Προστασία του Μεξικανικού σπιτιού σας από διαρρήκτες - Ιστολόγιο

Προστασία του Μεξικανικού σπιτιού σας από διαρρήκτες

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σπιτιού στο Μεξικό αποκτούν ασφάλιση περιουσίας είναι να προστατεύονται από κλοπές και ζημιές λόγω διάρρηξης.

Ασφάλιση για την κάλυψη των εξόδων διάρρηξης στο Μεξικό

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ακινήτου καλύπτουν την κλοπή των περισσότερων αντικειμένων από το σπίτι σας —και μερικές φορές για ορισμένα αντικείμενα που έχουν κλαπεί από το αυτοκίνητο ή το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας όταν ταξιδεύετε— αλλά οι ειδικές διατάξεις στα περισσότερα συμβόλαια ορίζουν συνήθως ένα ακάλυπτο αφαιρέσιμο ποσό.

Κάλυψη για βανδαλισμούς

Ένα καλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα σας καλύψει επίσης αν γίνει επίσκεψη βανδαλισμού στο ακίνητό σας. Ενώ ο βανδαλισμός μπορεί να είναι ένας σχετικά μικρός ερεθισμός —γκράφιτι ζωγραφισμένο με σπρέι σε έναν εξωτερικό τοίχο, για παράδειγμα— μπορεί να είναι πολύ πιο ακριβό να αποκατασταθεί εάν ο βανδαλισμός είναι σοβαρός και συμβαίνει εντός του ακινήτου ως μέρος μιας διάρρηξης. Οι περισσότεροι διαρρήκτες αναζητούν εύκολα φορητά, υψηλής αξίας αντικείμενα, όπως κοσμήματα, τεχνολογία και μετρητά, και δεν είναι πρωτόγνωρο κάποιοι διαρρήκτες να προκαλούν εκτεταμένες εσωτερικές ζημιές καθώς μετακινούνται μέσα στο σπίτι.

Ενώ ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα καλύπτει τους βανδαλισμούς, όταν ληφθεί υπόψη η έκπτωση, στην πράξη ένα γεγονός όπως ένα γκράφιτι ζωγραφισμένο σε έναν εξωτερικό τοίχο θα είναι λιγότερο δαπανηρό για να γίνει καλό σε τοπικό επίπεδο από την υποβολή αξίωσης ασφάλισης. Το ίδιο ισχύει και με τις μικροκλοπές: οι μικρές ζημίες δεν καλύπτονται, εκτός εάν η αξία της ζημίας είναι μεγαλύτερη από την έκπτωση του συμβολαίου.

Τα αφύλακτα ακίνητα αποτελούν πρωταρχικό στόχο για διαρρήκτες στο Μεξικό

Στο Μεξικό, τα σπίτια χωρίς επίβλεψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο διάρρηξης. Δεν είναι συνετό να αφήνετε το σπίτι σας κενό και χωρίς επίβλεψη στο Μεξικό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και οι περισσότεροι κάτοικοι αλλοδαπών που σχεδιάζουν να λείπουν για μια εβδομάδα ή περισσότερο θα λάβουν κάποιες προφυλάξεις.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκοπεύετε να λείπετε και να αφήσετε το σπίτι σας ακατοίκητο για μεγάλο χρονικό διάστημα:

Ελέγξτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις λεπτομέρειες του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του σπιτιού σας, καθώς οι περισσότερες καλύψεις που αναλαμβάνουν οικιακές κατοικίες δεν θα πληρωθούν εάν το ακίνητό σας έχει μείνει κενή για 30 ημέρες ή περισσότερες.

Κοινές κατοικίες

Εάν έχετε αγοράσει το μεξικάνικο σπίτι σας σε ένα συγκρότημα συγκυριαρχίας ή σε μια περιφραγμένη κοινότητα (γνωστή στα ισπανικά ως ιδιωτικός ή υποδιαιρέσεις), μερικά από αυτά έχουν 24ωρη ασφάλεια στην πύλη.

Ενημερώστε το προσωπικό της πύλης σας (ή άλλο προσωπικό, όπως ο διευθυντής του καταλύματος ή η καθαρίστρια) ότι θα λείπετε και Ζητήστε από έναν από τους γείτονες να παραλάβει την αλληλογραφία σας και να τηλεφωνήσει στην ιδιοκτησία για να ελέγξει τα πράγματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών μετά από μια μεγάλη καταιγίδα (ή τυφώνα αν ζείτε κατά μήκος της ακτής) για να ελέγξετε για τυχόν ζημιές που μπορεί να χρειαστεί άμεση αντιμετώπιση.

Εάν δεν έχετε γείτονα ή τοπικό φίλο που μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό, ένας τοπικός πράκτορας ακινήτων μπορεί να παρέχει την υπηρεσία έναντι αμοιβής.

Μονοκατοικίες

Εάν το σπίτι σας βρίσκεται κατά μήκος ενός δημόσιου δρόμου και ειδικά εάν βρίσκεται σε ημι-αγροτική ή αγροτική τοποθεσία εκτός τροχιάς, σας συνιστούμε να υιοθετήσετε μια σειρά μέτρων για να μετριαστεί η πιθανότητα διάρρηξης. Αυτά περιλαμβάνουν τη ρύθμιση εσωτερικού και/ή εξωτερικού φωτισμού σε χρονόμετρα ή/και ανιχνευτές κίνησης έξω από τα φώτα που ανάβουν σε βασικές περιοχές όταν οι άνθρωποι πλησιάζουν την ιδιοκτησία. Ορισμένοι ιδιοκτήτες έχουν εγκαταστήσει συστήματα συναγερμού τα οποία είναι συνδεδεμένα με μια εταιρεία ασφαλείας.

Το αυτοκίνητό σας και άλλα οχήματα

Εάν το αυτοκίνητό σας είναι σε κοινή θέα και πρόκειται να το αφήσετε ενώ λείπετε, ζητήστε από έναν γείτονα να το μετακινεί περιστασιακά. Κάνοντας αυτό θα βοηθήσει επίσης να διατηρείται η μπαταρία του αυτοκινήτου σε καλή κατάσταση, ειδικά εάν το όχημα είναι παλαιότερο και η απουσία σας έχει παραταθεί.

Οικιακά ντάμα/κάτοχοι

Ζητήστε από έναν γείτονα, μέλος της οικογένειας ή φίλο —ή πληρώστε έναν τοπικό πράκτορα— να παραλάβει αλληλογραφία και να ελέγξει το ακίνητο όσο λείπετε. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να προστατεύσετε την περιουσία σας ενώ λείπετε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι να έχετε κάποιον που γνωρίζετε να καθίσει για εσάς.

Για έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας, αυτή η συμφωνία μπορεί να τους δώσει την ευκαιρία να απολαύσουν ένα διάλειμμα αναψυχής χωρίς ενοικίαση εδώ στο Μεξικό και είναι επίσης χρήσιμο εάν έχετε κατοικίδια ζώα που χρειάζονται φροντίδα: είναι καλύτερο να τα φροντίζετε στο σπίτι διάταξη (και λιγότερο ακριβή) από τη χρήση ρείθρων.

Τι καλύπτεται από την ασφάλιση κατοικίας στο Μεξικό;

Οι ακριβείς καλύψεις που προσφέρονται για την προστασία του σπιτιού σας καθορίζονται από το πού βρίσκεται το ακίνητο στο Μεξικό: δεν θα προσφέρει κάθε ασφαλιστική εταιρεία πλήρη κάλυψη σε κάθε μέρος της χώρας.

Για να μάθετε τι μπορείτε να καλύψετε για το σπίτι σας, οι συνεργάτες μας, η MexPro, παρέχουν μια υπηρεσία ασφάλισης περιουσίας στο διαδίκτυο: χρησιμοποιήστε αυτήν για να εισαγάγετε τα στοιχεία και τη διεύθυνση του ακινήτου σας και το σύστημά τους θα σας δώσει μια προσφορά για την ασφάλιση περιουσίας, όπως είναι διαθέσιμη για έλεγχο.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα και την ασφάλιση του σπιτιού σας στο Μεξικό

Το Mexperience δημοσιεύει εκτενείς πληροφορίες για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να φροντίσετε τη ζωή σας στο σπίτι στο Μεξικό μέσω οδηγών, άρθρων και δωρεάν ηλεκτρονικών βιβλίων:

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner