Η αυξανόμενη δημοτικότητα των Mexican Craft Beers - Ιστολόγιο

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των Mexican Craft Beers

Στο άρθρο μας την ιστορία της μεξικάνικης μπύρας, σχολιάσαμε πώς η βιομηχανία ζυθοποιίας γνώρισε σημαντική ανάπτυξη μετά την ανεξαρτησία του Μεξικού από την Ισπανία και αργότερα ενοποιήθηκε με δύο μεγάλους ομίλους ζυθοποιίας —Cuahutémoc Moctezuma και Grupo Modelo— που αναδύθηκαν για να κυριαρχήσουν στην αγορά.

Η διανομή είναι απαραίτητη

Η παρουσία των δύο μεγάλων ζυθοποιών στην αγορά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα τεράστια δίκτυα διανομής τους που κάνουν τις μάρκες τους να εμφανίζονται μπροστά στους αγοραστές των μεγάλων σούπερ μάρκετ, μαγαζάκιαεστιατόρια και μπαρ σε όλη τη χώρα.

Παρά αυτή την εμβέλεια, οι ανεξάρτητες ζυθοποιίες έχουν κάνει μια αξιοσημείωτη επιστροφή τα τελευταία χρόνια με μικρές παρτίδες craft μπύρας και μπύρας μπύρας που εμφανίζονται σε τοπικά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ.

Η χειροτεχνική (μερικές φορές αποκαλούμενη «χειροτεχνία») αγορά μπύρας συνεχίζει να βιώσουν εύρωστη ανάπτυξη Καθώς οι πιο απαιτητικοί καταναλωτές, ίσως κουρασμένοι από τη ροή των ποτών μαζικής παραγωγής, αναζητούν ποικιλία και λεπτότητα στη γεύση των παρασκευών τους—και ένα ποτό υψηλότερης ποιότητας.

Το Μεξικό είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς μπύρας στον κόσμο (και μάρκες όπως η Corona και η Sol πωλούν εκατομμύρια μπουκάλια παγκοσμίως), επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τρέχουσα λαϊκή ζήτηση για βιοτεχνική μπύρα έχει κατακλύσει και το Μεξικό. Acermexη ένωση μεξικανών ζυθοποιών, εκτιμά ότι υπάρχουν τώρα πάνω από 600 ανεξάρτητες ζυθοποιίες στο Μεξικό.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ προσφέρουν περισσότερες επιλογές

Τα μπαρ και τα εστιατόρια —ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται σε μοντέρνους αστικούς θύλακες— που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες ξεχωριστές εμπειρίες αναψυχής λαμβάνουν υπόψη τις μικρές ζυθοποιίες και καταβάλλουν πρόσθετες προσπάθειες για να προμηθευτούν μια σειρά από χειροποίητες μπίρες για να αγοράσει η πελατεία. Μια ένδειξη της δημοτικότητας αυτών των ποτών μπορεί να φανεί από τον αριθμό των άρθρων που εμφανίζονται τακτικά σε διάφορους ιστότοπους που γράφουν για τροφή και Πολιτισμός με προτάσεις για μέρη για να δοκιμάσετε craft μπίρες στην Πόλη του Μεξικού—και είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι περισσότερα εστιατόρια και μπαρ εκτός της πρωτεύουσας διαθέτουν επίσης μπίρες craft μαζί με τις μεγάλες μάρκες.

Μεγάλα ζυθοποιεία που ανταποκρίνονται στη ζήτηση

Η αγορά βιοτεχνικής μπύρας αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό κλάσμα της συνολικής αγοράς μπύρας στο Μεξικό, αν και οι μεταβαλλόμενες τάσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τις δύο μεγάλες ζυθοποιίες, οι οποίες άρχισαν να εισάγουν νέες «premium» μπύρες για να συμπληρώσουν τις υπάρχουσες μάρκες τους.

Για παράδειγμα, η Grupo Modelo παρουσίασε την «Ambar», μια premium μπύρα σε στυλ Βιέννης, και την «Trigo», μια ελαφριά μπύρα με βάση το σιτάρι (μερικές φορές αναφέρεται ως «λευκή μπύρα»). Ισχυρίζονται ότι οι διαδικασίες μεγάλης κλίμακας που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αυτών των μπύρων παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν τόσο καλό όσο αυτά που κατασκευάζονται από τις ανεξάρτητες ζυθοποιίες σε μικρότερες παρτίδες.

Ενα επιχειρηματική μεξικάνικη εταιρεία εκμεταλλεύεται την αναγέννηση των χειροποίητων μεξικανικών μπύρας και μπίρες, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό εμπόριο για να προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από ανεξάρτητες μεξικανικές μάρκες που μπορούν να παραγγελθούν στο διαδίκτυο, καθώς και ως διανομέας για τις χειροποίητες ζυθοποιίες. Μια ολοκληρωμένη λίστα με ζυθοποιεία και τις μπύρες τους είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο.

Ρωτήστε τον σερβιτόρο σας για τις μεξικανικές craft μπίρες

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το Μεξικό ή θα πάρετε ένα αναψυκτικό στο τοπικό σας μπαρ ή εστιατόριο, ρίξτε μια δεύτερη ματιά στο μενού των ποτών και περιηγηθείτε στη λίστα με τις μπύρες—μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα όταν ανακαλύψετε ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό από τη συνηθισμένη ποικιλία. μπύρες και μπίρες σε προσφορά. Εάν δεν υπάρχει τίποτα νέο στο μενού, ρωτήστε τον σερβιτόρο ή ρίξτε μια ματιά στα μπουκάλια στο ψυγείο για να δείτε τι μπορεί να είναι διαθέσιμο.

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner