Ασύρματες υπηρεσίες Διαδικτύου στο Μεξικό

0

Εκτός από την πρόσβαση σταθερής γραμμής στο Διαδίκτυο και τα προγράμματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για το έξυπνο τηλέφωνό σας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ασύρματη υπηρεσία Διαδικτύου για οικιακή χρήση στο Μεξικό. Αυτό είναι χρήσιμο εάν η περιοχή όπου ζείτε δεν εξυπηρετείται καλά από υπηρεσίες σταθερής γραμμής ή εάν θέλετε μια εφεδρική υπηρεσία Διαδικτύου σε περίπτωση που η υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας σας διακοπεί προσωρινά.

Τι είναι το ασύρματο οικιακό internet;

Το ασύρματο internet στο σπίτι δεν είναι μια νέα τεχνολογία: συνδυάζει σήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας με ένα ειδικό μόντεμ που δημιουργεί ένα σήμα WiFi στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό μόντεμ και να εγγραφείτε για ένα σχέδιο πρόσβασης στο διαδίκτυο με αυτόν τον τρόπο.

Το μόντεμ συνοδεύεται από κάρτα SIM (όπως ο τύπος που χρησιμοποιείται στο κινητό σας τηλέφωνο), αλλά δεν θα έχετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου που μπορούν να καλέσουν οι άνθρωποι. Όταν ενεργοποιείτε το μόντεμ σας, λαμβάνει αυτόματα το σήμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και, στη συνέχεια, δημιουργεί ένα τοπικό δίκτυο WiFi στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο σπίτι σας με τον ίδιο τρόπο που κάνει ένα μόντεμ σταθερής τηλεφωνίας.

Τι προσφέρει το ασύρματο οικιακό internet

Οι πελάτες αγοράζουν ένα ειδικό μόντεμ από την AT&T ή την Telcel και, στη συνέχεια, λαμβάνουν ένα μηνιαίο πρόγραμμα που κυμαίνεται από 300$ έως 800$ πέσος το μήνα (περίπου 15-40$) ανάλογα με την ταχύτητα λήψης και τον όγκο δεδομένων που χρειάζεστε ανά μήνα. Ελέγξτε τις ιστοσελίδες των εταιρειών για λεπτομέρειες πακέτων και περιοχές κάλυψης (σύνδεσμοι παρακάτω).

Ευκαιρίες και περιορισμοί

Το ασύρματο οικιακό διαδίκτυο προσφέρει ορισμένες ευκαιρίες στους καταναλωτές, καθώς και περιορισμούς σε σύγκριση με τις υπηρεσίες διαδικτύου που βασίζονται σε σταθερή γραμμή:

Ευκαιρίες

  • Εάν η περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας δεν έχει εγκατεστημένη τηλεφωνική γραμμή ή καλωδιακή υπηρεσία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασύρματο οικιακό internet για να παρέχετε μια υπηρεσία internet υψηλής ταχύτητας εκεί, με παρόμοιο τρόπο που μπορείτε να απολαύσετε internet υψηλής ταχύτητας με μια υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας όπως Το Infinite/Macronet της Telmex ή Καλωδιακή υπηρεσία Internet της Izzi
  • Ορισμένες περιοχές στο Μεξικό –ιδιαίτερα οι αγροτικές περιοχές– ενδέχεται να στερούνται φυσικής υποδομής τηλεφωνικών γραμμών ή/και να έχουν λίστες αναμονής για παροχή φυσικών τηλεφωνικών γραμμών, εμποδίζοντάς σας να αποκτήσετε σταθερό και, κατά συνέπεια, internet υψηλής ταχύτητας. Εάν η κάλυψη δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι διαθέσιμη σε αυτήν την περιοχή, αυτή η κατάσταση δεν χρειάζεται πλέον να αποτελεί περιορισμό, καθώς μπορείτε να απολαύσετε internet υψηλής ταχύτητας χωρίς τη φυσική σταθερή γραμμή
  • Εάν βασίζεστε στο Διαδίκτυο για την εργασία σας, τότε μια ασύρματη υπηρεσία οικιακού διαδικτύου θα μπορούσε να προσφέρει μια χρήσιμη εναλλακτική λύση σε περίπτωση που ο πάροχος Διαδικτύου σταθερής τηλεφωνίας σας υποστεί σφάλμα υπηρεσίας. Λάβετε υπόψη ότι τα ασύρματα μόντεμ οικιακού διαδικτύου, όπως όλα τα άλλα, βασίζονται σε σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, επομένως μπορεί να χρειαστεί να το συνδέσετε με εφεδρική μπαταρία για να συνεχίσετε να έχετε internet κατά τις διακοπές ρεύματος
  • Εάν εργάζεστε σε μια ομάδα που ταξιδεύει συχνά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο οικιακό διαδίκτυο για να ρυθμίσετε τα hot-spots WiFi on-the-fly σε μέρη που εξυπηρετούνται από ένα δίκτυο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. (Το μόντεμ «εντοπίζει» πού ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά και υπάρχει χρέωση για την αλλαγή της θέσης του ασύρματου μόντεμ, οπότε αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε με αυτόν τον τρόπο ή να μετακομίσετε σπίτι, σημειώστε ότι θα ισχύουν πρόσθετες δαπάνες.)

Περιορισμοί

  • Αυτή δεν είναι μια τηλεφωνική υπηρεσία με την παραδοσιακή έννοια, επομένως δεν σας δίνεται ένας αριθμός τηλεφώνου που μπορούν να καλέσουν οι άλλοι, ούτε ένα φυσικό σταθερό τηλέφωνο που υποστηρίζει την υπηρεσία.
  • Ενώ τα 5Mbps έως 10Mbps είναι μια ικανοποιητική ταχύτητα λήψης για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι περιορισμένη σε σύγκριση με σταθερά τηλέφωνα που μπορούν πλέον να προσφέρουν ταχύτητες λήψης 50Mbps ή υψηλότερες σε ορισμένα μέρη. Σημειώστε ότι στις αγροτικές περιοχές του Μεξικού, όπου αυτή η υπηρεσία θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, οι ταχύτητες λήψης δεν τείνουν να είναι μεγαλύτερες από 10 Mbps
  • Τα ασύρματα σήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας υπόκεινται σε ατμοσφαιρικές συνθήκες, επομένως τα επίπεδα εξυπηρέτησης θα μπορούσαν να κυμαίνονται σημαντικά κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών στο Μεξικό και άλλων φυσικών φαινομένων όπως οι ανεμοθύελλες και οι τυφώνες
  • Οι τηλεφωνικές γραμμές είναι γενικά πιο σταθερές από τα σήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και όταν αγοράζετε ένα πακέτο σταθερής τηλεφωνίας λαμβάνετε έναν αριθμό τηλεφώνου καθώς και δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις προς τις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο που περιλαμβάνονται στην τιμή του μηνιαίου σας προγράμματος. Οι καλωδιακές υπηρεσίες προσφέρουν επίσης επιλογές τηλεόρασης και η Telmex δεσμεύει δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες δημόσια σημεία πρόσβασης WiFi που βρίσκονται σε όλη τη χώρα ως μέρος του πακέτου οικιακού διαδικτύου της. Εάν χρησιμοποιήσατε μόνο Μια ασύρματη οικιακή υπηρεσία για το Διαδίκτυο, θα εγκαταλείψατε αυτά τα πρόσθετα οφέλη που προσφέρουν οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας
  • Οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας προσφέρουν απεριόριστες λήψεις δεδομένων. και ενώ μερικοί Οι υπηρεσίες ασύρματου οικιακού διαδικτύου διατίθενται στην αγορά με «απεριόριστη χρήση δεδομένων» και πρέπει να προσθέσουν ρήτρες περιορισμού της δίκαιης χρήσης στους όρους τους για να προστατεύσουν την ακεραιότητα των κυψελοειδών δικτύων τους. Το όριο δεδομένων ορθής χρήσης θα επαρκεί πιθανώς για τους περισσότερους εγχώριους χρήστες. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε πολύ το Διαδίκτυο για εφαρμογές με μεγάλο όγκο δεδομένων, για παράδειγμα, εάν μεταδίδετε πολλές ταινίες ή η εργασία σας περιλαμβάνει εφαρμογές με μεγάλο όγκο δεδομένων ή εργασίες γραφικών, ενδέχεται να φτάσετε το όριο δεδομένων σας πριν από το τέλος κάθε μηνιαίας χρέωσης κύκλος
  • Ενώ τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι ευρέως διαδεδομένα (και βελτιώνονται) σε όλο το Μεξικό, δεν είναι διαθέσιμα παντού και όπου είναι, τα επίπεδα υπηρεσιών θα υπόκεινται στην τοπική ζήτηση. Σε περιόδους αιχμής τοπικής ζήτησης στην περιοχή σας (για παράδειγμα, εάν ζείτε κοντά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή μια αίθουσα συναυλιών ή σε μια αγροτική πόλη που δέχεται ορδές επισκεπτών τα Σαββατοκύριακα) η ταχύτητα του διαδικτύου σας είναι πιθανό να επηρεαστεί όταν ο αριθμός των ενεργών οι χρήστες που βρίσκονται μέσα στο τοπικό σας «κελί» αυξάνεται.

Πώς να αποκτήσετε ασύρματο internet στο σπίτι στο Μεξικό

Η υπηρεσία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη οπουδήποτε υπάρχουν σήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Εάν δεν έχετε καλή κάλυψη κινητών τηλεφώνων στην περιοχή σας ή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν προσφέρουν αυτήν την οικιακή υπηρεσία Wi-Fi στην περιοχή σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου.

Επισκεφτείτε τους ιστότοπους για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες και την κάλυψη ή καλέστε ένα τοπικό κέντρο πωλήσεων και σέρβις κοντά στο σπίτι σας για να ρωτήσετε για λεπτομέρειες.

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar