Παροχή νερού για την οικιστική σας ιδιοκτησία στο Μεξικό - Ιστολόγιο

Παροχή νερού για την οικιστική σας ιδιοκτησία στο Μεξικό

Όταν ψάχνετε για ένα σπίτι για αγορά στο Μεξικό —και διαχειρίζεστε το σπίτι σας εδώ— ένα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να επαληθεύσετε είναι ο τρόπος με τον οποίο το ακίνητο τροφοδοτείται από το νερό, ειδικά εάν είστε:

  • αγορά γης για την ανέγερση κατοικίας· ή
  • εξετάζοντας ένα σπίτι που βρίσκεται σε ημι-αγροτική ή αγροτική περιοχή· και/ή
  • κοιτάζοντας ένα ακίνητο που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα.

Υπάρχουν πολλές ιδιοκτησίες στο Μεξικό που δεν είναι συνδεδεμένες με δίκτυο ή δίκτυο ύδρευσης που διαχειρίζεται η κοινότητα, ειδικά (αλλά όχι αποκλειστικά) σε αγροτικές περιοχές και οι ιδιοκτησίες χωρίς τροφοδοσία νερού πρέπει να εξυπηρετούνται με έναν από τους δύο εναλλακτικούς τρόπους: βρόχινο νερό, ή παραδόσεις φορτηγών νερού (ή συνδυασμός αυτών των δύο).

Η επίδραση της ξηρής περιόδου στα αποθέματα νερού

Το μεγαλύτερο μέρος του Μεξικού βιώνει μια «ξηρή περίοδο» που διαρκεί περίπου έξι μήνες, μεταξύ Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου και Απριλίου/Μαΐου, αν και η λειψυδρία συνήθως γίνεται αισθητή μέχρι τα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η ξηρή περίοδος φέρνει προκλήσεις στο τοπίο, καθώς και στους ιδιοκτήτες κατοικιών, καθώς το νερό μπορεί να γίνει αρκετά σπάνιο σε ορισμένες περιοχές ή περιοχές – ακόμη και σε ακίνητα που εξυπηρετούνται από συστήματα ύδρευσης, καθώς οι παροχές στα σπίτια μειώνονται από τις αρχές ύδρευσης για εξοικονόμηση των προμηθειών μέχρι να επιστρέψουν οι βροχές και τα τοπικά υπόγεια πηγάδια αναπληρώνονται.

Πώς θα πάρει το νερό το ακίνητό σας;

Όταν αγοράζετε ακίνητο στο Μεξικό, είτε πρόκειται για ένα χτισμένο σπίτι, και ειδικά όταν επενδύετε σε γη στην οποία σκοπεύετε να χτίσετε το σπίτι σας, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε ακριβώς ποιες είναι οι ρυθμίσεις παροχής νερού, επειδή μπορεί να μην είναι τόσο απλό όσο μπορείτε να περιμένετε.

Παροχή νερού σε ενοικιαζόμενα ακίνητα

Όταν ψάχνετε για ενοικίαση ακινήτου, φροντίστε να ρωτήσετε για τις ρυθμίσεις παροχής νερού, καθώς είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα τροφοδοτείται με νερό το νοικιασμένο σπίτι σας και ποιο είναι το πρόσθετο κόστος εάν το νερό δεν περιλαμβάνεται στο ενοίκιο.

Δείτε επίσης: τα πρακτικά της ενοικίασης ενός ακινήτου στο Μεξικό για λεπτομέρειες.

Οικόπεδα (ή ακίνητα) χωρίς αξιόπιστη πηγή νερού θα απαιτούν από εσάς να βασίζεστε στις παραδόσεις νερού με φορτηγό (εάν είναι διαθέσιμο τοπικά) ή/και θα πρέπει να συλλέγετε το νερό της βροχής την εποχή (μεταξύ Μαΐου/Ιουνίου και Οκτωβρίου/Νοεμβρίου)—και να το διατηρήσετε νερό που αποθηκεύεται σε υπόγειες στέρνες του ακινήτου.

Στις καθιερωμένες πόλεις και πόλεις του Μεξικού, το νερό συνήθως διοχετεύεται απευθείας σε σπίτια σε κατοικημένες γειτονιές χρησιμοποιώντας δίκτυο ύδρευσης, με την παροχή κάθε σπιτιού μέσω ενός μετρητή νερού με τον οποίο πληρώνετε ανάλογα με την κατανάλωσή σας. Οι λογαριασμοί νερού αποστέλλονται κάθε δύο μήνες. Το νερό του δικτύου είναι συνήθως καλό για πλύσιμο, μπάνιο και μαγείρεμα, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλο για πόσιμο χωρίς φιλτράρισμα.

Εάν το ακίνητο που σκοπεύετε να αγοράσετε δεν εξυπηρετείται από δίκτυο ύδρευσης, τότε είναι σκόπιμο να καθορίσετε ποιες ρυθμίσεις παροχής νερού υπάρχουν επί του παρόντος —ή μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή— για να τροφοδοτήσετε το ακίνητο με αξιόπιστη παροχή νερού πριν υπογράφετε συμβόλαιο αγοράς.

Παροχή νερού στο Μεξικό

Τα ακίνητα στο Μεξικό συνήθως προμηθεύονται νερό από μία από τις τέσσερις κύριες πηγές:

  • ένα δίκτυο ύδρευσης, το οποίο συνήθως μετράται. ή
  • ένα τοπικό κοινοτικό σύστημα νερού που τροφοδοτείται από αδειοδοτημένο πηγάδι νερού· ή
  • ένας συνδυασμός συλλογής βρόχινου νερού (στην εποχή). και
  • παραδόσεις υδροφόρων φορτηγών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες ύδρευσης εδώ.

Αποκτήστε αξιόπιστη παροχή νερού για το ακίνητό σας

Εάν ανακαλύψετε ότι ένα ακίνητο που σας ενδιαφέρει δεν εξυπηρετείται από δίκτυο ύδρευσης, μην δεχθείτε τα λόγια κανενός ή τα ακούσματα για άλλες πηγές. Αναλάβετε τη δέουσα επιμέλεια και μάθετε πώς το ακίνητο εξυπηρετείται από το νερό (ή εάν θα χρειαστεί να κάνετε εναλλακτικές ρυθμίσεις) και βεβαιωθείτε ότι τυχόν υπάρχουσες συμφωνίες προμήθειας είναι δεσμευτικές σε περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου.

Ελλείψει δικτύου ύδρευσης, η ιδιοκτησία σας μπορεί να τροφοδοτείται με νερό με τους εξής τρόπους:

Τοπικά δίκτυα ή κοινοτικά συστήματα ύδρευσης

Εάν υπάρχει τοπικό δίκτυο ύδρευσης ή κοινοτικό σύστημα ύδρευσης, θα πρέπει να μπορείτε να συνδέσετε το ακίνητό σας σε αυτό — αλλά ελέγξτε ξανά αυτό καθώς οι τοπικοί κανόνες και κανονισμοί σχετικά με τις συνδέσεις μπορεί να είναι περίεργοι.

Η διαδικασία σύνδεσης μπορεί να είναι χρονοβόρα και θα περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις με τις τοπικές αρχές ύδρευσης ή τους ηγέτες της κοινότητας, καθώς και τέλη σύνδεσης εκτός από την κατανάλωση ή το ετήσιο κόστος προμήθειας.

Συμβουλευτείτε την τοπική αρχή ύδρευσης (ή τους ηγέτες της κοινότητας σε αγροτικές περιοχές) καθώς και έναν τοπικό αρχιτέκτονα ή/και υδραυλικό σχετικά με τις επιλογές και το κόστος που συνεπάγεται η σύνδεση ενός ακινήτου στο τοπικό δίκτυο.

Τοπικά πηγάδια νερού

Εάν η πηγή νερού είναι εγκεκριμένο τοπικό πηγάδι νερού, αυτό θα πρέπει να ορίζεται στις πράξεις ή στη σχετική σύμβαση ή στη σύμβαση και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας για πρόσβαση στο πηγάδι και το σύστημα που παρέχει νερό από αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί και να επαληθευτεί από εσάς ή/και ο Συμβολαιογράφος που ασχολείται με τη συναλλαγή του ακινήτου σας.

Προσοχή στα παράνομα πηγάδια νερού

Είναι παράνομο να ανοίξετε πηγάδι νερού στην ιδιοκτησία σας στο Μεξικό χωρίς ρητή γραπτή άδεια από την τοπική αρχή ύδρευσης ή τους ηγέτες της τοπικής κοινότητας. Οι άδειες για πηγάδια ελέγχονται αυστηρά και δεν αποκτώνται εύκολα. Οι κυρώσεις για τη διάνοιξη παράνομων/λαθραίων πηγαδιών είναι αυστηρές λόγω του κινδύνου ιδιωτικών πηγαδιών να μολύνουν τις φυσικές υπόγειες πηγές νερού που μπορεί να είναι η πηγή τροφοδοσίας πολλών χιλιάδων κατοικιών στην περιοχή.

Συλλογή βροχής

Οι ιδιοκτησίες που δεν βρίσκονται κοντά ή δεν μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο ή τα κοινοτικά συστήματα ύδρευσης θα έχουν συχνά υπόγειες δεξαμενές στις εγκαταστάσεις που αποθηκεύουν το νερό της βροχής, που συλλέγεται την εποχή χρησιμοποιώντας συστήματα δέσμευσης στέγης.

Οι σύγχρονες μέθοδοι συλλογής όμβριων υδάτων κάνουν βέλτιστη χρήση του χώρου της οροφής για τη συλλογή και τη διοχέτευση του βρόχινου νερού σε υπόγειες δεξαμενές νερού. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην επόμενη ενότητα σχετικά με τη συλλογή και την αποθήκευση νερού.

Παράδοση νερού με φορτηγό

Οι περισσότερες πόλεις και χωριά, και ειδικά εκείνες που βρίσκονται σε (ημι)αγροτικές περιοχές, έχουν μια ή δύο εταιρείες που εκμεταλλεύονται ένα στόλο τοπικών φορτηγών μεταφοράς νερού. Τα περισσότερα από τα οχήματα συνήθως διατηρούνται σταθμευμένα και σε αδράνεια μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, αλλά όταν ξεκινά η ξηρή περίοδος, κάνουν ένα γρήγορο εμπόριο μεταφέροντας νερό σε τοπικές κατοικίες που δεν τροφοδοτούνται από δίκτυο ύδρευσης και των οποίων οι ρυθμίσεις συλλογής όμβριων υδάτων είναι είτε ανύπαρκτο ή των οποίων οι στέρνες νερού έχουν εξαντληθεί και χρειάζονται αναπλήρωση.

Τα μικρότερα φορτηγά έχουν δεξαμενές που μεταφέρουν 5.000 λίτρα (1.300 γαλόνια ΗΠΑ) νερού. Τα μεγάλα μεταφέρουν 10.000 λίτρα (2.600 γαλόνια ΗΠΑ) νερού.

Οι παραδόσεις με φορτηγά νερού είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου για πολλά ακίνητα που δεν έχουν παροχή νερού. Και τα ακίνητα που έχουν μεγάλους κήπους ή/και πισίνες τείνουν να απαιτούν αναπλήρωση των δεξαμενών νερού τους κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, εάν δεν έχουν συλλογή βρόχινου νερού ή/και σημαντικό υπόγειο χώρο δεξαμενής.

Δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι για την ακριβή ποσότητα νερού που διανέμεται από το φορτηγό παράδοσης: αγοράζετε «μια δεξαμενή» σε μια συμφωνημένη τιμή και όποια ποσότητα νερού υπάρχει στο φορτηγό αντλείται από αυτό και στη στέρνα του ακινήτου σας — εκεί δεν είναι σύστημα μέτρησης—αν και αν γνωρίζετε την πλήρη χωρητικότητα του καζανιού σας, μπορείτε να υπολογίσετε την ποσότητα νερού που διανεμήθηκε μετά την πλήρωσή του με βάση το πόσο γεμάτο ήταν το καζανάκι πριν και μετά την παράδοση.

Η αγορά νερού από φορτηγά παράδοσης είναι ο δεύτερος πιο ακριβός τρόπος αγοράς νερού. μόνο το καθαρισμένο νερό σε μπουκάλια κοστίζει περισσότερο. Οι τιμές για μια δεξαμενή κυμαίνονται τοπικά ανάλογα με παράγοντες όπως το τρέχον κόστος καυσίμου ντίζελ και πόσο μακριά βρίσκεται το ακίνητό σας από τα αδειοδοτημένα πηγάδια νερού που ξαναγεμίζουν αυτά τα φορτηγά. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά στο σταθμό των υδροφόρων οχημάτων, θα σας προσφερθεί χαμηλότερη τιμή από ό,τι αν βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από αυτό. και οι τιμές μπορεί να κλιμακωθούν εάν το σπίτι σας είναι πιο απομακρυσμένο, π.χ. σε μια κορυφογραμμή βουνού που απαιτεί το βαρύ φορτηγό με νερό να σκαρφαλώνει σε απότομους δρόμους και να διαπραγματεύεται τις σκονισμένες επαρχιακές λωρίδες για να φτάσει.

Συλλογή, αποθήκευση, φιλτράρισμα, ανακύκλωση και κηπουρική νερού

Η συλλογή όμβριων υδάτων είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να απολαύσετε μια όμορφη ιδιοκτησία στην ύπαιθρο που δεν βρίσκεται κοντά σε δίκτυο τροφοδοσίας νερού ή που είναι πολύ μακριά από το πλησιέστερο κοινοτικό σύστημα ύδρευσης για να συνδεθεί με λογικό κόστος.

Υπάρχουν πέντε βασικές σκέψεις για να λάβετε υπόψη πότε η ιδιοκτησία σας χρειάζεται να συλλέξει νερό της βροχής ως μέρος της παροχής νερού:

Αποτελεσματική συλλογή όμβριων υδάτων

Οι τρομερές καταιγίδες που φτάνουν στα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι κατακλύζουν το τοπίο και κάθε καταιγίδα απελευθερώνει κολοσσιαίες ποσότητες νερού που μπορούν να συλλεχθούν για χρήση στο σπίτι σας.

Ενας τετραγωνικό μέτρο του χώρου στέγης μπορεί ενδεχομένως να συλλέξει ένα λίτρο νερό για το καθένα ένα χιλιοστό βροχής που πέφτει? οπότε η αναλογία είναι 1:1:1.

  • Εάν χτίζετε το δικό σας σπίτι, μιλήστε με τον αρχιτέκτονά σας για το πώς να σχεδιάσετε τον χώρο της οροφής για να βελτιστοποιήσετε τη συλλογή του βρόχινου νερού.
  • Εάν αγοράζετε ένα παλαιότερο σπίτι, μιλήστε με έναν αρχιτέκτονα ή έναν σύμβουλο διαχείρισης νερού σχετικά με το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπάρχοντα χώρο στέγης για συλλογή ή/και να κάνετε προσαρμογές στην υπάρχουσα στέγη για να βελτιστοποιήσετε την ποσότητα του βρόχινου νερού που μπορείτε να συλλέξετε στην ιδιοκτησία σας .

Αποθήκευση νερού στο σπίτι σας στο Μεξικό

Όπως παρατηρήσαμε στο άρθρο μας σχετικά με την πίεση του νερού στο Μεξικό, οι περισσότερες ιδιοκτησίες, ακόμη και εκείνες που παρέχονται από δίκτυο ύδρευσης, διαθέτουν υπόγεια δεξαμενή για αποθήκευση νερού για χρήση στο ακίνητο.

Εάν το σπίτι σας δεν βρίσκεται κοντά σε δίκτυο τροφοδοσίας νερού ή/και σε απομακρυσμένη ή αγροτική τοποθεσία, η ύπαρξη άφθονου αποθηκευτικού χώρου νερού είναι απαραίτητη για να σας διατηρηθεί επαρκής εφοδιασμός με νερό κατά τους ξηρούς μήνες του έτους, όταν η βροχή είναι σπάνια ή ανύπαρκτη, και για να ελαχιστοποιήσετε την εξάρτησή σας από τις παραδόσεις φορτηγών νερού.

Οδηγίες για τον όγκο αποθήκευσης νερού την ξηρή περίοδο

Μόνο δύο αξιοπρεπείς καταιγίδες μπορούν εύκολα να γεμίσουν μια δεξαμενή 50.000+ λίτρων (13.200 γαλόνια ΗΠΑ) από ένα σωστά εγκατεστημένο σύστημα συλλογής νερού οροφής.

Κατά κανόνα θα πρέπει να προγραμματίσετε για 150 λίτρα νερού ανά άτομο, ανά ημέρα—αυτό περιλαμβάνει νερό για μπάνιο, πλύσιμο, καθάρισμα, ελαφρύ πότισμα περίπου δώδεκα φυτών σε γλάστρες και πόσιμο (με σύστημα φίλτρου) αλλά αποκλείει νερό για κήπους και βεράντες με πολλή χλωρίδα και νερό για πισίνες και λιμνούλες.

Έτσι: αν είστε ζευγάρι που μένει μαζί, προγραμματίστε περίπου 300 λίτρα νερού την ημέρα. Υπολογιζόμενο σε 180 ημέρες (έξι μήνες) ξηρού καιρού, θα χρειαστείτε μια δεξαμενή (ή στέρνες) που αποθηκεύει περίπου 55.000 λίτρα νερού για να περάσετε την ξηρή περίοδο χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε νερό από φορτηγά. Μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί διπλάσιο αυτό το ποσό.

Νερό για τον κήπο σας κατά την ξηρή περίοδο του Μεξικού

Η ξηρή περίοδος φέρνει δύο βασικές προκλήσεις για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που έχουν κήπους σε σπίτια χωρίς παροχή νερού: η απουσία βροχής απαιτεί να χρησιμοποιείτε σημαντικές ποσότητες νερού για να διατηρήσετε ζωντανή τη χλωρίδα του κήπου σας και οι δεξαμενές νερού σας δεν ανανεώνονται καθημερινά χρήση νερού στο σπίτι.

Μην υποτιμάτε τον όγκο του νερού που θα χρειαστείτε για να διατηρήσετε τον κήπο του σπιτιού σας κατά την ξηρή περίοδο.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του νερού στον κήπο σας κατά την ξηρή περίοδο και αυτό το άρθρο παρέχει ένα εξαιρετικό αστάρι για το θέμα.

Φιλτράρισμα νερού για πόσιμο

Όπως παρατηρήσαμε στο άρθρο μας σχετικά με το πόσιμο νερό στο Μεξικό, οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό ή φιλτράρουν το νερό που παρέχεται στην ιδιοκτησία προτού το χρησιμοποιήσουν για πόσιμο—είτε παρέχεται από σύστημα τροφοδοσίας ρεύματος, φορτηγά παροχής νερού είτε συλλέγεται από βροχοπτώσεις .

Ανακύκλωση νερού στο ακίνητο

Οι πιο πρόσφατες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή νερού σε κατοικίες διαθέτουν επίσης συστήματα για την ανακύκλωση του νερού εντός της ιδιοκτησίας – διοχέτευση νερού που δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί από το σπίτι στον κήπο για να τροφοδοτήσει τη χλωρίδα και διοχετεύει νερό που μπορεί να φιλτραριστεί και να επαναχρησιμοποιηθεί στο ακίνητο καζανάκι νερού για επαναχρησιμοποίηση στο ίδιο το σπίτι.

Οι μέθοδοι ανακυκλώνουν ένα χρήσιμο ποσοστό κάθε λίτρου που χρησιμοποιείται, γεγονός που μειώνει την ποσότητα του χώρου αποθήκευσης της δεξαμενής νερού που απαιτείται (η κατασκευή των καζανιών μπορεί να είναι ακριβή) και αξιοποιεί αποτελεσματικά το νερό της βροχής που έχει συλλεχθεί.

Επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο νερού στην περιοχή σας ή μιλήστε με έναν τοπικό αρχιτέκτονα ή υδραυλικό σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές για ανακύκλωση νερού στην ιδιοκτησία σας.

Μάθετε περισσότερα για τις παροχές νερού στο Μεξικό

Το Mexperience δημοσιεύει άρθρα και οδηγούς για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα αποθέματα νερού και την αποτελεσματική χρήση του νερού στο σπίτι σας στο Μεξικό, όπως:

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner