Ζεστά και ευχάριστα ανοιξιάτικα κλίματα στο Μεξικό - Ιστολόγιο

Ζεστά και ευχάριστα ανοιξιάτικα κλίματα στο Μεξικό

Η άνοιξη στο Μεξικό ξεκινά στις 21 Μαρτίου ή γύρω στις 21 Μαρτίου κάθε έτους, αν και στα τέλη Φεβρουαρίου οι αλλαγές στον κλιματικό κύκλο μπορούν να γίνουν ορατές και αισθητές σε όλη τη χώρα καθώς ο χειμώνας περνά, το φως της ημέρας επιμηκύνεται και οι θερμοκρασίες αυξάνονται.

Μια μεταβατική περίοδος

Η αρχή της άνοιξης στο Μεξικό είναι μια μεταβατική περίοδος που συχνά εκφράζεται με «Τρελός Φεβρουάριος, και λίγος Μάρτης», ένα δημοφιλές μεξικανικό ρητό που περιγράφει την ξαφνική ικανότητα αλλαγής (και την αυξημένη απρόβλεπτη κατάσταση) του καιρού κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών του έτους. Είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι ενώ οι πιο δροσερές μέρες του χειμώνα μπορεί να έχουν περάσει, οι ζεστές ανοιξιάτικες μέρες δεν έχουν καθιερώσει πλήρως την παρουσία τους.

Με τον ίδιο τρόπο που οι δροσερές μέρες του φθινοπώρου μπορούν ξαφνικά να γίνουν σαν το καλοκαίρι στα υψίπεδα, οι μέρες της θέρμανσης στις αρχές της άνοιξης μπορούν ξαφνικά να γίνουν δροσερές και ενώ αυτά τα μεταβατικά στιγμιότυπα είναι σύντομα, μπορούν να σας πάρουν απρόοπτα.

Στις κεντρικές και βόρειες πολιτείες κατά μήκος των κεντρικών υψιπέδων και στις ορεινές περιοχές δυτικά της Πόλης του Μεξικού, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να επιμείνουν μέχρι τον Μάιο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα. Αξίζει να πακετάρετε και να ντυθείτε για αυτή την αλλαγή όταν επισκέπτεστε αυτές τις περιοχές την άνοιξη.

Είναι επίσης μια εποχή του χρόνου που οι τοπικές ανεμοθύελλες μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά, μετατρέποντας μια τέλεια ακίνητη μέρα ή νύχτα σε ένα ανεμοδαρμένο τοπίο – και να εξαφανιστούν απότομα.

Τα ρολόγια δεν ανοίγουν μπροστά στο Μεξικό

Το 2022, το Κογκρέσο και η Γερουσία του Μεξικού ψήφισαν την εγκατάλειψη των εποχικών αλλαγών ρολογιών, οι οποίες έθεσαν τα ρολόγια της χώρας προς τα εμπρός κατά μία ώρα την άνοιξη και πάλι κατά μία ώρα το φθινόπωρο.

Ορισμένοι δήμοι κατά μήκος των συνόρων με τις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να μετακινούν τα ρολόγια τους για να συγχρονίζονται με αντίστοιχες παραμεθόριες πόλεις στις ΗΠΑ.

Όπως έχουμε παρατηρήσει αλλού σε αυτές τις σελίδες, η αλλαγή του ρολογιού δεν ήταν ποτέ δημοφιλής στο Μεξικό και η γεωγραφική θέση της χώρας προσφέρει φυσικό μακρύ φως της ημέρας όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τυχόν προσαρμογές του ρολογιού.

Τα λουλούδια Jacaranda ανθίζουν, οι ακτές είναι δημοφιλείς

Τα ετήσια δέντρα αρχίζουν να ανθίζουν ξανά από τα τέλη Φεβρουαρίου, επανορθώνοντας τα κλαδιά τους και συμβάλλοντας με ένα άλλο στρώμα στις ταπετσαρίες με λαμπερό χρώμα για τις οποίες είναι τόσο γνωστό το Μεξικό. Η άφιξη του κομψού μωβ Λουλούδια Jacaranda είναι ένα σημάδι ότι ο χειμώνας περνάει πραγματικά.

Ο χειμώνας και οι αρχές της άνοιξης είναι ιδανικοί για να επισκεφθείτε ή να ζήσετε κοντά στις ακτές του Μεξικού, καθώς τα επίπεδα υγρασίας υποχωρούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής – και ουσιαστικά καμία πιθανότητα για τροπικές καταιγίδες που σχηματίζονται πάνω από τους ωκεανούς σε υψηλή καλοκαιρινή ζέστη.

Οι πιο ξηροί μήνες του χρόνου

Οι αρχές της άνοιξης αποκαλύπτουν τις επιπτώσεις της ξηρής περιόδου του Μεξικού: μέχρι τον Φεβρουάριο, η φυσική υγρασία κοντά στην επιφάνεια του εδάφους έχει εξατμιστεί, τα μονοπάτια και οι λωρίδες της εξοχής γίνονται σκονισμένα, οι χλοοτάπητες και τα χωράφια γίνονται κίτρινα και αποσπασματικά. Εκτός από μια περιστασιακή καταιγίδα βροχής, αυτοί είναι οι πιο ξηροί μήνες του έτους στο Μεξικό, ειδικά στα κεντρικά υψίπεδα.

Η άνοιξη είναι υψηλή περίοδος συναλλαγών για το „Κάποιος,” φορτηγά με δεξαμενές νερού με ετικέτα Πόσιμο νερό, το οποίο μπορεί να δει τακτικά να τριγυρίζει γύρω από δρόμους και λωρίδες κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής του χρόνου, ειδικά στην ύπαιθρο και στις απομακρυσμένες περιοχές όπου ορισμένα σπίτια συλλέγουν και φιλτράρουν το νερό της βροχής για καθημερινή χρήση και οι κάτοικοι μπορεί να κανονίσουν μια παράδοση νερού για να τα παρακάμψουν. (Κάθε βυτιοφόρο-φορτηγό διανέμει μέχρι 10.000 λίτρα καθαρού νερού στην υπόγεια στέρνα ενός ακινήτου.)

Οι έντονοι κηπουροί αφιερώνουν πολύ χρόνο ποτίζοντας τα φυτά τους στις αρχές της άνοιξης για να μην μαραίνονται και μερικοί ξεκινούν μια πολύ άκαρπη προσπάθεια να εμποδίσουν το γρασίδι να κιτρινίσει, κάτι που θα το κάνει φυσικά απουσία έντονης βροχόπτωσης. ημέρα.

Για τη διατήρηση των αποθεμάτων γλυκού νερού, ορισμένα μεγαλύτερα σπίτια (ή κατασκευές διαμερισμάτων) με εκτεταμένους κήπους χρησιμοποιούν «γκρίζο νερό», το οποίο συλλέγεται από τις βροχές και τα λύματα και αποθηκεύεται σε ειδική υπόγεια δεξαμενή για να ποτίζονται γκαζόν και φυτά κατά τη διάρκεια αυτής της ξηρής περιόδου του χρόνου. Όταν η εποχή των βροχών επιστρέφει τον Μάιο ή τον Ιούνιο, το γρασίδι ξαναχρωματίζεται γρήγορα σε σμαραγδένιο πράσινο.

Από σκονισμένες λωρίδες μέχρι καταρρακτώδεις βροχές

Κάθε εποχή στο Μεξικό προσφέρει μια μοναδική κλιματική εμπειρία για να απολαύσουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι. Ενώ η αλλαγή από το χειμώνα στην άνοιξη δεν είναι τόσο ξεκάθαρα αισθητή όσο αυτή πιο βόρεια στο ημισφαίριο, η άνοιξη στο Μεξικό προσφέρει την ευκαιρία να γίνετε μάρτυρες ορισμένων συναρπαστικών φυσικών αντιθέσεων και μεταβάσεων.

Μέχρι που τα καταστήματα και οι τοπικές αγορές ξεχειλίζουν από ζουμερά εποχιακά μάνγκοθα ξέρετε ότι είναι Μάιος ξανά: οι θερμοκρασίες του αέρα αυξάνονται αισθητά από τα μέσα έως τα τέλη της άνοιξης πριν από την έναρξη των δροσερών καλοκαιρινών βροχών που θα ωθήσουν τη χλωρίδα, θα φέρουν ευπρόσδεκτη ανακούφιση από τους ξηρούς σκονισμένους δρόμους και τα εξοχικά μονοπάτια και θα μετριάσουν τη ζέστη της ημέρας στο εσωτερικό και κατά μήκος των ακτών.

Ανακαλύψτε τον καιρό και τα κλίματα του Μεξικού

Το Mexperience σάς βοηθά να ανακαλύψετε την ποικιλόμορφη τοπογραφία και το κλίμα του Μεξικού καθώς φτιάχνετε τα σχέδια για τον τρόπο ζωής και τον ελεύθερο χρόνο σας:

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner