Οι κρυφές υποχρεώσεις στο μεξικάνικο σπίτι σας - Ιστολόγιο

Οι κρυφές υποχρεώσεις στο μεξικάνικο σπίτι σας

Η ιδιοκτησία ιδιοκτησίας στο Μεξικό, όπως και αλλού, φέρει μια σειρά από ευθύνες. Για παράδειγμα, πρέπει να συντηρείτε ενεργά το σπίτι και τους χώρους για να προστατεύσετε την επένδυσή σας, να την διατηρήσετε ασφαλή και, εάν το ακίνητο είναι μέρος μιας περιφραγμένης κοινότητας ή συγκυριαρχίας, να πληρώσετε τέλη ένωσης ιδιοκτητών σπιτιού (HOA).

Προστατέψτε τα προσωπικά σας αντικείμενα και υπερασπιστείτε ενάντια σε αντιδικίες

Αν και η ασφάλιση κατοικίας δεν είναι υποχρεωτική από το νόμο στο Μεξικό (εάν το ακίνητό σας είναι υποθηκευμένο, ο δανειστής μπορεί να επιμείνει ότι το ακίνητο καλύπτεται), είναι συνετό να συμπεριλάβετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιοκτησίας στον ετήσιο προϋπολογισμό σας για να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία και, κυρίως, να υπεράσπιση έναντι ευθυνών τρίτων.

Η ευθύνη τρίτων σε σχέση με την ιδιοκτησία κατοικίας δεν φαίνεται τόσο προφανής κίνδυνος όσο με την οδήγηση αυτοκινήτου, αλλά σε περίπτωση ατυχήματος ή ατυχήματος που αφορά το ακίνητό σας, οι ευθύνες σας ως ιδιοκτήτη σπιτιού έναντι τρίτων θα γίνουν εμφανείς.

Η ζημιά από την καταιγίδα μπορεί να σας αφήσει υπεύθυνους

Σκεφτείτε τα δέντρα στον κήπο σας. Τα δέντρα που πέφτουν σε μια ανεμοθύελλα μπορούν να πέσουν με τρομερή δύναμη και θα προκαλέσουν εύκολα υλικές ζημιές στη δική σας περιουσία — και πιθανώς στην ιδιοκτησία του γείτονά σας. Σε οξείες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη ή θάνατο. Το Μεξικό βιώνει θυελλώδεις μέρες, ακόμη και στα υψίπεδα μακριά από τις ακτές, και μερικές από αυτές τις καταιγίδες θα προκαλέσουν πτώση δέντρων. Οι τοίχοι του κήπου μπορούν επίσης να υποστούν ξαφνική και απροσδόκητη κατάρρευση, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός σεισμού ή εάν είναι παλιοί ή έχουν εξασθενημένα θεμέλια.

Ηλεκτρονική προσφορά ασφάλισης για το Μεξικάνικο σπίτι σας

Λάβετε μια ηλεκτρονική προσφορά από τους συνεργάτες μας ασφάλισης κατοικίας, τη MexPro, οι οποίοι προσφέρουν ολοκληρωμένες καλύψεις σε ανταγωνιστικές τιμές, με ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδίδονται στα αγγλικά από αδειοδοτημένο μεσίτη των ΗΠΑ και πλήρως αναλαμβανόμενα από ασφαλιστικές εταιρείες στο Μεξικό.

Οι καλύψεις «μπλοκ» μονάδων διαμερισμάτων είναι περιορισμένες

Μια συνηθισμένη κατάσταση όπου οι ιδιοκτήτες σπιτιού εκτίθενται άθελά τους σε υποχρεώσεις είναι όταν κατέχουν μια συγκυριαρχία ή ζουν μέσα σε μια περιφραγμένη κοινότητα. Πιστεύουν ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο —που πληρώνεται μέσω των αμοιβών της Ένωσης Ιδιοκτητών Οικίας— που καλύπτει το κτίριο ή την περιουσία τους καλύπτει επίσης προσωπικά. Συνήθως δεν το κάνει. Για παράδειγμα, όταν μια διαρροή νερού από την κουζίνα ή το ντους στο διαμέρισμα σας προκαλεί ζημιά σε μονάδες κάτω από τη δική σας, ο λογαριασμός επισκευής γίνεται δική σας ευθύνη.

Οικιακά εργαζόμενοι και ατυχήματα

Μια άλλη κατάσταση όπου οι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν να γίνουν υπεύθυνοι είναι σε σχέση με την οικιακή βοήθεια που χρησιμοποιούν. Πολλοί αλλοδαποί κάτοικοι στο Μεξικό προσλαμβάνουν υπηρέτριες και κηπουρούς. Εάν η υπηρέτρια σας πέσει από τις σκάλες όταν καθαρίζει ή ο κηπουρός σας τραυματιστεί ενώ εργάζεται στον κήπο σας, γίνετε υπεύθυνοι απέναντί ​​τους σε αυτές τις περιπτώσεις. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση οικιακών βοηθών στο σπίτι σας στο Μεξικό και πώς μπορεί να σας καλύψει ένα επαρκές ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Η ασφάλιση κατοικίας ως αναπόσπαστο μέρος του προϋπολογισμού σας

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας συχνά παραβλέπονται και μερικές φορές αγνοούνται ως περιττή δαπάνη από αλλοδαπούς ιδιοκτήτες σπιτιού εδώ στο Μεξικό, ειδικά εκείνους με σπίτια που βρίσκονται μακριά από περιοχές επιρρεπείς σε τυφώνες. Ενώ οι τυφώνες είναι μεταξύ των πιο προφανών κινδύνων σε σχέση με την ιδιοκτησία, οι ισχυρές ανεμοθύελλες στο εσωτερικό μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές και να προκαλέσουν ευθύνη τρίτων σε σχέση με γεγονότα και άτομα που σχετίζονται με το σπίτι σας: αν για κανέναν άλλο λόγο, θα πρέπει εξετάστε τις ασφαλιστικές σας ρυθμίσεις για τον μετριασμό αυτών των υποχρεώσεων.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα και την ασφάλιση του σπιτιού σας στο Μεξικό

Το Mexperience δημοσιεύει εκτενείς πληροφορίες για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να φροντίσετε τη ζωή σας στο σπίτι στο Μεξικό μέσω οδηγών, άρθρων και δωρεάν ηλεκτρονικών βιβλίων:

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner