Νέες απόψεις σε μια μέρα με άνεμο τον Μάρτιο - Ιστολόγιο

Νέες απόψεις σε μια μέρα με άνεμο τον Μάρτιο

Σε μια καθαρή μέρα, και υπάρχουν πολλές καθαρές μέρες τον θυελλώδη Μάρτιο, ορισμένα σημεία της Πόλης του Μεξικού προσφέρουν υπέροχη θέα στα γύρω βουνά. Αυτό που αποκαλύπτει επίσης ο καθαρός αέρας είναι ότι σχεδόν κάθε γωνιά στις πτυχές των λόφων έχει χτιστεί – με τα σπίτια να κυμαίνονται από τα ταραχώδη έως τα αρχοντικά.

Όσοι πετούν στην πρωτεύουσα της χώρας, είτε τη μέρα είτε τη νύχτα, θα παρατηρήσουν επίσης ότι η αστική εξάπλωση έχει εξαπλωθεί πολύ πέρα ​​από την κοιλάδα. Μέρη που κάποτε ήταν αρκετά αγροτικά – το Xochimilco, για παράδειγμα – διατηρώντας την αίσθηση της μικρής πόλης τους, έχουν κατακλυστεί από σκυρόδεμα και για να φτάσεις εκεί δεν φεύγεις ποτέ από την πόλη.

Hill of the Starένας λόφος καθόταν στη μέση του δήμου Iztapalapa, και η τοποθεσία του ετήσιου Οδός του Σταυρού θέσπιση, ήταν μία φορά την ώρα ή περισσότερο περπάτημα στα άγονα χωράφια του Culhuacán. Τώρα είναι ένα νησί σε μια θάλασσα από άσφαλτο που περιβάλλεται από κάποιες ανώμαλες γειτονιές και μπορείτε να φτάσετε εκεί με το μετρό.

Ορισμένες κομψές λεωφόροι, όπως ο Miguel Angel de Quevedo που περνάει δίπλα από την υποτιθέμενη μποέμ γειτονιά Coyoacán στα νότια της πρωτεύουσας, έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό την αισθητική της αρετή για να ανοίξει δρόμο για την κυκλοφορία και η Avenida Insurgentes, ένας παλιός εμπορικός κόμβος, μπουτίκ, εστιατόρια και νυχτερινή ζωή, έχει παραβιαστεί από την εξαιρετικά πρακτική, αλλά ταυτόχρονα αποφρακτική γραμμή του μετρό του λεωφορείου.

Η επέκταση της Πόλης του Μεξικού στα άκρα ποικίλλει όλα αυτά τα χρόνια. Από τη μια πλευρά, όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν εγκαταστάσεις εγκατεστημένες υπηρεσίες σε ακατάλληλους χώρους μακριά από τη φασαρία μιας ολοένα και πιο πολυσύχναστης μητρόπολης, έσπευσαν να αποκτήσουν σχετικά φθηνή γη και να χτίσουν στους λόφους.

Μια άλλη πηγή ήταν κύματα ανθρώπων που έφτασαν από τις επαρχίες για αναζήτηση εργασίας και εγκαταστάθηκαν όπου μπορούσαν να βρουν οικονομικά καταλύματα. Αυτό ήταν συχνά στο περιθώριο, πιο μακριά ακόμα και από τα παλαιότερα και εδραιωμένα προάστια, δημιουργώντας παραγκούλες σε ορισμένα μέρη. Περιστασιακά η μετανάστευση πηγαίνει αντίστροφα. Το Σάντε Φε στα δυτικά της πόλης – άλλοτε πιο γνωστό για την άκρη των σκουπιδιών και το κακό περιβάλλον – έχει έναν μεγάλο και αυξανόμενο πληθυσμό από νέα εμπορικά κέντρα, ακριβές πολυκατοικίες πολυκατοικιών και εταιρικά γραφεία.

Η παραδοσιακή μετακίνηση από το κέντρο της πόλης στα προάστια, και η επακόλουθη αναδιαμόρφωση και επανατιμολόγηση της ιδιοκτησίας στο κέντρο της πόλης, έχει επίσης συμβεί σε κάποιο βαθμό στην Πόλη του Μεξικού. Νέοι με μέσα έχουν επιστρέψει στις γειτονιές των Roma, Polanco, Condesa, Nápoles και Del Valle.

Όπως συμβαίνει με τα νέα τεχνολογικά προϊόντα, τα οποία παρουσιάζονται πρώτα από τους πλούσιους μέχρι να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή και οι τιμές, αναπόφευκτα, πέφτουν στα επίπεδα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά η μεσαία και στη συνέχεια η εργατική τάξη, έτσι και οι μοντέρνες γειτονιές περνούν από ένα είδος κύκλου ζωής. Ο πολλαπλασιασμός της νυχτερινής ζωής φέρνει μαζί του περισσότερους ανθρώπους, οι τιμές πέφτουν και η αποκλειστικότητα μειώνεται. Αργά αλλά σταθερά, οι οικονομικές τάξεις προχωρούν σε κάτι νέο, τα παλιά αγαπημένα στέκια εξαντλούνται και η διαδικασία ξεκινά από την αρχή.

Σε κατοικημένες περιοχές, μια άλλη πτυχή αυτού του κύκλου γειτονιάς φαίνεται να έχει να κάνει με την έλλειψη μιας ενεργού δευτερογενούς αγοράς κατοικίας. Οι οικογένειες συνήθως αγοράζουν σπίτια για μια ζωή, και καθώς οι νέες γενιές προχωρούν, οι γειτονιές αδειάζουν μέχρι να μείνει κανείς εκτός από τους ηλικιωμένους και τους λίγους απογόνους.

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner