Μερικές πρακτικές συμβουλές και συμβουλές ασφάλειας για την οδήγηση στο Μεξικό

0

Τα περισσότερα οδικά ταξίδια στο Μεξικό περνούν χωρίς προβλήματα. Κάποιος εκ των προτέρων προγραμματισμός και πρόγνωση θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ταξίδι σας πιο ευχάριστο και να μειώσετε τυχόν κινδύνους στην πορεία.

Οδήγηση στην Πόλη του Μεξικού και τα περίχωρα

Εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας μέσα (ή ακόμα και μόνο διά μέσου) Πόλη του Μεξικού ή της Πολιτείας του Μεξικού, το «Σήμερα δεν κυκλοφορείΤο πρόγραμμα —που περιορίζει τον αριθμό των οχημάτων που επιτρέπεται να οδηγούν στο δρόμο κάθε μέρα— απαιτεί να λάβετε υπόψη τα σχέδια του ταξιδιού σας. Εάν ταξιδεύετε τακτικά προς ή μέσω της πρωτεύουσας, ίσως χρειαστεί να «επαληθεύσετε» τις εκπομπές του οχήματός σας σε ειδικό σταθμό δοκιμών για να αποφύγετε περιορισμούς. Μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας για το Μεξικό Σήμερα δεν κυκλοφορεί πρόγραμμα περιορισμού οχημάτων.

Ποιότητα δρόμου και σήμανση

Η ποιότητα και η κατάσταση επισκευής των δρόμων ποικίλλει ευρέως στο Μεξικό.

Συνθήκες δρόμου

Οι μικρότεροι και περιθωριακοί δρόμοι μπορεί να είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένοι ή σε άθλια κατάσταση. Προσέξτε τις τρύπες στο δοχείο—μερικές είναι αρκετά κακές που θα καταστρέψουν την ανάρτησή σας και μπορεί να σας αφήσουν να χρειαστείτε νέο ελαστικό ή τροχό. Μερικές φορές σημειώνονται με έναν κώνο (ή ένας βράχος βαμμένος λευκός είναι επίσης κοινός), αλλά μερικές φορές είναι απλώς εκεί και μπορεί να είναι δύσκολο να τα δεις, ειδικά τη νύχτα.

Οδική σήμανση και οδοφωτισμός

Μπορεί να μην υπάρχουν οδικές σημάνσεις. Αυτό καθιστά δύσκολη την οδήγηση σε απομακρυσμένους σκοτεινούς αυτοκινητόδρομους ή μέσα σε μη φωτισμένες επαρχιακές πόλεις, όταν δεν μπορείτε να δείτε πού τελειώνει η άκρη του δρόμου. Τα οδικά σήματα ενδέχεται να μην είναι φωτισμένα και οι ανακλαστήρες («μάτια της γάτας») είναι σπάνιοι, εκτός από τους δρόμους με διόδια. Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο τη νύχτα, είναι καλύτερο να μείνετε σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο (οι δρόμοι με διόδια είναι καλύτεροι) ή να βρίσκεστε σε μια περιοχή που γνωρίζετε. Δείτε την ενότητα «νυχτερινή οδήγηση» αυτού του κεφαλαίου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τοπικές οδηγικές συνήθειες

Τα πρότυπα οδήγησης ποικίλλουν πάρα πολύ. Οι περισσότεροι μη εμπορικοί οδηγοί στο Μεξικό έχουν ελάχιστη ή καθόλου επίσημη εκπαίδευση οδηγών. Οι οδηγοί μπορεί να μην χρησιμοποιούν τους δείκτες τους ούτε να είναι πολύ επιδεκτικοί όταν πρόκειται να αφήσουν άλλους οδηγούς να εισέλθουν σε μια γραμμή κυκλοφορίας από παράπλευρο δρόμο—ακόμα κι αν η γραμμή δεν οδηγεί πουθενά. Μπορείτε να πάρετε κάποιες γνώσεις σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες διαβάζοντας μερικά άρθρα του Foreign Native: Driving the Mexico City way και Road rage review.

Συνθήκες οχημάτων

Τα οχήματα με τα οποία μοιράζεστε τον χώρο του δρόμου ενδέχεται να είναι σε υψηλότερη κατάσταση από ό,τι μπορεί να έχετε συνηθίσει στη χώρα σας, ειδικά σε αγροτικές περιοχές, για παράδειγμα:

 • Φαλάκρα ελαστικά: Σε στεγνό έδαφος, αυτά τα λιγότερο επικίνδυνα, αλλά στο βρεγμένο προσφέρουν μικρή αντίσταση στην ολίσθηση και επιμηκύνουν σημαντικά τις αποστάσεις φρεναρίσματος. Προσέξτε τα οχήματα που προσπερνάτε ή οδηγείτε κοντά και έχουν φαλακρά ελαστικά, ειδικά σε βρεγμένο οδόστρωμα ή/και όταν ταξιδεύετε με ταχύτητα, καθώς τα φαλακρά ελαστικά είναι επιρρεπή σε ξαφνική ρήξη και ανεξέλεγκτη ολίσθηση.
 • Απουσία προβολέων ή πίσω φώτων και δυσλειτουργία των φώτων διακοπής: Οι περισσότεροι οδηγοί είναι ρυθμισμένοι να ανταποκρίνονται μόνο στα πίσω φώτα. είναι καλή πρακτική να παρατηρείτε το το ίδιο το όχημα και αφήστε άφθονο χώρο μεταξύ του οχήματός σας και του προπορευόμενου.
 • Φρένα και βλάβες: Τα κακοσυντηρημένα οχήματα μπορεί να είναι πιο αργά στο σπάσιμο και μπορεί να παρουσιάσουν ξαφνικές δυσλειτουργίες που προκαλούν ξαφνική σύγχυση. Η δημιουργία άφθονου χώρου μεταξύ του οχήματός σας και του προπορευόμενου οχήματος —ειδικά όταν ταξιδεύετε με ταχύτητα— είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μετριαστείτε από τους πιθανούς κινδύνους που θέτουν θέματα πέρα ​​από τον άμεσο έλεγχο σας.

Διαβόητες ανωμαλίες ταχύτητας,προφυλακτήρες

Η λέξη „προφυλακτήρες„είναι τα μεξικανικά ισπανικά για τους ανιχνευτές ταχύτητας και είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλους τους μεξικανικούς δρόμους σε αστικές περιοχές και σε ομοσπονδιακούς αυτοκινητόδρομους (αυτοκινητόδρομους) καθώς περνούν μέσα από μικρές πόλεις και χωριά.

Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με προφυλακτήρες καθώς οδηγείτε στους δρόμους του Μεξικού:

 • μερικοί προφυλακτήρες είναι φθαρμένα και συμπεριφέρονται σαν χτυπήματα στο δρόμο που δεν παρατηρείτε πια. και
 • Μερικοί είναι σαν τοίχοι από τούβλα που θα προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στο όχημά σας εάν τους περάσετε με ταχύτητα.
 • εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο, να είστε ιδιαίτερα ενήμεροι για τα χτυπήματα ταχύτητας καθώς οι εταιρείες ενοικίασης ελέγχουν τακτικά κάτω από το αυτοκίνητο για ζημιά λόγω ταχύτητας και θα σας χρεώσει για αυτό.
 • επιβραδύνετε αμέσως σε όλες τις προσκρούσεις και κρατήστε χαμηλά την ταχύτητά σας σε αστικές και κατοικημένες περιοχές.
 • προφυλακτήρες δεν εγκαθίστανται σε δρόμους με διόδια παρά μόνο κοντά στα διόδια και σε επικίνδυνες καμπύλες όπου «δόνηση» προφυλακτήρες εγκαθίστανται για να ειδοποιούν τον οδηγό να επιβραδύνει καθώς το όχημα πλησιάζει την πύλη των διοδίων ή να αναγκάζει το όχημα να επιβραδύνει σε επικίνδυνες εκτάσεις ή στροφές·
 • πλέον προφυλακτήρες δεν έχουν πινακίδα και πολλά δεν έχουν σήμανση ή βαφή.
 • τη νύχτα μπορούν να είναι αποτελεσματικά αόρατα.

Ζώα και βοοειδή στους δρόμους

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα κατά την οδήγηση, μέρα και νύχτα, είναι η παρουσία βοοειδών και ζώων που περιφέρονται στους δρόμους.

Οι περισσότεροι αυτοκινητόδρομοι (ιδιαίτερα οι ομοσπονδιακοί αυτοκινητόδρομοι) στο Μεξικό δεν διαθέτουν φράχτες στις δύο πλευρές τους όπου διασχίζουν ράντζα, αγροκτήματα ή περιοχές όπου τα ζώα επιτρέπεται να βόσκουν. Ως εκ τούτου, είναι σύνηθες για τις αγελάδες, τα πρόβατα, τα κοτόπουλα, τα σκυλιά και άλλα ζώα να περιφέρονται άσκοπα στη μέση του δρόμου, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να ταξιδεύουν προς το μέρος τους.

Όχι μόνο αυτό αποτελεί κίνδυνο για το δικό σας όχημα (το χτύπημα μιας αγελάδας ή ενός ελαφιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο αυτοκίνητό σας), αλλά το συμβάν θα μπορούσε επίσης να είναι καταλύτης για ένα μεγαλύτερο ατύχημα με πολλά άλλα αυτοκίνητα. Επιπλέον, τα βοοειδή ή οι ιδιοκτήτες ζώων ενδέχεται να εμφανιστούν και να υποβάλουν αξίωση από εσάς για χαμένο ζωικό κεφάλαιο—και τείνουν να συνυπολογίζουν πιθανούς «χαμένους απογόνους» στο ποσό της αξίωσης!

Οι δρόμοι με διόδια σπάνια έχουν οικόσιτα ζώα ή βοοειδή να περιφέρονται στους αυτοκινητόδρομους, αν και είναι πιθανό να συμβεί, και σε ορισμένες περιοχές άγρια ​​ζώα και φίδια μπορεί να βρουν το δρόμο τους στο δρόμο.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το περιβάλλον σας, ειδικά καθώς περνάτε μέσα από μικρές πόλεις και χωριά και καθώς οδηγείτε δίπλα σε χωράφια που έχουν βοοειδή ή άλλα ζώα που βόσκουν εκεί.

Ποδηλάτες και πεζοί

Εξασκήστε πρόσθετη φροντίδα και προσοχή για τους ποδηλάτες και τους πεζούς όταν οδηγείτε στο Μεξικό, είτε βρίσκεστε σε αστική περιοχή, σε αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο με διόδια.

 • Να είστε προσεκτικοί για τους ποδηλάτες, ειδικά τη νύχτα: οι περισσότεροι δεν έχουν φώτα τοποθετημένα στα ποδήλατά τους ούτε φορούν αντανακλαστικά ρούχα. θα είναι σχεδόν αόρατα μέχρι να τους πλησιάσεις. Οι ποδηλάτες χρησιμοποιούν αυτοκινητόδρομους και περιστασιακά μπορεί να δείτε έναν ποδηλάτη σε δρόμο με διόδια. Δώστε στους ποδηλάτες άφθονο χώρο καθώς τους προσπερνάτε.
 • Σε αγροτικές περιοχές, πολλοί ντόπιοι με τα πόδια από τη δουλειά κατά μήκος της άκρης τοπικών δρόμων, αυτοκινητοδρόμων και απελευθερώσεις όταν δεν υπάρχουν πεζοδρόμια? μπορεί να μην περπατούν προς το μέρος σας. Οι περισσότεροι δεν θα φορούν τίποτα φωτεινό και πολύ λιγότερο πιθανό να φορούν αντανακλαστικά ρούχα.
 • Σιγά και δώστε στους πεζούς άφθονο χώρο καθώς τα προσπερνάς. Προσέξτε επίσης τους πεζούς που διασχίζουν πολυσύχναστους δρόμους αυτοκινητοδρόμων που χωρίζουν τις δύο πλευρές μιας αστικοποιημένης περιοχής. μερικές φορές υπάρχουν πεζογέφυρες αλλά μπορεί να μην χρησιμοποιούνται συχνά.

Κίνδυνοι νυχτερινής οδήγησης

Η οδήγηση τη νύχτα στο Μεξικό απαιτεί ορισμένες πρόσθετες προφυλάξεις, ειδικά εάν είστε συνηθισμένοι στη νυχτερινή οδήγηση μόνο στις ΗΠΑ ή στον Καναδά. Εδώ είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν οδηγείτε τη νύχτα στο Μεξικό

Ποιότητα δρόμου και σήμανση

Η φυσική κατάσταση των δρόμων ποικίλλει στο Μεξικό, και δεν είναι όλοι οι δρόμοι —ακόμη και ορισμένοι μεγάλοι δρόμοι— είναι καλά σηματοδοτημένοι και σηματοδοτημένοι. Οι επιφάνειες των δρόμων μπορεί να είναι φθαρμένες, οι δρόμοι μπορεί να μην έχουν ζωγραφισμένες λωρίδες ή/και οριακούς δείκτες, οι ανακλαστήρες δεν είναι συνηθισμένοι σε δρόμους εκτός από αυτοκινητόδρομους με διόδια και η σήμανση μπορεί να λείπει ή να μην είναι φωτισμένη. Κόψτε ταχύτητα σε δρόμους με χαμηλό φωτισμό ή με κακή σήμανση, ειδικά στη βροχή.

Έλλειψη φωτισμού

Μερικοί από τους δρόμους του Μεξικού, ακόμη και δρόμοι με διόδια, διασχίζουν τεράστιες εκτάσεις από κακοτράχαλες και απομακρυσμένες περιοχές, καθιστώντας το να μην είναι πρακτικό να φωτίζονται. Τη νύχτα, απουσία γειτονικών πόλεων ή χωριών (που εκπέμπουν φως) και ειδικά την ώρα της Νέας Σελήνης, αυτές οι περιοχές μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα δύσκολες στην πλοήγηση, και ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε δρόμο χωρίς διόδια. είναι κακώς επισημασμένη. Εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, βεβαιωθείτε ότι τα συστήματα φωτισμού και τα μηχανικά συστήματα του οχήματός σας είναι σε άριστη κατάσταση.

Ασφάλεια νυχτερινής οδήγησης

Σας συνιστούμε να οδηγείτε μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου είναι δυνατόν—ειδικά σε μεγαλύτερα οδικά ταξίδια που διασχίζουν απομακρυσμένες περιοχές του Μεξικού. Εάν πρέπει να οδηγείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε δρόμους με διόδια, να βεβαιωθείτε ότι τα μηχανικά συστήματα και τα συστήματα φωτισμού του οχήματός σας είναι σε άριστη κατάσταση και ότι έχετε άφθονο καύσιμο στο όχημά σας για το ταξίδι που θέλετε. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για κινδύνους (βλ. παραπάνω) συμπεριλαμβανομένων των πεζών, των ποδηλατών και των ζώων που περιφέρονται στο δρόμο.

Προσοχή στις επαναδρομολογήσεις GPS

Οι περισσότεροι οδηγοί βασίζονται σε συστήματα GPS που χρησιμοποιούν Χάρτες Google ή κάποια άλλη εφαρμογή ηλεκτρονικής χαρτογράφησης (το Wayz είναι δημοφιλές) για την πλοήγηση σε οδικά ταξίδια στο Μεξικό.

Σε έντονη κυκλοφορία ή κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα συστήματα GPS ενδέχεται να προτείνουν μια αλλαγή διαδρομής για να αποφευχθεί η συμφόρηση. Φροντίστε με αυτά, ειδικά τη νύχτα – ορισμένες «επαναδρομολογήσεις» μπορεί να σας οδηγήσουν σε μη ασφαλείς περιοχές ή επικίνδυνες γειτονιές, ειδικά σε μεγαλύτερες πόλεις.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την περιοχή, είναι προτιμότερο να περιμένετε μια κυκλοφοριακή συμφόρηση παρά να ακολουθήσετε μια «πίσω διαδρομή» που προσφέρει ένα σύστημα δρομολόγησης που οδηγεί σε δυσάρεστα σημεία που θα μπορούσαν να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια για εσάς και το όχημά σας.

Δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο για την οδήγηση στο Μεξικό

Για έναν πλήρη οδηγό αναφοράς για την οδήγηση και τα οδικά ταξίδια στο Μεξικό, αποκτήστε το Δωρεάν eBook: Οδήγηση και Οδικά ταξίδια στο Μεξικό, διαθέσιμο για άμεση λήψη από τη βιβλιοθήκη μας με τα eBooks του Μεξικού.

Λάβετε μια προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Mexperience είναι στην ευχάριστη θέση να παραπέμπει τους αναγνώστες μας στην ασφάλιση αυτοκινήτου MexPro, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες καλύψεις που ισχύουν στο Μεξικό, χρησιμοποιώντας αγγλόφωνα ασφαλιστήρια συμβόλαια που υποστηρίζονται από έναν πλήρως αδειοδοτημένο ασφαλιστικό μεσίτη των ΗΠΑ. Οι ασφάλειές τους καλύπτουν την ευθύνη τρίτων, παρέχουν νομική βοήθεια και μπορείτε να επιλέξετε να συμπεριλάβετε ιατρική και οδική βοήθεια.

Λάβετε μια προσφορά τώρα: Λάβετε μια ηλεκτρονική προσφορά, ελέγξτε τα στοιχεία του συμβολαίου σας και κανονίστε ασφάλιση αυτοκινήτου για το οδικό σας ταξίδι στο Μεξικό.

Προσφορά για ασφάλιση αυτοκινήτου

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την οδήγηση και τους δρόμους με διόδια στο Μεξικό

Το Mexperience προσφέρει μια σειρά από άρθρα, οδηγούς και πόρους για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε τα οδικά ταξίδια σας στο Μεξικό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar