Οι Κάρτες Κατοικίας του Μεξικού έχουν νέο σύγχρονο σχέδιο

2

Η υπηρεσία μετανάστευσης του Μεξικού έχει σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια, ενημερώνοντας τις διαδικασίες της και πραγματοποιώντας ουσιαστικές βελτιώσεις στον τρόπο που χειρίζεται τις αιτήσεις και την έκδοση των νόμιμων αδειών διαμονής της.

Λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερη επεξεργασία

Πολλές από τις διαρθρωτικές αλλαγές για τη στήριξη βελτιώσεων έχουν συμβεί στα παρασκήνια, αλλά βελτιώσεις όπως οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα τερματικά πληρωμών με τραπεζικές κάρτες στα γραφεία μετανάστευσης έχουν αφαιρέσει τα βάρη από τους αιτούντες και έχουν εξορθολογίσει την όλη διαδικασία με ουσιαστικούς τρόπους. (Οι χάρτινες φωτογραφίες μερικές φορές απορρίπτονταν επειδή δεν τραβήχτηκαν σωστά και, εκτός από το να ξοδέψετε επιπλέον χρόνο στην ουρά σε μια τοπική τράπεζα για να πληρώσετε τα τέλη και να δημιουργήσετε αντίγραφα της τραπεζικής απόδειξης, αυτές οι πληρωμές θα μπορούσαν να παραβλέψουν εάν πληρώσατε κατά λάθος το λάθος λογαριασμό.)

Η τελευταία ορατή αλλαγή είναι ένα σύγχρονο νέο σχέδιο για κάρτες διαμονής. Την εποχή που οι άδειες παραμονής ήταν χάρτινα βιβλιάρια (σαν διαβατήριο), το χρώμα τους ήταν πράσινο της ελιάς. αυτές οι πράσινες αποχρώσεις μπολιάστηκαν στις πλαστικές κάρτες που άρχισαν να αντικαθιστούν τα παλιά χάρτινα φυλλάδια από το 2012 περίπου.

Νέο σχέδιο κυκλοφόρησε από το καλοκαίρι του 2022

Το καλοκαίρι του 2022, τα γραφεία μετανάστευσης σε όλο το Μεξικό άρχισαν να εκδίδουν νέες κάρτες διαμονής: παρουσιάζονται σε μπεζ και λευκό χρώμα με μπορντώ γράμματα, οι νέες κάρτες περιλαμβάνουν επίσης ορισμένους ειδικούς τυπωμένους κωδικούς στο πίσω μέρος της κάρτας που διευκολύνουν τη σάρωση .

Ο νέος σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να είναι σε ετοιμότητα για την απόσυρση των χάρτινων FMM και τον εξορθολογισμό της αναχώρησης και επιστροφής των νόμιμων κατοίκων από το Μεξικό καθώς περνούν από λιμάνια. Το νέο χρώμα και το νέο σχέδιο είναι το ίδιο είτε εκδίδεται κάρτα προσωρινής είτε μόνιμης διαμονής.

Υπάρχουσες πράσινες κάρτες διαμονής

Οι τρέχουσες πράσινες και άσπρες κάρτες με μαύρα γράμματα παραμένουν σε ισχύ και δεν χρειάζεται να κατεβείτε βιαστικά στο γραφείο μετανάστευσης και να ζητήσετε αλλαγή.

  • Εάν αυτή τη στιγμή κρατάτε ένα πράσινο και άσπρο προσωρινή διαμονή κάρτα, θα ενημερωθεί με το νέο σχέδιο όταν την ανανεώσετε/επεκτείνετε ή την ανταλλάξετε με κάρτα μόνιμης διαμονής. ή εάν χάσετε ή καταστρέψετε την υπάρχουσα κάρτα σας και την αντικαταστήσετε.
  • Εάν αυτή τη στιγμή κρατάτε ένα πράσινο και άσπρο μόνιμη κατοικία κάρτα (χωρίς ημερομηνία λήξης), εσείς θα μπορούσε να σας ζητηθεί να αντικατασταθεί κάποια στιγμή—αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη κλήση μέχρι σήμερα για μόνιμους κατοίκους να παρευρεθούν στο γραφείο μετανάστευσης και να τους αλλάξουν.

Βοήθεια Μετανάστευσης στο Μεξικό

Εάν χρειάζεστε βοήθεια με την αίτηση διαμονής στο Μεξικό, τις ανανεώσεις ή τις διαδικασίες νομιμοποίησης, η Υπηρεσία Βοήθειας Μετανάστευσης στο Μεξικό παρέχει συμβουλές, συμβουλές και πρακτική υποστήριξη που σας βοηθά σε όλη τη διαδικασία αίτησης διαμονής ή ανανέωσης, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλαγών βίζας, των διαδικασιών νομιμοποίησης και αντιμετώπισης προβλημάτων .

Μάθετε περισσότερα για τη διαμονή στο Μεξικό

Το Mexperience δημοσιεύει πληροφορίες και πόρους για να σας βοηθήσει να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση και να αποκτήσετε νόμιμη διαμονή στο Μεξικό:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar