Προετοιμάζοντας το Μεξικάνικο Σπίτι σας για Σεισμούς - Ιστολόγιο

Προετοιμάζοντας το Μεξικάνικο Σπίτι σας για Σεισμούς

Οι δύο ισχυροί σεισμοί που σημειώθηκαν στο Μεξικό τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι το Μεξικό είναι μια χώρα επιρρεπής σε σεισμικά φαινόμενα.

Επομένως, είναι λογικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αναθεωρήσετε τη σύνθεση του οικοτόπου και των χώρων διαβίωσής σας για να μετριαστεί ο κίνδυνος ζημιάς και τραυματισμού που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, διευκολύνοντας την αντιμετώπιση των καταστάσεων μετά από ένα ισχυρό σεισμικό συμβάν.

Επιπτώσεις σεισμών στην ιδιοκτησία σας

Οι αδύναμοι σεισμοί μπορεί να μην γίνονται αισθητοί ή να προκαλούν μια ήπια ταλάντευση με ελάχιστη ή καθόλου αισθητή επίδραση σε αντικείμενα ή στη δομή του σπιτιού σας. Οι ισχυρότεροι σεισμοί μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ποικιλία κινδύνων, όπως:

 • κρεμασμένα αντικείμενα που πέφτουν από τοίχους και οροφές.
 • έπιπλα και άλλα είδη οικιακής χρήσης μπορεί να πέσουν ή να πετάξουν σε ένα δωμάτιο.
 • Οι αποθήκες τροφίμων, η αποθήκευση πιατικών και άλλα ντουλάπια ενδέχεται να επηρεαστούν καθώς πέφτουν τα ράφια ή τα αντικείμενα που αποθηκεύονται στα ράφια.
 • καθρέφτες και γυαλί μπορεί να σπάσουν προκαλώντας επικίνδυνα θραύσματα και θραύσματα.
 • Τα πλακάκια, τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματα μπορεί να χαλαρώσουν ή/και να πέσουν.
 • Τα ηλεκτροφόρα καλώδια μπορεί να εκτεθούν.
 • Οι σωλήνες αερίου μπορεί να σπάσουν, προκαλώντας πυρκαγιά ή έκρηξη.
 • Οι σωλήνες νερού μπορεί να σκάσουν, προκαλώντας πλημμύρα στο σπίτι.
 • Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το τηλέφωνο (διαδίκτυο), το νερό και το φυσικό αέριο ενδέχεται να διακοπούν.
 • οι πισίνες μπορεί να ανοίξουν και να διαρρεύσουν.
 • Οι ισχυροί σεισμοί μπορούν να προκαλέσουν την απομάκρυνση των θεμελίων και την κατάρρευση κτιρίων.

Ασφάλιση σεισμού

Μπορείτε να ασφαλίσετε τη μεξικανική σας περιουσία και το περιεχόμενό της έναντι φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών από σεισμό—και καλύτερα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλύπτουν επίσης το κόστος της προσωρινής εναλλακτικής διαμονής, εάν το σπίτι σας καταστεί ακατοίκητο.

Εάν έχετε ήδη ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυψης σπιτιού, ελέγξτε ξανά την ημερομηνία ανανέωσης και ότι το συμβόλαιο καλύπτει ειδικά το σπίτι σας για ζημιές από σεισμό, καθώς δεν είναι όλα τα συμβόλαια ολοκληρωμένα. Μπορείτε να μάθετε για την προστασία του σπιτιού σας και τα περιεχόμενά του στον λεπτομερή οδηγό μας για την ασφάλιση του σπιτιού σας στο Μεξικό.

Προετοιμασία του οικοτόπου σας για σεισμούς

Κάποια πρόβλεψη και προγραμματισμός γύρω από τις καταστάσεις του σπιτιού σας μπορεί να κάνει μια υλική διαφορά όταν χτυπήσει ένας ισχυρός σεισμός. Οι περισσότεροι τραυματισμοί και θύματα που σχετίζονται με το σεισμό συμβαίνουν όταν άνθρωποι πέφτουν προσπαθώντας να τρέξουν κατά τη διάρκεια του τίναγμα. χτυπιούνται από αντικείμενα που πέφτουν ή συντρίμμια. ή/και όταν χτυπηθούν από τοίχους ή κτίρια που καταρρέουν. Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο ο βιότοπός σας είναι επιπλωμένος και διαρρυθμισμένος και τι επιπτώσεις θα είχε ένας σεισμός στα αντικείμενα μέσα του, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις ζημιές και τους τραυματισμούς.

Υπνοδωμάτια

Οι σεισμοί μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και είναι πιθανό να βιώσετε σεισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ είστε στο κρεβάτι. Τοποθετήστε το κρεβάτι σας μακριά από γυαλί και μην κρεμάτε βαριές φωτογραφίες/κορνίζες ή καθρέφτες πάνω από το κρεβάτι. σκεφτείτε επίσης τι μπορεί να έχετε κολλήσει ή να κρέμεστε από την οροφή πάνω από το κρεβάτι.

Παιδικά δωμάτια

Εάν έχετε παιδιά, ελέγξτε προσεκτικά τους χώρους του υπνοδωματίου τους για δυνητικά επικίνδυνα εξαρτήματα, εξαρτήματα και παιχνίδια που μπορεί να πέσουν και να προκαλέσουν τραυματισμό κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Εάν έχετε χώρους παιχνιδιού για παιδιά στο σπίτι σας, ελέγξτε ότι τυχόν βαριά αντικείμενα που θα μπορούσαν να ανατραπούν ή να πέσουν είναι καλά στερεωμένα και ελέγξτε τους εξωτερικούς χώρους παιχνιδιού (όπως δεντρόσπιτα) για να μειώσετε τον κίνδυνο να πέσουν βαριά αντικείμενα πάνω στα παιδιά σε περίπτωση που παίζουν εκεί όταν γίνεται σεισμός. Έχετε υπόψη σας ότι οι καθρέφτες και άλλα γυάλινα σκεύη μπορεί να πέσουν ή/και να σπάσουν και να σπάσουν. σκεφτείτε να μετακινήσετε τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα μακριά από τα παιδικά υπνοδωμάτια και άλλους χώρους παιχνιδιού.

Ψηλά ή/και βαριά έπιπλα

Θήκες βιβλίων, ντουλάπες και άλλα βαριά έπιπλα που έμοιαζαν σταθερά και σταθερά όταν τα τοποθετούσατε μπορεί να πέσουν αβίαστα κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού σεισμού – και μπορεί να αποτελέσουν θανατηφόρο κίνδυνο εάν πέσουν πάνω σας ή εμποδίσουν τις ζωτικές εξόδους.

Ελέγξτε την τρέχουσα τοποθέτηση των βαρέων επίπλων στο σπίτι σας και βιδώστε μεγάλα κομμάτια στον τοίχο χρησιμοποιώντας μεταλλικά στηρίγματα που έχουν σχεδιαστεί για αυτό. σκεφτείτε επίσης πώς τα κομμάτια που πέφτουν θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διαδρομή εκκένωσής σας και κάντε αλλαγές όπως απαιτείται. Τα συσκευασμένα κουτιά, οι αποθηκευμένες αποσκευές και άλλα στοιβαγμένα βαριά αντικείμενα θα πρέπει ιδανικά να φυλάσσονται σε καθορισμένους αποθηκευτικούς χώρους ή χαμηλά, ώστε να μην προκαλούν κίνδυνο πτώσης.

Εξαρτήματα και εξαρτήματα

Ελέγξτε τα φωτιστικά και τα εξαρτήματα του σπιτιού σας και σκεφτείτε πώς μπορεί να συμπεριφέρονται σε περίπτωση σεισμού.

Κορνίζες και τέχνη τοίχων: Οι κορνίζες (ειδικά εκείνες που πλαισιώνονται από γυαλί) και οι καθρέφτες θα πρέπει να στερεώνονται με ασφάλεια στους τοίχους χρησιμοποιώντας διπλούς γάντζους, και ειδικά οι καθρέφτες μπορούν να επωφεληθούν από την πρόσθετη στερέωση με στόκο (στόκος).

Ράφια, ντουλάπια και μονάδες αποθήκευσης: Εάν έχετε ράφια ή ντουλάπια με δάπεδο που αποθηκεύουν βαριά αντικείμενα, για παράδειγμα, σε αποθήκες τροφίμων, πιατικά, χώρους πλυντηρίου, υπόστεγα εργαλείων κ.λπ., καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι τα ράφια, το ντουλάπι ή άλλες μονάδες αποθήκευσης έχουν βιδωθεί καλά στο τοίχους. Όταν έρχεται ένας σεισμός, αυτού του είδους οι μονάδες μπορεί να γίνουν ασταθείς και να πέσουν. Η αντικατάσταση των αντικειμένων θα μπορούσε να είναι δαπανηρή και εάν κάποιος είναι κοντά τους όταν σημειωθεί ο σεισμός, μονάδες φορτωμένες με βαριά αντικείμενα θα μπορούσαν να πέσουν πάνω από ανθρώπους. Είναι συνετό να αποφεύγετε την αποθήκευση βαριών αντικειμένων σε ανοιχτά ράφια κοντά σε χώρους εργασίας ή διέλευσης που χρησιμοποιούνται συχνά.

Κρεμαστά αντικείμενα από πάνω: Οι λαμπτήρες οροφής και οι πολυέλαιοι θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να διασφαλιστεί ότι παραμένουν σταθερά αγκυρωμένοι, ειδικά σε παλαιότερες κατοικίες όπου οι ξύλινες ή τσιμεντένιες οροφές στις οποίες είναι στερεωμένες ενδέχεται να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης. Εάν έχετε έναν βαρύ (π.χ. σιδερένιο) πολυέλαιο πάνω/κοντά σε ένα κρεβάτι ή άλλο χώρο όπου οι άνθρωποι ξεκουράζονται ή συναντιούνται (π.χ. τραπέζι φαγητού ή γραφείο), βεβαιωθείτε ότι πολύ καλά ασφαλισμένο ή σκεφτείτε να το μεταφέρετε ή να το αφαιρέσετε.

Ράφια βιβλιοθηκών και άλλες αποθήκες: Εάν έχετε βαριά ράφια βιβλίων ή μεγάλα ντουλάπια, μην τα τοποθετείτε πολύ κοντά σε κρεβάτια ή άλλα μέρη ανάπαυσης, ακόμα κι αν είναι στερεωμένα στον τοίχο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε μάνδαλα σε ψηλές πόρτες ντουλαπιών για να αποτρέψετε την πτώση αντικειμένων από αυτές σε περίπτωση σεισμού.

Θερμοσίφωνες

Οι περισσότεροι θερμοσίφωνες στο Μεξικό λειτουργούν με φυσικό αέριο. Ο θερμοσίφωνας σας πρέπει να είναι καλά δεμένος σε έναν ισχυρό φέροντα τοίχο χρησιμοποιώντας κατάλληλα στηρίγματα. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να απενεργοποιείτε την παροχή αερίου και νερού. Εάν πρόκειται να (επανα)εγκαταστήσετε τον θερμοσίφωνα του σπιτιού σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονες εύκαμπτες σωληνώσεις αερίου αντί για μεταλλικές σωληνώσεις.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα και την ασφάλιση του σπιτιού σας στο Μεξικό

Το Mexperience δημοσιεύει εκτενείς πληροφορίες για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να φροντίσετε τη ζωή σας στο σπίτι στο Μεξικό μέσω οδηγών, άρθρων και δωρεάν ηλεκτρονικών βιβλίων:

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner