Πώς να εισαγάγετε τα προσωπικά σας προϊόντα στο Μεξικό

0

Όταν μετακομίζετε στο Μεξικό για να ζήσετε με μερική απασχόληση, πλήρη απασχόληση ή για καθορισμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να θέλετε να φέρετε προσωπικά είδη για να επιπλώσετε το σπίτι σας ή/και αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για εσάς.

Σύμφωνα με τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί για τα αγαθά που τα άτομα μπορούν να μετακινούνται διασυνοριακά (συνήθως περιορίζονται σε αντικείμενα αξίας λίγων εκατοντάδων δολαρίων ανά διέλευση) και οτιδήποτε υπερβαίνει αυτό το όριο απαιτεί την καταβολή εισαγωγικών δασμών και φόρου επί της αξίας του τα εμπορεύματα.

Εφάπαξ αφορολόγητη εισαγωγή προσωπικών ειδών

Για να βοηθηθούν άτομα, ζευγάρια ή οικογένειες που έχουν νόμιμη διαμονή στο Μεξικό, υπάρχει μια ειδική διαδικασία για να μεταφέρουν τα προσωπικά τους πράγματα εδώ.

Η διαδικασία υπόκειται σε ορισμένους κανόνες και πρέπει κανονικά να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την πρώτη σας είσοδο στο Μεξικό ως νόμιμος κάτοικος, αν και γνωρίζουμε ότι τα προξενεία έχουν εκδώσει οικιακά είδη μετά από αυτό το χρονικό διάστημα—επικοινωνήστε με το πλησιέστερο προξενείο του Μεξικού για λεπτομέρειες.

Αυτό το άρθρο εξηγεί τους κανόνες και τις διαδικασίες, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην αποστολή σας, πώς να ξεκινήσετε τη διαδικασία και τι θα χρειαστείτε για το Μεξικανικό Τελωνείο για να αποδεσμεύσει την αποστολή σας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πρέπει να κάνετε αίτηση για α Οικιακά είδη (απογραφή ειδών οικιακής χρήσης) που υποβάλλεται αίτηση και χορηγείται μέσω Μεξικανικών Προξενείων στο εξωτερικό.

Η διαδικασία της αίτησης

Πρέπει να κάνετε αίτηση για το δικό σας Οικιακά είδη σε προξενείο του Μεξικού στο εξωτερικό.

Τύποι Οικιακά είδη

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες Οικιακά είδηαλλά αυτά που ισχύουν για τους περισσότερους ανθρώπους που μετακινούνται στο Μεξικό είναι τα εξής:

Προσωρινός Οικιακά είδη

Για αλλοδαπούς κατοίκους που έχουν άδεια προσωρινής παραμονής και σκοπεύουν να μείνουν στο Μεξικό για 1-4 χρόνια και επιτρέπει στους κατοίκους να φέρουν τα αγαθά τους όσο διαμένουν προσωρινά.

Μόνιμος Οικιακά είδη

Αυτό εκδίδεται σε αλλοδαπούς κατοίκους στους οποίους χορηγείται μόνιμη νόμιμη διαμονή στο Μεξικό. Τα είδη που εισάγονται βάσει αυτού του καθεστώτος θεωρούνται οριστική εισαγωγή και δεν χρειάζεται να επιστραφούν στο σημείο προέλευσής τους.

υπήκοοι του Μεξικού

Μια ειδική κατηγορία των Οικιακά είδη υπάρχει για Μεξικανούς υπηκόους που ζουν στο εξωτερικό που επιθυμούν να φέρουν πίσω τα αγαθά τους και οποιαδήποτε εργαλεία εργασίας στο Μεξικό. Τα είδη που εισάγονται βάσει αυτού του καθεστώτος θεωρούνται οριστική εισαγωγή και δεν χρειάζεται να επιστραφούν στο σημείο προέλευσής τους.

Άλλοι τύποι Οικιακά είδη

Εάν εργάζεστε στον κλήρο, για μια εθνική κυβέρνηση ή στη διπλωματική υπηρεσία, άλλα είδη Οικιακά είδη μπορεί να ισχύει για τις περιστάσεις σας. Υπάρχουν επίσης και άλλες εξειδικευμένες ταξινομήσεις. Θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από το προξενείο του Μεξικού, ή την εταιρεία μετακόμισής σας—οι έμπειρες εταιρείες μετακόμισης γνωρίζουν καλά τους κανόνες και παρέχουν πρακτική βοήθεια για να διευκολύνουν την ομαλή διέλευση των προσωπικών σας αγαθών στο Μεξικό.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για σας Οικιακά είδη

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε κάποια έγγραφα. Εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μιας επαγγελματικής εταιρείας μετακόμισης, μπορεί να σας βοηθήσει με μερικά από αυτά:

Το έντυπο αίτησης

Έντυπο αίτησης, διαθέσιμο από το Προξενείο του Μεξικού, δεόντως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο.

Το τρέχον διαβατήριό σας

Πρωτότυπο του τρέχοντος διαβατηρίου σας και 4 αντίγραφα της σελίδας πληροφοριών.

Επιστολή που ζητά την υπηρεσία

Δακτυλογραφημένη επιστολή, που απευθύνεται στο Γενικό Προξενείο του Μεξικού, ζητώντας το Πιστοποιητικό Εισαγωγής Οικιακών Ειδών. Η επιστολή πρέπει να περιλαμβάνει την ημερομηνία ταξιδιού, το λιμάνι εισόδου και πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την τρέχουσα διεύθυνση στις ΗΠΑ και τη διεύθυνση όπου θα μένετε στο Μεξικό. Θα πρέπει να υπογραφεί από τον αιτούντα.

Βίζα ή κάρτα διαμονής

Η τρέχουσα κάρτα παραμονής σας στο Μεξικό ή η μεξικανική βίζα (αυτοκόλλητο στο διαβατήριό σας) —Προσωρινή ή Μόνιμη— και 4 αντίγραφα αυτής.

Resident Visa vs Resident Card

Αν παρουσιάσετε το δικό σας βίζα κατοίκου (ο αυτοκόλλητη ετικέτα το προξενείο τοποθετεί στο διαβατήριό σας μετά από επιτυχή αίτηση διαμονής) αντί για το δικό σας κάρτα κατοίκου ως απόδειξη του μεταναστευτικού σας καθεστώτος όταν κάνετε αίτηση για α Οικιακά είδητότε θα χρειαστεί να αποκτήσετε και να παρουσιάσετε το Μεξικάνικο σας κάρτα κατοίκου πριν οι τελωνειακές αρχές θα αποδεσμεύσουν την αποστολή σας.

Εάν αποτύχετε να ολοκληρώσετε την ανταλλαγή αυτοκόλλητου βίζας σε κάρτα διαμονής, οποιαδήποτε αποστολή έχετε στο τρένο δεν θα αποδεσμευτεί από το Μεξικανικό Τελωνείο.

Εάν καθυστερήσει η έκδοση της κάρτας κατοίκου, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε τέλη αποθήκευσης όσο περιμένετε να περάσουν τα χαρτιά σας στο σύστημα.

Το οικιακό σας απόθεμα

Θα χρειαστεί να παρουσιάσετε α λεπτομερής απογραφή όλων των εμπορευμάτων που θέλετε να στείλετε στο Μεξικό. Το απόθεμα πρέπει να παρουσιάζεται στα ισπανικά σε συγκεκριμένη μορφή. (Ρωτήστε το Προξενείο του Μεξικού ή την εταιρεία απομάκρυνσης σχετικά με τη μορφή που απαιτείται για το απόθεμα.)

Κάθε στοιχείο πρέπει να αριθμηθεί διαδοχικά και να περιλαμβάνει μια περιγραφή, την ποσότητα κάθε στοιχείου, μια μάρκα (μάρκα), μοντέλο και σειριακό αριθμό εάν είναι σχετικό.

Ορισμένα στοιχεία μπορεί να είναι ομαδοποιημένα, αλλά σας συνιστούμε να λάβετε συμβουλές από μια εταιρεία μετακόμισης σχετικά με αυτό, καθώς η ομαδοποίηση των «λάθος» πραγμάτων μαζί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη διαδικασία εισαγωγής. Δείτε επίσης το πράσινο και το κόκκινο πλαίσιο παρακάτω σχετικά με επιτρεπόμενα και μη επιτρεπόμενα στοιχεία.

Άλλα έγγραφα

Το προξενείο ή/και η εταιρεία μετακομίσεων, εάν χρησιμοποιείτε ένα (συνιστάται) μπορεί να σας ζητήσει να συμπληρώσετε πρόσθετα έγγραφα για να διευκολυνθεί η αποστολή της αποστολής των εμπορευμάτων σας στο Μεξικό.

Τέλος αίτησης

Το προξενείο του Μεξικού θα σας χρεώσει μια αμοιβή περίπου 150 $ ΗΠΑ (ή το αντίστοιχο ποσό σε τοπικό νόμισμα). Οι εταιρείες μετακόμισης ενδέχεται να χρεώσουν πρόσθετες χρεώσεις για την προετοιμασία εγγράφων—ρωτήστε την επιλεγμένη εταιρεία αφαίρεσης για λεπτομέρειες.

Αίτημα υποβολής και αποδοχής

Το Προξενείο του Μεξικού θα επεξεργαστεί την αίτησή σας και θα σας εκδώσει πιστοποιητικό. Αυτό το πιστοποιητικό πρέπει να συνοδεύει την αποστολή σας.

Αντικείμενα που επιτρέπονται και δεν επιτρέπονται

Υπάρχουν κανόνες σχετικά με το τι σημαίνει «προσωπικά είδη οικιακής χρήσης» και δεν θα σας επιτρέπεται να εισάγετε προϊόντα που είναι καινούργια ή περιορισμένα.

Είδη που επιτρέπονται στην αποστολή σας στο Μεξικό

Σύμφωνα με τους κανόνες, τα αντικείμενα πρέπει να είναι ηλικίας έξι μηνών και άνω και να χρησιμοποιούνται.

Τα οικιακά είδη περιλαμβάνουν είδη όπως οικιακά έπιπλα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες, διακοσμητικά είδη, έπιπλα εξωτερικού χώρου κήπου/αίθουσας, καθρέφτες, είδη τέχνης και τέχνης, μουσικά όργανα, βιβλία, ποδήλατα (αλλά δεν μοτοσικλέτες ή σκούτερ—δείτε το κόκκινο πλαίσιο παρακάτω), παιδικά παιχνίδια, οικιακά εργαλεία, υπολογιστές, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, οικιακές συσκευές, αγάλματα και στολίδια, εξοπλισμός οικιακού γραφείου, ιατρικές συσκευές και εξοπλισμός που υποστηρίζει άτομα με χαμηλή κινητικότητα ή αναπηρίες.

Τα είδη δεν επιτρέπονται στην αποστολή σας στο Μεξικό

Δεν επιτρέπονται νέα στοιχεία—όλα τα αντικείμενα πρέπει να χρησιμοποιούνται και είναι τουλάχιστον έξι μηνών.

Τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά δεν μπορούν να μεταφερθούν στο Μεξικό μαζί σας Οικιακά είδη.

Μπορείτε μόνο να φέρετε ένας για κάθε οικιακή συσκευή ή ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Οποιοδήποτε όχημα απαιτεί άδεια κυκλοφορίας με πινακίδα –συμπεριλαμβανομένων των σκούτερ, των μοτοσυκλετών και των αυτοκινήτων– δεν θεωρείται οικιακό αγαθό.

Τα κοινά είδη που οι άνθρωποι προσπαθούν να εισαγάγουν αλλά δεν επιτρέπονται περιλαμβάνουν δεξαμενές αερίου προπανίου (π.χ. για μπάρμπεκιου), χημικά ή καθαριστικά με βάση το καυστικό οξύ ή διαλύτες, ρούχα με ετικέτες ή ετικέτες καταστημάτων, αρώματα και είδη προσωπικής υγιεινής, νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, νέες οικιακές συσκευές , νέα έπιπλα και είδη διατροφής.

Άλλα αντικείμενα που επίσης δεν επιτρέπονται ως μέρος προσωπικής αποστολής περιλαμβάνουν ταξίδερμα, αντίκες και έργα τέχνης υψηλής αξίας, έργα τέχνης που προορίζονται για γκαλερί, ελαστικά οχημάτων, καθώς και οποιαδήποτε αγαθά που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για εμπορική ή βιομηχανική χρήση.

Αποστολή των προσωπικών σας προϊόντων στο Μεξικό

Αυτοκίνηση: Εάν στέλνετε τα δικά σας αγαθά, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε α Μεξικανός εκτελωνιστής για να σας βοηθήσουμε να περάσετε την αποστολή στα σύνορα, υποβάλετε τα απαιτούμενα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού σας από το προξενείο του Μεξικού και, στη συνέχεια, μεταφέρετε την αποστολή μόνοι σας. Εάν μετακινείστε χρησιμοποιώντας ένα ξένο αυτοκίνητο, θα χρειαστείτε επίσης μια άδεια εισαγωγής για αυτό, γνωστή ως TIP (Προσωρινή Άδεια Εισαγωγής). Σημειώστε ότι οι Μόνιμοι Κάτοικοι δεν μπορούν να εισάγουν στο Μεξικό ένα ξένο αυτοκίνητο.

Χρήση εταιρείας μετακομίσεων

Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του a εταιρεία μετακομίσεων για αποστολή των εμπορευμάτων σας στο Μεξικό. Έχουν τις ομάδες συσκευασίας που θα βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς στα εμπορεύματά σας κατά τη μεταφορά, γνωρίζουν τις καλύτερες και πιο οικονομικές διαδρομές για αποστολή με βάση τον τελικό προορισμό σας στο Μεξικό και γνωρίζουν τους λεπτομερείς κανόνες και διαδικασίες εισαγωγής για να διασφαλίσουν ότι Οικιακά είδη έχει διαμορφωθεί σωστά και ότι η αποστολή των προσωπικών σας αγαθών θα εκτελωνίσει το Μεξικανικό Τελωνείο όσο το δυνατόν πιο ομαλά και γρήγορα.

Χρήσιμοι πόροι και επαφές

Ακολουθεί μια λίστα με χρήσιμες επαφές και πόρους που σχετίζονται με την εισαγωγή των προσωπικών σας προϊόντων στο Μεξικό.

Προξενεία του Μεξικού: Όλες οι αιτήσεις πρέπει να γίνονται μέσω οποιουδήποτε προξενείου του Μεξικού στο εξωτερικό. Επικοινωνήστε με το πλησιέστερο προξενείο του Μεξικού για να ρωτήσετε για λεπτομέρειες Οικιακά είδη διαδικασίες.

Εταιρείες μετακόμισης: Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια επαγγελματική εταιρεία μετακομίσεων για να σας βοηθήσει να στείλετε τα προσωπικά σας προϊόντα στο Μεξικό, Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας εδώ (Google)

Φέρνοντας τα κατοικίδιά σας: Διαβάστε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και τα έγγραφα που απαιτούνται για να φέρετε τα κατοικίδιά σας στο Μεξικό

Προσωρινές εισαγωγές οχημάτων: Χρήσιμες πληροφορίες εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το ξένο επιμεταλλωμένο όχημά σας για να μεταφέρετε τα πράγματά σας στο Μεξικό.

Μεξικανικά τελωνεία: Εάν θέλετε περαιτέρω συμβουλές, επισκεφθείτε το Μεξικανικό τελωνείο δικτυακός τόπος

Εκτελωνιστές: Εάν αποφασίσετε να αποστείλετε μόνοι σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με έναν εκτελωνιστή για συμβουλές και βοήθεια για τη μεταφορά της αποστολής σας μέσω του Τελωνείου. Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας εδώ (Google)

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar