Είναι ασφαλιστική η κατοικία σας στο Μεξικό;

0

Μετά τους ισχυρούς σεισμούς που συνέβησαν στο Μεξικό τον Σεπτέμβριο του 2017, η ασφάλιση περιουσίας έγινε σημείο συζήτησης μεταξύ ορισμένων ιδιοκτητών σπιτιών—ιδιαίτερα εκείνων που δεν επηρεάστηκαν αλλά γνωρίζουν ανθρώπους που ήταν και που μέσω συνομιλιών με τους φίλους και την οικογένειά τους ανακάλυψαν το σημαντικό κόστος της κατεδάφισης και την ανοικοδόμηση (ή την ενίσχυση) κατοικιών που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κάλυψη φυσικών καταστροφών

Εάν διαθέτετε οικιστική ιδιοκτησία στο Μεξικό, είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς θα ασφαλίσετε αυτό που είναι ίσως το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο έναντι απρόβλεπτων περιστάσεων και καταστροφικών γεγονότων.

Οι κύριοι κίνδυνοι φυσικών καταστροφών στο Μεξικό προέρχονται από τυφώνες, σοβαρές πλημμύρες και σεισμούς. Οι ισχυροί άνεμοι μπορούν επίσης να αποτελέσουν κίνδυνο, για παράδειγμα, με την κοπή δέντρων που μπορεί να πέσουν και να καταστρέψουν τη δική σας ή μια γειτονική ιδιοκτησία.

Οι ασφαλιστές έχουν πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων τοπολογικών, μετεωρολογικών και ιστορικών γεγονότων που τους επιτρέπουν να αξιολογούν τον κίνδυνο παράλληλα με το σύστημα ταχυδρομικού κώδικα του Μεξικού: χαρτογράφηση ιδιοτήτων σε αυτά τα δεδομένα και τιμολόγηση των ασφαλίστρων αναλόγως.

Κάλυψη «Όλων των κινδύνων» έναντι «κατονομασμένων κινδύνων».

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν να λάβουν μια προσφορά με βάση „όλοι οι κίνδυνοι“ ή „ονομασμένοι κίνδυνοι“ που μπορεί να καλύψει μια πληθώρα ενδεχόμενων, συμπεριλαμβανομένων δομικών ζημιών, κάλυψης για συμβάντα τρίτων (π.χ. πτώση δέντρου στην ιδιοκτησία σας σε ανεμοθύελλα ή κάποιος που τραυματίζεται ενώ επισκέπτεται την ιδιοκτησία σας) καθώς και κάλυψη οικιακού περιεχομένου σε περίπτωση διάρρηξης ή ζημιάς από πλημμύρα.

Καταστάσεις στις οποίες είναι δύσκολο να ασφαλιστεί κανείς

Ενώ τα περισσότερα ακίνητα στο Μεξικό μπορούν να ασφαλιστούν, υπάρχουν τρεις ειδικές καταστάσεις που πρέπει να γνωρίζετε στις οποίες είναι δύσκολο (ή αδύνατο) να ασφαλιστεί το ακίνητο:

Περιουσία που κατέχετε αλλά δεν κατέχετε τίτλο

Όπως περιγράφουμε σε ένα σχετικό άρθρο, ορισμένες ιδιοκτησίες στο Μεξικό μπορούν να αλλάξουν χέρια μόνο με όρους αγροτικής (κοινής γης), πράγμα που σημαίνει ότι ο αγοραστής αποκτά την κατοχή της γης και μπορεί να απολαύσει ήρεμα το ακίνητο, αλλά ποτέ δεν κατέχει νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας που αναγνωρίζεται στα δικαστήρια αστικού δικαίου του Μεξικού.

Εάν είστε ιδιοκτήτης (ή αγοράζετε) ακίνητο με αγροτικούς όρους, να γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι δύσκολο (ή αδύνατο) να ασφαλίσετε οποιαδήποτε δομή έχετε ή να χτίσετε πάνω σε αυτήν, επειδή σε περίπτωση αξίωσης, ο ασφαλιστής μπορεί να απαιτήσει να δει τη νομική τίτλο ιδιοκτησίας, όχι απόδειξη κατοχής. Έτσι, σε περίπτωση απώλειας που προκαλείται από ένα σημαντικό γεγονός όπως ένας τυφώνας, ο σεισμός ή μια σοβαρή πλημμύρα, θα πρέπει να καλύψετε μόνοι σας το κόστος επισκευής ή ανοικοδόμησης.

Κάλυψη για palapas και άλλες φυσικές επικαλύψεις

Ορισμένα μεξικάνικα σπίτια διαθέτουν περίτεχνα υπαίθρια παλαπάς —συνήθως κατασκευάζεται με συνδυασμό ξύλου, μπαμπού και φύλλων φοίνικα— είτε ως αυτόνομα στοιχεία του ίδιου του ακινήτου είτε ως παραρτήματα σε roof gardens ή άλλες βεράντες. παλαπάς είναι διαβόητα ευαίσθητα στα στοιχεία, καθώς και σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς. Για αυτούς τους δύο λόγους, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας πάντα αποκλείουν αυτές τις δομές από τις καλύψεις στα ψιλά γράμματα, γιατί τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι οι κίνδυνοι ασφάλισής τους είναι πολύ μεγάλοι.

Ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή Yucatán

Για γεωλογικούς λόγους, είναι πιο δύσκολο (αλλά όχι αδύνατο) να ασφαλίσετε την ιδιοκτησία που βρίσκεται στη χερσόνησο του Γιουκατάν. Πολλοί ασφαλιστές που προσφέρουν διαδικτυακά προγράμματα κάλυψης συνήθως δεν κάνουν προσφορές για ταχυδρομικούς κώδικες του Γιουκατάν. Ωστόσο, η συνεργαζόμενη ασφάλιση MexPro προσφέρει πλέον ασφάλιση για κατοικίες που βρίσκονται στη χερσόνησο του Γιουκατάν (που περιλαμβάνει τις πολιτείες Yucatán, Campeche και Quintana Roo).

Σημείωση σχετικά με την ασφάλιση εμπορικής ιδιοκτησίας στο Μεξικό

Εάν σκοπεύετε να ασφαλίσετε ένα ακίνητο που χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούςτότε θα χρειαστεί να βρείτε έναν τοπικό ασφαλιστικό μεσίτη που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα και να λάβετε μια λεπτομερή προσφορά για κάλυψη.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν χρησιμοποιείτε την κατοικία σας για οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα (εκτός από ένα γραφείο στο σπίτι) ή νοικιάζετε μέρος της ιδιοκτησίας σας όσο μένεις ακόμα εκεί (γνωστή ως «ταυτόχρονη κατοχή»), τότε και αυτό θα απαιτήσει μια εμπορική πολιτική, η οποία είναι πιο περίπλοκη και δαπανηρή από μια πολιτική σχεδιασμένη να καλύπτει τους κινδύνους μιας κατοικίας κατοικίας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα και την ασφάλιση του σπιτιού σας στο Μεξικό

Το Mexperience δημοσιεύει εκτενείς πληροφορίες για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να φροντίσετε τη ζωή σας στο σπίτι στο Μεξικό μέσω οδηγών, άρθρων και δωρεάν ηλεκτρονικών βιβλίων:

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar