Η Μετάβαση στο Φθινόπωρο: Φθινοπωρινά Κλίματα στο Μεξικό - Ιστολόγιο

Η Μετάβαση στο Φθινόπωρο: Φθινοπωρινά Κλίματα στο Μεξικό

Καθώς η εποχή του φθινοπώρου φτάνει στο Μεξικό, οι περιοχές κοντά στις ακτές είναι συνήθως ζεστές, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι περιοχές στο εσωτερικό —πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε υψηλότερο υψόμετρο— αρχίζουν να γίνονται πιο δροσερές και μπορεί επίσης να γίνουν αρκετά δροσερές ή κρύες.

Οι ακτές είναι πιο δροσερές, τα βουνά πιο κρύα

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι θερμοκρασίες του φθινοπώρου σε μέρη που βρίσκονται σε υψηλότερο υψόμετρο (πάνω από 4.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) θα είναι γενικά πιο ψυχρές και οι θερμοκρασίες μπορεί να αρχίσουν να είναι ψυχρές και ακόμη και κρύες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά τη δύση του ηλίου σε υψόμετρα άνω των 6.000 πόδια.

Κατά κανόνα, όταν επισκέπτεστε τις πόλεις της ενδοχώρας του Μεξικού που βρίσκονται σε υψόμετρο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, θα συναντήσετε άνετα ζεστές μέρες (συνήθως έως 22C/72F) και δροσερά ή κρύα πρωί και βράδυ. οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσει σχεδόν στο μηδέν σε ορισμένα μέρη κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τους χειμερινούς μήνες, ειδικά σε αγροτικές τοποθεσίες.

Οι συννεφιασμένες μέρες που προκαλούνται από τις προσωρινές κλιματικές καταθλίψεις θα φέρουν συνήθως δροσερό ή ψυχρό καιρό όλη την ημέρα αυτή την εποχή του χρόνου. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αυτά τα υψηλότερα υψόμετρα αρχίζουν να θερμαίνονται ξανά από τα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.

Παράκτιες περιοχές vs ορεινές πόλεις

Για παράδειγμα, οι παράκτιες πόλεις Ixtapa και Zihuatanejo του Ειρηνικού Ωκεανού βρίσκονται μόλις τρεις ώρες οδικώς από την αποικιακή πόλη Morelia στα ορεινά. Με το Morelia να βρίσκεται περίπου στα 7.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας —ενάμιση μίλι στον ουρανό— το φθινόπωρο και ο χειμώνας απαιτεί τη χρήση πουλόβερ, φλις παλτών και ίσως ακόμη και κάποια θέρμανση εσωτερικού χώρου για το πρωί και αργά. τα βράδια (τοπικά, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πυρκαγιές ή μικρές ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης χώρου για να αποτρέψουν τις ψυχρότερες ώρες).

Αντίθετα, παράκτιες περιοχές όπως το Ixtapa-Zihuatanejo και το Puerto Vallarta —που φουσκώνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής— ​​αρχίζουν να αποδίδουν τη ζέστη και την υγρασία τους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και οι θερμοκρασίες γίνονται ευχάριστα ζεστές. ένας κύριος λόγος για τον οποίο πολλά «χιονοπουλάκια» φτάνουν σε παράκτιες πόλεις σε όλο το Μεξικό αυτή την εποχή του χρόνου με σκοπό να ξεχειμωνιάσουν στο Μεξικό.

Ανακαλύψτε μέρη για να ζήσετε στο Μεξικό

Μπορείτε να ανακαλύψετε τοποθεσίες σε όλο το Μεξικό για διαμονή και συνταξιοδότηση —καθώς και πρακτικές πληροφορίες για την επιλογή τοποθεσίας— στην ενότητα μας σχετικά με Μέρη για να ζήσετε στο Μεξικό.

Μετάβαση στην ξηρή περίοδο

Η περίοδος των βροχών που αρχίζει τον Μάιο ή τον Ιούνιο τελειώνει απότομα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και αρχίζει η μετάβαση από την περίοδο των βροχών στην ξηρή περίοδο. Όταν σταματήσουν οι βροχές, παραμένει άφθονη υγρασία στο έδαφος για να διατηρήσει τη χλωρίδα φωτεινή και αρωματική για λίγο. Ωστόσο, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου η απουσία καταρρακτωδών βροχών γίνεται αισθητή και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου οι επιπτώσεις της ξηρής περιόδου γίνονται εύκολα αισθητές στον αέρα και ορατές σε όλο το τοπίο.

Αλλαγές ρολογιού το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο στο Μεξικό φέρνει επίσης μια αλλαγή στην ώρα του ρολογιού στις περισσότερες πολιτείες του Μεξικού. Η προσαρμογή του ρολογιού μίας ώρας προς τα πίσω δίνει τέλος στα ελαφρύτερα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια, αν και, όπως εξηγούμε στο άρθρο μας για τα χειμερινά κλίματα, θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε σχετικά μεγάλες ώρες της ημέρας ακόμη και κατά τη διάρκεια των εποχών του φθινοπώρου και του χειμώνα στο Μεξικό.

Ντύσιμο για πιο δροσερό καιρό

Εάν βρίσκεστε στο Μεξικό μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, είναι συνετό να φορέσετε πιο ζεστά ρούχα όταν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε από τις ορεινές πόλεις και πόλεις της χώρας, η οποία περιλαμβάνει τις περισσότερες αποικιακές πόλεις του Μεξικού καθώς και τις τρεις μεγάλες πόλεις της Πόλης του Μεξικού , Γκουανταλαχάρα και Μοντερέι.

Εάν ταξιδεύετε σε μία από τις παράκτιες τοποθεσίες του Μεξικού κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, καλό είναι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ pull-over για τυχόν πιο δροσερά βράδια που μπορεί να συμβούν, που συνήθως προκαλούνται από προσωρινές κλιματικές κατακλίσεις που φυσούν από το βορρά.

Οι θερμοκρασίες του φθινοπώρου και του χειμώνα στο εσωτερικό και στις ακτές θα ποικίλλουν ανάλογα με την ακριβή τοποθεσία: ελέγξτε τους μεμονωμένους ταξιδιωτικούς οδηγούς για λεπτομερείς περιλήψεις του κλίματος ανά εποχή και τοποθεσία.

Ανακαλύψτε τον καιρό και τα κλίματα του Μεξικού

Το Mexperience σάς βοηθά να ανακαλύψετε την ποικιλόμορφη τοπογραφία και το κλίμα του Μεξικού καθώς φτιάχνετε τα σχέδια για τον τρόπο ζωής και τον ελεύθερο χρόνο σας:

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner