Ευχάριστο κλίμα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο Μεξικό

0

Η χειμερινή περίοδος του Μεξικού ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου ή γύρω στις 21 Δεκεμβρίου κάθε έτους, και παρόλο που η εποχική αλλαγή δεν είναι τόσο έντονη όσο βορειότερα στο ημισφαίριο, αν ζείτε ή επισκέπτεστε εδώ αυτή την εποχή, θα νιώσετε ευδιάκριτη αλλαγή στον αέρα και τις θερμοκρασίες του.

Εποχικές αλλαγές και χαμηλότερες θερμοκρασίες αέρα

Το κλίμα στο Μεξικό αρχίζει να αλλάζει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, όταν οι θερμοκρασίες σε υψηλότερα υψόμετρα θα αρχίσουν να είναι γενικά πιο δροσερές από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τα μέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου, οι πόλεις και οι πόλεις που βρίσκονται σε υψηλότερα υψόμετρα μπορεί να αισθάνονται κρύο ή ακόμα και κρύο μετά τη δύση του ηλίου και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το πόσο σημαντική είναι η αλλαγή της θερμοκρασίας εξαρτάται από το πού βρίσκεστε στο Μεξικό. Οι περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλότερα υψόμετρα και κοντά στις ακτές χάνουν την υψηλή υγρασία και τη ζέστη τους για να γίνουν ευχάριστα ζεστές, ενώ τα κεντρικά υψίπεδα και ορισμένες περιοχές κατά μήκος της ακτής του Κόλπου είναι πιο δροσερά και επίσης υπόκεινται σε προσωρινά ψυχρά μέτωπα από τα βόρεια. Βόρειος στα ισπανικά— που μπορεί να φέρει ριπές παγωμένου ανέμου και ακόμη και παγετό κατά τη διάρκεια της νύχτας για λίγες μέρες τη φορά.

Τα κρύα τείνουν να περνούν εκπληκτικά γρήγορα και τις περισσότερες μέρες του χειμώνα οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να φτάσουν τους 21-23 βαθμούς Κελσίου. 70-74 βαθμοί Φαρενάιτ.

Πιο δροσεροί χειμώνες στις κεντρικές ορεινές περιοχές του Μεξικού

Όπως αναφέραμε σε ένα σχετικό άρθρο, το Μεξικό είναι μια χώρα τριών εδαφών, με παράκτιες πεδιάδες χαμηλά, κεντρικές ορεινές περιοχές, καθώς και ορισμένους οικισμούς που βρίσκονται ψηλά στα βουνά.

Τα χειμερινά κλίματα στα κεντρικά υψίπεδα του Μεξικού κυμαίνονται από εύκρατα έως δροσερά και μπορεί επίσης να γίνουν κρύα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι βόρειες περιοχές του Μεξικού (καθώς και το Copper Canyon του Μεξικού) μπορεί να έχουν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ακόμη και χιονοπτώσεις κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι χειμερινές θερμοκρασίες μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ του να είναι στις κεντρικές ορεινές περιοχές του Queretaro, του Guanajuato, του San Luis Potosí, του Aguascalientes και του Zacatecas σε άνετη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας, έως το παγετό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτές οι περιοχές υπόκεινται επίσης σε κρυολογήματα που προκαλούνται από τα μέτωπα κακοκαιρίας από τα βόρεια.

Οι θερμοκρασίες στην κοιλάδα της Πόλης του Μεξικού, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 7.300 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μπορεί να είναι αρκετά δροσερές και μερικές φορές κρύες κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ τέλους Νοεμβρίου και αρχές Φεβρουαρίου.

Πού να βρείτε ζεστασιά κατά τους χειμερινούς μήνες στο Μεξικό

Για ζεστασιά τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, θα πρέπει να βρίσκεστε σε χαμηλότερες περιοχές ή κοντά στις ακτές του Μεξικού.

Los Cabos και Baja California Sur, Mazatlán, Puerto Vallarta, Cancún και η Riviera Maya, Manzanillo, Ixtapa και Zihuatanejo, Acapulco, Huatulco, Mérida και η χερσόνησος Yucatán —μέρη που μπορούν να γίνουν πολύ ζεστά τους καλοκαιρινούς μήνες— τείνουν να απολαμβάνουν υπέροχα άνετα και τις ζεστές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γι‘ αυτό είναι τόσο δημοφιλείς στους κατοίκους του χειμώνα με μερική απασχόληση, που μερικές φορές αναφέρονται ως „χιονοπουλάκια“. Αυτά είναι επίσης αγαπημένα μέρη χειμερινής απόδρασης για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών του Μεξικού που μπορούν να επισκευαστούν στην ακτή για λίγες μέρες γλυκού ζεστού αέρα, ειδικά αν υπάρχει κρύο μέτωπο.

Πιο νότια, σε λιγότερο άνυδρες πολιτείες και σε εκείνες που έχουν κλίση προς τις ακτές, το κλίμα τείνει να είναι πιο εύκρατο όλο το χρόνο και ενώ οι χειμώνες μπορεί να είναι δροσεροί και να υπόκεινται σε κρύους περιόδους, δεν είναι τόσο κρύοι όσο αυτές οι πολιτείες που βρίσκεται βορειότερα. Νότια της Πόλης του Μεξικού, οι πολιτείες Morelos, Guerrero, Oaxaca και Chiapas είναι λιγότερο επιρρεπείς σε κρύες ή χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η πολιτεία του Michoacán, δυτικά της Πόλης του Μεξικού, είναι μια από τις πολιτείες που διαθέτει έναν συνδυασμό ορεινών περιοχών στην ενδοχώρα και τις παράκτιες πεδιάδες καθώς ταξιδεύετε δυτικότερα και προς τα κάτω στον Ειρηνικό. και οι θερμοκρασίες μπορεί επομένως να ποικίλλουν δραματικά: Το Pátzcuaro θα αισθάνεται κρύο ή κρύο μετά τη δύση του ηλίου κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ σε τρεις ώρες με το αυτοκίνητο δυτικά από εκεί στο Zihuatanejo το κλίμα γίνεται ευχάριστα ζεστό.

Απολαύστε τις μεγάλες ώρες της ημέρας του Μεξικού, ακόμη και τον χειμώνα

Ένα μεγάλο αξιοθέατο του κλίματος του Μεξικού είναι ότι, εκτός από τις θερμοκρασίες, προσφέρει πολλές ώρες φωτός της ημέρας όλο το χρόνο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι ώρες της ημέρας μειώνονται λίγο και ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τηρεί τη θερινή ώρα, τα περισσότερα μέρη στο Μεξικό απολαμβάνουν από δέκα έως έντεκα ώρες ημέρας κάθε μέρα του χρόνου – σε αντίθεση με άλλες χώρες που βρίσκονται πιο μακριά από το ισημερινόςόπου μπορείτε να απολαύσετε μόλις πέντε ώρες ή λιγότερο φως της ημέρας στα βάθη του χειμώνα.

Ο χειμώνας φέρνει τις πεταλούδες Monarch στο Μεξικό

Οι πεταλούδες Monarch αρχίζουν να φτάνουν στο Μεξικό γύρω στα μέσα Νοεμβρίου. Το ορεινό ογιαμέλ Τα ελατοδάση όπου διαχειμάζουν είναι πιο κρύα τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα τα έντομα να συγκεντρώνονται στα δέντρα για ζεστασιά, οπότε αν θέλετε να δείτε τις πεταλούδες σε πιο δραστήρια κατάσταση, τότε η ιδανική εποχή για να τις επισκεφτείτε είναι από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου —την περίοδο αιχμής της προβολής— όταν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι υψηλότερες.

Κλίμα όψιμου χειμώνα στο Μεξικό

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, μπορείτε να αρχίσετε να αισθάνεστε το κλίμα να αλλάζει ξανά και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οι βραδινές και νυχτερινές θερμοκρασίες στα κεντρικά υψίπεδα μπορούν να επιστρέψουν και πάλι να νιώθετε ευχάριστα φρέσκες καθώς ο χειμώνας φέρνει την άνοιξη στο Μεξικό, εγκαινιάζοντας μερικές από τις πιο ξηρές μέρες του το έτος πριν η περίοδος των βροχών επιστρέφει τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Καθώς περνά ο χειμώνας, οι θερμοκρασίες κοντά στις ακτές αρχίζουν να μεταβαίνουν από άνετα σε θερμότερες κατά τους ανοιξιάτικους μήνες, που είναι επίσης όταν η υγρασία επιστρέφει σε μέρη που βρίσκονται πάνω και κοντά στην ακτή.

Ανακαλύψτε τον καιρό και τα κλίματα του Μεξικού

Το Mexperience σάς βοηθά να ανακαλύψετε την ποικιλόμορφη τοπογραφία και το κλίμα του Μεξικού καθώς φτιάχνετε τα σχέδια για τον τρόπο ζωής και τον ελεύθερο χρόνο σας:

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar