Οδήγηση στο Μεξικό: Libre ή Autopista; - Ιστολόγιο

Οδήγηση στο Μεξικό: Libre ή Autopista;

Όταν κάνετε ένα οδικό ταξίδι στο Μεξικό, έχετε συχνά τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιον δρόμο να ακολουθήσετε: το δωρεάν (αυτοκινητόδρομος) ή το αυτοκινητόδρομος (δρόμος με διόδια ή αυτοκινητόδρομος). Η επιλογή που θα κάνετε μπορεί να χρωματίσει την εμπειρία του ταξιδιού σας στο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που θα σας πάρει για να διασχίσετε τη διαδρομή σας, το τοπίο που θα συναντήσετε και τον προϋπολογισμό σας.

Οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους του Μεξικού

ελεύθερους δρόμους είναι τυπικά τοπικοί δρόμοι δύο λωρίδων κυκλοφορίας. Τείνουν να είναι μεγαλύτερα και να περιπλανώνται κατά μήκος του τοπίου μέσα από μικρές πόλεις και χωριά χωρίς εξελιγμένη μηχανική αυτοκινητοδρόμων. Ειδικά στις αγροτικές περιοχές, συχνά διατηρούνται οριακά, τείνουν να έχουν κακή σήμανση, δεν έχουν ώμο (ή έχουν μαλακούς, μη ασφαλτοστρωμένους ώμους) και μπορεί επίσης να παρουσιάζουν οδηγικές προκλήσεις όπως λακκούβες ή ζώα φάρμας που περιφέρονται στο δρόμο. Στη συνέχεια, υπάρχει το αγαπημένο όλων: προφυλακτήρες –προσκρούσεις ταχύτητας, σχεδιασμένες για τον έλεγχο της ταχύτητας με αποτελεσματικότητα κροτάλισμα των οστών.

Παρόλο Ελεύθερος μπορεί να ακούγεται σαν πρόκληση για τον οδηγό που είναι νέος στο Μεξικό, μπορεί τελικά να βρείτε έναν ντόπιο δωρεάν που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε απλώς και μόνο επειδή είναι πιο γραφικό και ενδιαφέρον από ένα κοντινό αυτοκινητόδρομος. Θα βρείτε εστιατόρια και κεφάλαιο, μαγαζιά κάθε γεύσης, παλιές εκκλησίες, σχολεία, βιοτεχνίες και συνεργεία ελαστικών. Η καθημερινή ζωή στο Μεξικό συμβαίνει παράλληλα με το Ελεύθερος.

Αυτοκινητόδρομοι – Οι αυτοκινητόδρομοι του Μεξικού με διόδια

Σε μεγάλο μέρος του Μεξικού, οι τοπικοί αυτοκινητόδρομοι σκιάζονται από ένα σύστημα σούπερ αυτοκινητοδρόμων που κατασκευάζονται και συντηρούνται κάτω από το ευοίωνος του CAPUFE (Ομοσπονδιακοί Δρόμοι και Γέφυρες)—Τμήμα ομοσπονδιακών δρόμων και γεφυρών του Μεξικού. Αυτοί οι δρόμοι με διόδια είναι συνήθως είτε τρεις λωρίδες (μία προς κάθε κατεύθυνση και μια κεντρική λωρίδα που προορίζεται για διέλευση και προς τις δύο κατευθύνσεις) είτε τέσσερις λωρίδες με μια μέση που χωρίζει κάθε πλευρά.

Όπως πολλοί αυτοκινητόδρομοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αυτοκινητόδρομοι είναι διαβαθμισμένοι και πιο ευθείες από τους ελεύθερους δρόμους, έχουν ασφαλή ώμους, περιορισμένη πρόσβαση και έξοδο και η σήμανση είναι σταθερά σαφής και ακριβής. Αυτοκινητόδρομοι Προσφέρετε περιοδικά βενζινάδικα με τουαλέτες και μερικές φορές καφετέρια ή mini-mart όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να αναζητήσουν περαστικό αναψυκτικό.

Εάν διανύσετε οποιαδήποτε απόσταση σε ένα αυτοκινητόδρομοςσύντομα θα εξοικειωθείτε με το στάση ή θυρίδα διοδίων. Τα διόδια ποικίλλουν ανάλογα με τον δρόμο και την απόσταση που διανύσατε, και εάν ταξιδεύετε μεγάλες αποστάσεις, τα ποσά μπορούν να αθροιστούν, επομένως βεβαιωθείτε ότι ταξιδεύετε με επαρκή μετρητά: Τα ΑΤΜ είναι δύσκολο να βρεθούν εκτός των αστικών περιοχών και όχι όλα κασέτες πάρτε τραπεζικές κάρτες. Εάν ταξιδεύετε συχνά στους αυτοκινητόδρομους του Μεξικού, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα ηλεκτρονικό τσιπ «Tag-IAVE» που είναι επικολλημένο στο παρμπρίζ σας και αφαιρεί πίστωση από το υπόλοιπο του λογαριασμού σας Tag-IAVE ή είναι συνδεδεμένο με μια πιστωτική κάρτα.

Εάν πληρώσετε τα διόδια σας σε μετρητά, θα σας δοθεί μια απόδειξη, την οποία θα πρέπει να κρατήσετε για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Στο πίσω μέρος της απόδειξης βρίσκεται ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για το CAPUFE.

Μηχανικές βλάβες στους δρόμους με διόδια του Μεξικού

Εάν έχετε μηχανικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο ή δείτε κίνδυνο στο δρόμο, καλέστε τον αριθμό και δώστε τους τον αριθμό του πλησιέστερου χιλιομέτρου. Αυτά επισημαίνονται ως μικρά λευκά σημάδια όπως δείκτες μιλίων στις ΗΠΑ. Μπορεί να είναι σε θέση να στείλουν βοήθεια με τη μορφή „Πράσινοι Άγγελοι”—ένας περιπλανώμενος στόλος φορτηγών επισκευής και ανάκτησης που λειτουργεί στους δρόμους με διόδια του Μεξικού. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία εάν περιλαμβάνεται κάλυψη βλαβών, η οποία θα σας στείλει άμεση βοήθεια.

Στο Μεξικό τα ρυμουλκά χρησιμοποιούνται σπάνια. Αντίθετα, ο μηχανικός θα έρθει σε εσάς και αν απαιτηθούν εξαρτήματα που δεν έχουν, θα πάει να τα πάρει. Θα χρειαστεί να πληρώσετε το μηχανικό σε μετρητά. Φυσικά, εάν έχετε ταξιδιωτική βοήθεια ως μέρος της ασφαλιστικής κάλυψης του αυτοκινήτου σας, μπορούν να σας στείλουν βοήθεια για μικρά περιστατικά όπως σπασμένο ιμάντα ανεμιστήρα ή ακόμα και σοβαρή βλάβη, ανεξάρτητα από το είδος του δρόμου που βρίσκεστε.

Αντιμετώπιση ατυχημάτων σε οδικό ταξίδι

Εάν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα σε οδικό ταξίδι στο Μεξικό (είτε συμβαίνει σε δωρεάν ή αυτοκινητόδρομος δρόμο), το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε την ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτου σας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου των ΗΠΑ ή του Καναδά δεν θα παρέχει επαρκή κάλυψη στο Μεξικό και εάν δεν είστε σωστά ασφαλισμένοι θα αντιμετωπίσετε σύλληψη, χρεώσεις ευθύνης και νομικά έξοδα — τα οποία μπορεί να είναι πολύ σοβαρά εάν κάποιος τραυματιστεί ή/και δημόσια περιουσία έχει υποστεί ζημιά από το όχημά σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να λάβετε επαρκή κάλυψη για το οδικό σας ταξίδι στο Μεξικό.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ταξίδια στο Αυτοκινητόδρομοι στο Μεξικό, συνδεθείτε με τον οδηγό μας σχετικά με τους δρόμους με διόδια στο Μεξικό. και για να εξοικειωθείτε με την ονοματολογία που θα βρείτε στους δρόμους του Μεξικού, διαβάστε έναν οδηγό για το Mexican Street Speak.

Λάβετε μια προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Mexperience είναι στην ευχάριστη θέση να παραπέμπει τους αναγνώστες μας στην ασφάλιση αυτοκινήτου MexPro, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες καλύψεις που ισχύουν στο Μεξικό, χρησιμοποιώντας αγγλόφωνα ασφαλιστήρια συμβόλαια που υποστηρίζονται από έναν πλήρως εξουσιοδοτημένο ασφαλιστικό μεσίτη των ΗΠΑ. Οι ασφάλειές τους καλύπτουν την ευθύνη τρίτων, παρέχουν νομική βοήθεια και μπορείτε να επιλέξετε να συμπεριλάβετε ιατρική και οδική βοήθεια.

Προσφορά για ασφάλιση αυτοκινήτου

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την οδήγηση και τους δρόμους με διόδια στο Μεξικό

Το Mexperience προσφέρει μια σειρά από άρθρα, οδηγούς και πόρους για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε τα οδικά ταξίδια σας στο Μεξικό.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner