗΠΑ και του Καναδά.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι πλήρως ασφαλισμένο από μια μεξικανική ασφαλιστική εταιρεία (βάσει νόμου, πρέπει να είναι έτσι), αλλά οι εταιρείες των ΗΠΑ συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα προϊόν που είναι οικείο σε όσους αγοράζουν ασφάλιση στις ΗΠΑ και τον Καναδά και το οποίο είναι νομικά βάσιμη σύμφωνα με τη μεξικανική νομοθεσία. Τα ασφάλιστρα καταβάλλονται σε δολάρια ΗΠΑ και τυχόν πληρωμές καταβάλλονται επίσης σε δολάρια ΗΠΑ.

Πολιτικές που ταιριάζουν στην κατάσταση και τις ανάγκες σας

Τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας που διατίθενται στην αγορά προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών και μπορείτε να επιλέξετε τι να συμπεριλάβετε και τι να εξαιρέσετε ως μέρος του σχεδίου κάλυψης.

Ανάλογα με το πού βρίσκεται το σπίτι σας στο Μεξικό, οι κίνδυνοι (και η κάλυψη) έναντι των οποίων πρέπει να ασφαλιστείτε θα ποικίλλουν. Για παράδειγμα, τα σπίτια κοντά στην ακτή θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα έναντι ζημιών από τυφώνες και σεισμούς, ενώ στην ενδοχώρα θα χρειαστεί μόνο κάλυψη για σεισμούς (και ίσως πλημμύρες, εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά σε νερό).

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πιθανών και οι πιο συνηθισμένες καλύψεις περιλαμβάνουν την επιστροφή εξόδων που σχετίζονται με:

  • Ζημιές που προκαλούνται από τυφώνες και σεισμούς
  • Ζημιές που προκαλούνται από ανεμοθύελλες και πλημμύρες
  • Τραυματισμοί σε οικονόμους και άλλους εργαζόμενους στο σπίτι σας
  • Διαρρήξεις και βανδαλισμοί
  • Ζημιές σε τρίτους, π.χ. πτώση δέντρων
  • Καλύψεις για συγκεκριμένες υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη, π.χ. σε διαμερίσματα

Ασφάλιση κατοικίας έναντι ασφάλισης τίτλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασφάλιση κατοικίας διαφέρει από την ασφάλιση τίτλων ιδιοκτησίας. Η ασφάλεια κατοικίας καλύπτει τα κτίρια, ορισμένα προσωπικά αντικείμενα και την ευθύνη τρίτων σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί ή, για παράδειγμα, εάν ένα δέντρο ή ένας τοίχος πέσει σε παρακείμενο ακίνητο.

Η Ασφάλιση Τίτλου σάς καλύπτει σε περίπτωση που ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου που αγοράσατε αποδειχθεί άκυρος με αποτέλεσμα να τεθεί υπό αμφισβήτηση το δικαίωμά σας στο ακίνητο, και καταβάλλει αποζημίωση σε περίπτωση που χάσετε την κυριότητα του ακινήτου που αγοράσατε.

Μπορείτε να καλύψετε όλους τους κινδύνους ή τους επώνυμους κινδύνους

Οι επιλογές και οι επιλογές πολιτικής περιλαμβάνουν όλους τους κινδύνους έναντι επώνυμων κινδύνων, εάν θα καλύπτονται περιουσιακά στοιχεία όπως τα βοηθητικά κτίρια που περιβάλλουν την κύρια ιδιοκτησία και την επιλογή να ασφαλίσετε τα προσωπικά σας αγαθά.

  • Οι καλύτερες πολιτικές θα περιλαμβάνουν καλύψεις για ευθύνη τρίτων: αυτό είναι χρήσιμο σε περίπτωση που κάποιος που δεν μένει στο σπίτι σας συναντήσει ατύχημα στην ιδιοκτησία σας ή όταν προκληθεί κάποια ζημιά σε έναν γείτονα, π.χ. από πτώση δέντρου.
  • Αυτό το άρθρο σχετικά με την ευθύνη τρίτων σε σχέση με το σπίτι σας παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.
  • Άλλες σκέψεις που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αξιολόγηση των ασφαλιστικών σας αναγκών περιλαμβάνουν την αγορά κάλυψης για οποιοδήποτε σκάφος που έχετε στην κατοχή σας, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για διαμερίσματα, όπου ορισμένες υποχρεώσεις μοιράζονται και ορισμένες είναι ειδικά για τον ιδιοκτήτη.

Ανεξάρτητα από τον τύπο ασφάλισης που θα επιλέξετε, ο ασφαλιστής που αναλαμβάνει το συμβόλαιο είναι πολύ πιο σημαντικός από τον μεσίτη ή τον πράκτορα που σας πουλά το προϊόν: σε περίπτωση απαίτησης, η ακεραιότητα του ασφαλιστή θα καθορίσει τις πληρωμές, όχι ο ασφαλιστικός μεσίτης .

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα και την ασφάλιση του σπιτιού σας στο Μεξικό

Το Mexperience δημοσιεύει εκτενείς πληροφορίες για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να φροντίσετε τη ζωή σας στο σπίτι στο Μεξικό μέσω οδηγών, άρθρων και δωρεάν ηλεκτρονικών βιβλίων:

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner