Μαθαίνοντας να ζεις καλά στο Μεξικό χωρίς να έχεις αυτοκίνητο - Ιστολόγιο

Μαθαίνοντας να ζεις καλά στο Μεξικό χωρίς να έχεις αυτοκίνητο

Μερικοί αλλοδαποί κάτοικοι που ζουν στο Μεξικό ανακαλύπτουν ότι είναι δυνατό να ζεις καλά εδώ χωρίς να εξαρτάσαι από την ιδιοκτησία αυτοκινήτου. Το αν μπορείτε να ζήσετε στο Μεξικό χωρίς να έχετε αυτοκίνητο εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σας, την τοποθεσία σας και τις προτεραιότητές σας.

Σκέψεις για έναν τρόπο ζωής χωρίς αυτοκίνητο στο Μεξικό

Εάν έχετε βαρεθεί την εξάρτηση από το αυτοκίνητο και έχετε έναν τρόπο ζωής που δεν απαιτεί τακτική χρήση ενός ιδιόκτητου αυτοκινήτου, τότε αξίζει να εξετάσετε τοποθεσίες στο Μεξικό που προσφέρονται καλύτερα για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Για παράδειγμα, τα κέντρα πολλών από τις παραδοσιακές αποικιακές πόλεις του Μεξικού, όπως το Σαν Μιγκέλ Αλιέντε και το Γκουαναχουάτο, χαρακτηρίζονται από στενούς, μερικές φορές λιθόστρωτους δρόμους που δεν προσφέρονται πολύ για τακτική οδήγηση, και έτσι το περπάτημα ή το τοπικό ταξί είναι βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. . Άλλα μέρη στο Μεξικό, όπως το Nuevo Vallarta και το Aguascalientes, είναι πολύ πιο διασκορπισμένα, επομένως η κατοχή αυτοκινήτου είναι πιο βολική —και ίσως απαραίτητη— σε αυτούς τους τύπους θέσεων.

Κόστος αυτοκινήτου σε σχέση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Οι άνθρωποι που εργάζονται ανεξάρτητα ή αποσύρονται στο Μεξικό αναζητώντας απλούστερους τρόπους ζωής έχουν μάθει ότι με ορισμένες προσαρμογές στην καθημερινή τους ρουτίνα, μπορούν να περάσουν χωρίς να έχουν όχημα εδώ, καθώς ο τρόπος ζωής τους μπορεί να προσαρμοστεί ευκολότερα για να αντεπεξέλθουν χωρίς τακτική χρήση αυτοκινήτου. Εάν εργάζεστε από το σπίτι ή εάν είστε συνταξιούχοι και δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο κάθε μέρα, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε ότι το άθροισμα του κόστους χρήσης ταξί για ένα χρόνο μπορεί να είναι μικρότερο από το κόστος αγοράς και λειτουργίας αυτοκινήτου . Εάν χρειάζεστε αυτοκίνητο για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο ή για ένα μακρύ οδικό ταξίδι, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι άμεσα διαθέσιμη στο Μεξικό.

Υπηρεσίες τοπικών και υπεραστικών λεωφορείων

Οι υπηρεσίες λεωφορείων (τοπικά και υπεραστικά λεωφορεία) είναι άφθονα και σχετικά φθηνά. Εάν ζείτε στην Πόλη του Μεξικού ή στο Μοντερέι, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τρένων του μετρό για να μετακινηθείτε, και πολλές πόλεις έχουν εισαγάγει τα «Λεωφορεία μετρό» που είναι ειδικές λωρίδες που προορίζονται αποκλειστικά για διαδρομές λεωφορείων που κάνουν αυτές τις διαδρομές πιο γρήγορα από την καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που είναι ολοένα και πιο συχνό στις αστικές περιοχές. Εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε λεωφορεία ή τρένα μετρό, υπάρχει μια άλλη εναλλακτική: τοπικά ταξί…

Προσιτές τοπικές καμπίνες ταξί

Τα τοπικά ταξίδια με ταξί, για παράδειγμα από το σπίτι σας στην πόλη και πίσω, μπορεί να κοστίζουν μόλις λίγα δολάρια και οι τοπικές εταιρείες ταξί θα σας στείλουν ένα ταξί για να σας παραλάβει από το σπίτι, το γραφείο, ένα εστιατόριο, σούπερ μάρκετ ή ακόμα και από μια γωνιά του δρόμου εάν τους τηλεφωνείτε (μερικοί έχουν ακόμη και λογαριασμούς WhatsApp για να μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο αίτημά σας). Οι υπηρεσίες App-Cab είναι επίσης δημοφιλείς εδώ, και η Uber και η Cabify έχουν επεκταθεί σε μεγάλες πόλεις και πόλεις σε όλο το Μεξικό, παρέχοντας εύκολη και άμεση πρόσβαση σε αυτοκίνητο και οδηγό όποτε το χρειάζεστε, εάν ζείτε σε ένα από τα μέρη που εξυπηρετούνται από αυτές τις εταιρείες .

Ψώνια χωρίς αυτοκίνητο

Οι αγορές στο Μεξικό χωρίς το δικό σας αυτοκίνητο μπορεί να είναι λιγότερο βολικές σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά εάν ζείτε σε αστική περιοχή και ψωνίζετε τακτικά σε σύγχρονα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται εκτός πόλης. αλλά είναι εφικτό. Εάν επιλέξετε να ζήσετε σε μια μικρότερη πόλη και βρίσκεστε κοντά στο κέντρο ή κοντά σε τοπικούς εμπορικούς χώρους, μπορείτε να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο περισσότερο, καθώς οι τοπικές ανέσεις τείνουν να ομαδοποιούνται κοντά και ένα ταξί μπορεί να σας μεταφέρει σε μεγαλύτερα ταξίδια. ή για να σας φέρουν πίσω στο σπίτι από ταξίδια για ψώνια—τσάντες και όλα. Τα περισσότερα σύγχρονα σούπερ μάρκετ έχουν πιάτσα ταξί (θέση) που βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης του καταστήματος ή σε παρακείμενο δρόμο. Μπορείτε επίσης να λάβετε ένα App Cab (π.χ. Uber) από ένα σούπερ μάρκετ. Ορισμένα σούπερ μάρκετ σε μεγαλύτερες πόλεις του Μεξικού προσφέρουν τώρα παράδοση κατ‘ οίκον και σε ορισμένες μικρότερες επαρχιακές πόλεις μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε μια τοπική εταιρεία ταξί και να της ζητήσετε να παραλάβουν είδη παντοπωλείου ή άλλα αγαθά από τοπικά καταστήματα ή αγορές και να τα παραδώσουν στο σπίτι σας.

Τρέχοντας το δικό σας αυτοκίνητο στο Μεξικό

Ορισμένοι αλλοδαποί κάτοικοι στο Μεξικό έχουν τρόπο ζωής που καθιστούν απαραίτητη την ιδιοκτησία αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, μπορεί να ζουν πολύ έξω από το κέντρο της πόλης, ή σε μια αγροτική περιοχή εκτός δρόμου, ή μπορεί να έχουν τακτικές υποχρεώσεις όπως μια μετακίνηση στη δουλειά ή να παίρνουν και να παίρνουν παιδιά σε ένα σχολείο που απέχει μίλια από το σπίτι τους.

Το να έχετε το δικό σας αυτοκίνητο είναι βολικό και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προσφέρει έναν βαθμό ελευθερίας και ευελιξίας που κανένας άλλος τρόπος μεταφοράς (ακόμα και τα ταξί) δεν μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα—αν και είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι ζουν εδώ βαριεστημένοι από την εξάρτηση από το αυτοκίνητο και προτιμούν να κυκλοφορούν με ταξί όταν χρειάζονται μεταφορά και να παίρνουν υπεραστικά λεωφορεία ή πτήσεις για μεγαλύτερα ταξίδια όταν επισκέπτονται φίλους, πηγαίνουν να συναντήσουν πελάτες ή κάνουν διακοπές.

Κόστος και συντήρηση αυτοκινήτου

Εάν σας αρέσει να τρέχετε το δικό σας αυτοκίνητο, θα διαπιστώσετε ότι το Μεξικό προσφέρει πολλές υποδομές και υπηρεσίες για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Το κόστος λειτουργίας ενός αυτοκινήτου στο Μεξικό είναι γενικά χαμηλότερο από ό,τι στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, αλλά το κόστος αυξάνεται (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της βενζίνης) και μπορείτε να περιμένετε το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο να είναι σημαντικό στοιχείο γραμμής στον ετήσιο προϋπολογισμό σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την οδήγηση στο Μεξικό και το κόστος ιδιοκτησίας αυτοκινήτου στον οδηγό μας για το κόστος ζωής στο Μεξικό.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο με πίστωση στο Μεξικό, να γνωρίζετε ότι το κόστος χρηματοδότησης αυτοκινήτου είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερο εδώ από ό,τι μπορεί να έχετε συνηθίσει στη χώρα σας (ελέγξτε τα στοιχεία με την τράπεζά σας ή την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων σας) και τυχόν εξοικονομήσεις απόλαυση στο λειτουργικό κόστος μπορεί να αντισταθμιστεί από το υψηλότερο κόστος αποπληρωμής.

Κρατώντας ένα ξένο επιμεταλλωμένο αυτοκίνητο στο Μεξικό

Οι αλλοδαποί κάτοικοι που σχεδιάζουν να φέρουν ένα ξένο όχημα στο Μεξικό θα πρέπει να διαβάσουν αυτό το άρθρο, καθώς υπάρχουν διάφορες απαιτήσεις για συμμόρφωση και, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, τύπος Η άδεια παραμονής που κατέχετε καθορίζει εάν μπορείτε να κρατήσετε ένα ξένο αυτοκίνητο στο Μεξικό.

Είτε φέρετε ένα αυτοκίνητο με ξένη επιμετάλλωση μαζί σας είτε αγοράζετε ένα αυτοκίνητο με μεξικάνικη επιμετάλλωση τοπικά, θα πρέπει να λάβετε επαρκή ασφάλεια αυτοκινήτου για το όχημα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση όταν οδηγείτε στο Μεξικό.

Κάνοντας μια επιλογή με βάση τις ανάγκες σας

Η κατάσταση του τρόπου ζωής του καθενός είναι ελαφρώς διαφορετική και μπορεί να αρχίσετε να ζείτε στο Μεξικό χωρίς αυτοκίνητο και αργότερα να συνειδητοποιήσετε ότι χρειάζεστε ένα — ή το αντίστροφο. Εάν ο τρόπος ζωής σας δεν απαιτεί την τακτική χρήση αυτοκινήτου, θα μπορείτε να μειώσετε τις ετήσιες δαπάνες σας και πολλοί αλλοδαποί κάτοικοι σε αυτήν την κατάσταση διαπιστώνουν ότι εκτιμούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς ως πρακτικό μέσο μετακίνησης.

Εάν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε τρόπους για να μειώσετε την πολυπλοκότητα στον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απλοποίηση του τρόπου ζωής σας στο Μεξικό εδώ στο Mexperience.

Οι οδηγοί μας για τις μεταφορές στο Μεξικό σάς δίνουν τη δυνατότητα να κατανοήσετε καλά τις εκτεταμένες επιλογές μεταφοράς που έχετε στη διάθεσή σας όταν βρίσκεστε στο Μεξικό και ο οδηγός για το Κόστος Διαβίωσης στο Μεξικό, ο οποίος ενημερώνεται κάθε χρόνο, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό βάσει στις ατομικές σας επιλογές τρόπου ζωής.

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner