Συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ακινήτου στο Μεξικό - Ιστολόγιο

Συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ακινήτου στο Μεξικό

Ένα βασικό αξιοθέατο της ιδιοκτησίας ακινήτων στο Μεξικό είναι το προσιτό τρέχον κόστος ιδιοκτησίας ακινήτων εδώ. Ειδικότερα, οι χαμηλοί φόροι ακινήτων και το χαμηλό κόστος δόμησης και συντήρησης βοηθούν να κρατήσετε υπό έλεγχο το μακροπρόθεσμο κόστος, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους συνταξιούχους με σταθερούς προϋπολογισμούς.

Τι είναι το «Συνολικό κόστος ιδιοκτησίας»;

Συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) είναι ένα ονοματεπώνυμο που περιγράφει μια οικονομική εκτίμηση που χρησιμοποιείται για να εκφράσει το συνολικό άμεσο και έμμεσο κόστος της ιδιοκτησίας κάτι με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το άρθρο υπογραμμίζει τα κύρια κόστη που αποτελούν το «TCO» της οικιστικής ιδιοκτησίας στο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα λιγότερο εμφανή και μερικές φορές παραβλέπονται κόστη που σχετίζονται με την αγορά και την κατοχή ακινήτου εδώ.

Προκαταβολικά έξοδα αγοράς ακινήτων

Προτού πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή ενός ακινήτου, οι αγοραστές θα έχουν κάποιο αρχικό κόστος για τον προϋπολογισμό. για παράδειγμα:

Επισκέψεις ανακάλυψης

Εάν δεν ζείτε ακόμα στο Μεξικό ή εάν ζείτε εδώ και σκοπεύετε να μετακομίσετε σε διαφορετική περιοχή στο Μεξικό, θα χρειαστεί να προϋπολογίσετε τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για να επισκεφθείτε τα μέρη που εξερευνάτε για αγορά ακινήτου. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα ποτέ αγορά ακινήτου στο Μεξικό „αόρατο“ είναι σοφό να επισκέπτεστε πάντα την τοποθεσία και τοπικήκαι τα ακίνητα (ή το εργοτάξιο) που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε, αυτοπροσώπως.

Έρευνες αγοραστών

Αν και αυτά δεν είναι κοινά στο Μεξικό, ορισμένοι αγοραστές μπορεί να επιλέξουν να προσλάβουν έναν επαγγελματία επιθεωρητή κτιρίων για να επιθεωρήσει το ακίνητο πριν κάνουν μια προσφορά να εξακριβωθεί η κατάσταση της τρέχουσας κατασκευής και το κόστος που μπορεί να απαιτηθεί για να «αποκατασταθεί» οποιαδήποτε ερειπωση, και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν σοβαρά δομικά σφάλματα (για παράδειγμα, που μπορεί να έχουν προκληθεί από σεισμούς ή φυσική καθίζηση) που μπορεί να είναι δαπανηρή η αντιμετώπισή της ή ίσως ακόμη και αδύνατο να διορθωθεί χωρίς ανακατασκευή. Οι έρευνες πραγματοποιούνται πιο συχνά σε παλαιότερα ακίνητα, αλλά οποιοσδήποτε αγοραστής μπορεί να προσλάβει έναν επιθεωρητή για να ελέγξει οποιοδήποτε κτίριο εάν το επιθυμεί και εάν ο πωλητής αντιτίθεται στην επίσκεψη ενός τοπογράφου, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για τον αγοραστή.

Εκθέσεις αποτίμησης ακινήτων

Ορισμένοι πωλητές θα προσλάβουν έναν επαγγελματία εκτιμητή ακινήτων για να πραγματοποιήσει μια μελέτη του ακινήτου και της γειτονιάς του και να συντάξει μια έκθεση αποτίμησης ακινήτων. Στα ισπανικά, αυτά ονομάζονται an Avaluo και κοστίζουν μεταξύ 200-300 $ ΗΠΑ για ανάθεση από έμπειρο επαγγελματία. Συνιστάται στους αγοραστές να κάνουν τη δική τους έρευνα και να μην θεωρούν αυτές τις αναφορές ως Ευαγγέλιο. (Τελικά, ανατίθενται από τον πωλητή.) Ορισμένοι αγοραστές μπορεί να αναθέσουν τη δική τους έκθεση αποτίμησης. αυτό δεν είναι μια κοινή πρακτική, αλλά δεν είναι αδύνατο εάν ο πωλητής είναι πρόθυμος να επιτρέψει σε έναν ανεξάρτητο αξιολογητή να επισκεφθεί το ακίνητο.

Κόστος κλεισίματος αγοράς ακινήτου

Το «κόστος κλεισίματος» είναι ένας όρος που περιγράφει τα τέλη και τις χρεώσεις που πρέπει να πληρώσουν οι αγοραστές όταν ολοκληρώσουν μια νόμιμη μεταβίβαση ιδιοκτησίας. Μόλις ο αγοραστής υποβάλει μια προσφορά και γίνει αποδεκτή η προσφορά, θα συναφθεί σύμβαση για την έναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής ακινήτων και η ανάθεση του κόστους κλεισίματος θα τεκμηριώνεται συνήθως στη σύμβαση για να αποφευχθεί η παρεξήγηση μεταξύ των μερών. Αυτά συνήθως περιλαμβάνουν πώς και ποιος θα πληρώσει έξοδα όπως συμβολαιογραφικά τέλη, φόρους επί των πωλήσεων και οποιεσδήποτε άλλες χρεώσεις που μπορεί να απαιτηθούν για τη διασφάλιση της νομικής μεταβίβασης του ακινήτου. Το κόστος κλεισίματος ποικίλλει. σαν εμπειρικός κανόνας μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 5% και 10% της αξίας πώλησης του ακινήτου. Αυτό θα πρέπει να τιμολογηθεί στο TCO σας, καθώς αποτελούν μέρος της συνολικής επένδυσης.

Συνεχές κόστος ιδιοκτησίας στο Μεξικό

Όταν αποκτήσετε την κατοχή της ιδιοκτησίας σας στο Μεξικό, υπάρχει μια σειρά δαπανών που μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανείς, αλλά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του προϋπολογισμού σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

Φόροι ιδιοκτησίας

Στο Μεξικό, ο ετήσιος φόρος ιδιοκτησίας είναι γνωστός ως ιδιοκτησία. Είναι πληρωτέα από τους ιδιοκτήτες ακινήτων μία φορά το χρόνο στον τοπικό σας δήμο. Ορισμένες περιοχές στέλνουν λογαριασμό, άλλες όχι, αλλά όλες εκτελούν τοπικές διαφημιστικές καμπάνιες υπενθυμίζοντας στους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την πολιτεία, την περιοχή και το μέγεθος του σπιτιού σας. Συνήθως, ο λογαριασμός φόρου ακίνητης περιουσίας σας στο Μεξικό θα ισοδυναμεί με μερικές εκατοντάδες δολάρια ετησίως και θα μπορούσε να είναι μικρότερος από 100 $ ετησίως εάν το σπίτι σας είναι μικρό και σε αγροτική περιοχή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους φόρους ιδιοκτησίας στον Οδηγό κόστους διαβίωσης στο Μεξικό

Τέλη εξυπηρέτησης ακινήτων

Εάν αγοράσετε μια συγκυριαρχία, ένα διαμέρισμα, ένα ρετιρέ ή ένα ακίνητο που αποτελεί μέρος μιας περιφραγμένης κοινότητας, θα χρειαστεί να συνεισφέρετε με τα τέλη συντήρησης και υπηρεσιών που πληρώνουν για τις ανέσεις και τις υπηρεσίες που παρέχονται στο κατάλυμα. Αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να περιλαμβάνουν πισίνα, γυμναστήριο, κλαμπ, γήπεδο γκολφ, κήπους και άλλους κοινόχρηστους χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις (π.χ. γήπεδα τένις) καθώς και υπηρεσίες όπως το πότισμα του χλοοτάπητα, ο φωτισμός των κοινόχρηστων χώρων και η πληρωμή για την ασφάλεια/πρόσβαση της πύλης, εάν αυτό υπάρχει επί τόπου.

Εάν αγοράσετε το ακίνητο από καινούργιο, οι ετήσιες υπηρεσίες μπορεί να ξεκινήσουν αρκετά χαμηλά, επειδή όλα είναι καινούργια και απαιτείται πολύ λίγη συντήρηση. Σε εύθετο χρόνο, τα κτίρια θα χρειαστούν συντήρηση και επισκευές, και μερικές φορές μπορεί να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες ένα εφάπαξ ποσό για να πληρώσουν για ένα μεγάλο έργο – για παράδειγμα, η πισίνα μπορεί να χρειαστεί μεγάλη επισκευή ή συντήρηση.

Η συνεταιριστική ιδιοκτησία χώρων και υπηρεσιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις. για παράδειγμα, το κόστος λειτουργίας μιας πισίνας μεταξύ είκοσι ιδιοκτητών είναι πολύ μικρότερο από τη συντήρηση της δικής σας και είναι επίσης πιο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς οι πόροι μοιράζονται σε μια καθορισμένη κοινότητα. Ωστόσο, όταν αγοράζετε σε μια κοινόχρηστη κοινότητα, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ποια είναι τα τέλη συντήρησης και σέρβις και να είστε ρεαλιστές σχετικά με την (πολύ) πιθανή ανάγκη τους να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου, ειδικά εάν αγοράζετε το έργο όταν το κτίριο είναι επώνυμο νέος.

Τέλη καταπιστεύματος γης

Εάν δεν είστε Μεξικανός πολίτης και σκοπεύετε να αγοράσετε ακίνητο σε απόσταση 50 χιλιομέτρων (~30 μίλια) από τις ακτές του Μεξικού ή 100 χιλιομέτρων (~60 μίλια) από ένα από τα χερσαία σύνορα του Μεξικού, ο νόμος απαιτεί η γη να φυλάσσεται σε Trust, γνωστό σαν Χρηματική εγγύηση. (Αυτό οφείλεται στο σύνταγμα του Μεξικού που απαγορεύει την άμεση ιδιοκτησία γης από ξένους κοντά στα σύνορα και τη θάλασσα.)

Το Trust που δημιουργείται όταν αγοράζετε ακίνητο μέσω αυτού διασφαλίζει ότι το περιουσιακό στοιχείο θα γίνει δικό σας σε όλα εκτός από το όνομά σας. Τα καταπιστεύματα συνήθως δημιουργούνται μέσω μιας τοπικής τράπεζας και όλες οι τράπεζες στο Μεξικό διαθέτουν τμήμα αφιερωμένο στην εξυπηρέτηση των καταπιστευμάτων για ξένους ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα καταπιστεύματα φέρουν μια αρχική αμοιβή εγκατάστασης, συν μια συνεχή ετήσια χρέωση για συντήρηση.

Οι ακριβείς χρεώσεις ποικίλλουν ανάλογα με την αξία της συναλλαγής του ακινήτου, αλλά το κόστος εγκατάστασης είναι περίπου 1.000 $ ΗΠΑ και τα τρέχοντα τέλη καταπιστεύματος μπορεί να κυμαίνονται από 500 $ έως 2.000 $ ΗΠΑ ετησίως. Ακόμη και στο χαμηλότερο εύρος της κλίμακας τελών, αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο κόστος που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε γη ή ακίνητο κοντά στη θάλασσα ή σε χερσαία σύνορα στο Μεξικό.

Εάν αγοράσετε γη ή ακίνητο στην ενδοχώρα αυτών των ορίων απόστασης, δεν υπάρχει υποχρέωση σύστασης καταπιστεύματος και μπορείτε να κατέχετε το ακίνητο στο όνομά σας. (Ορισμένοι ιδιοκτήτες επιλέγουν να τοποθετήσουν το ακίνητο σε Trust ούτως ή άλλως, για σκοπούς σχεδιασμού ακινήτων.)

Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι σας

Προς έκπληξη πολλών αλλοδαπών, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να είναι υψηλό στο Μεξικό σε σχέση με τα τοπικά κέρδη, αν και αν κρατήσετε υπό έλεγχο την κατανάλωσή σας, η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί αντίθετα να είναι αρκετά φθηνή εδώ.

Για να διατηρήσετε τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος σε χαμηλά επίπεδα στο Μεξικό, πρέπει να παραμείνετε εντός ενός επιδοτούμενου «επιδόματος» κατανάλωσης ενέργειας κάθε εξήντα ημέρες (ο κύκλος τιμολόγησης). Τα επιδόματα διαφέρουν ανάλογα με την πολιτεία και την περιοχή και λαμβάνεται υπόψη το τοπικό κλίμα. για παράδειγμα, εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε ζώνη με ζεστό κλίμα, υπάρχει υψηλότερη επιδότηση (επίδομα) κατά τους ζεστούς μήνες, για να σας βοηθήσει να δροσίσετε το σπίτι σας.

Εάν υπερβείτε το επιδοτούμενο επίδομά σας, συμβαίνουν δύο πράγματα: πρώτον, το μοναδιαίο κόστος σας αυξάνεται για ολόκληρο το ποσό που καταναλώνεται, όχι μόνο το ποσό πάνω από το πλεόνασμα. Δεύτερον, η γενναιόδωρη κρατική επιχορήγηση αποσύρεται —εμφανίζεται ως συγκεκριμένη πίστωση που αφαιρείται από τον λογαριασμό σας— αφήνοντάς σας να διακανονίσετε ολόκληρο το λεγόμενο «πραγματικό» κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η χρήση ενός σύγχρονου ανεμιστήρα οροφής καταναλώνει χαμηλή ποσότητα ενέργειας. Ωστόσο, οι μονάδες κλιματισμού καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό συνήθως προκαλεί ένα ακίνητο να υπερβεί το όριο χρήσης των «επιδοτούμενων» κιλοβάτ, εάν χρησιμοποιούνται ελεύθερα, και θα πρέπει να προϋπολογιστείτε για αυτό κατά τους θερμότερους μήνες του έτους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στον Οδηγό κόστους διαβίωσης στο Μεξικό.

Παροχή πόσιμου νερού

Εάν ζείτε κάπου όπως οι ΗΠΑ ή ο Καναδάς, θα έχετε συνηθίσει να μεταφέρετε το πόσιμο νερό απευθείας στο σπίτι σας, έτοιμο για ανθρώπινη κατανάλωση απευθείας από τη βρύση.

Τα καλής ποιότητας ξενοδοχεία και θέρετρα στο Μεξικό καθαρίζουν τα συστήματα νερού τους, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια ρύθμιση. Όταν κατακτάτε το σπίτι σας στο Μεξικό, η παροχή νερού μπορεί να είναι ή να μην είναι κατάλληλη για να πιείτε απευθείας από τη βρύση. Είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα: κάποιοι λένε ότι είναι τέλεια πόσιμο, άλλοι λένε όχι.

Η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα εξαρτάται από το πού βρίσκεται το σπίτι σας. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν αυτό το ζήτημα: η ίδια η παροχή, αλλά πιο συχνά οι σωλήνες που το μεταφέρουν στη βρύση σας. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι ξένοι (και πολλοί Μεξικανοί) αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό.

Ένα σκάφος που περιέχει είκοσι λίτρα πόσιμου νερού θα σας κοστίσει μεταξύ 15 και 40 $ πέσος (1,60-2,60 $), ανάλογα με το πού βρίσκεστε στο Μεξικό και εάν το παραλάβετε μόνοι σας ή το παραλάβετε. Αυτό μπορεί να προσθέσει περίπου 300-400 $ ΗΠΑ ετησίως σε έναν οικογενειακό προϋπολογισμό για δύο άτομα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα συστήματα ύδρευσης στο Μεξικό εδώ στο Mexperience.

Τέλη διαχείρισης ακινήτων

Εάν δεν θα μένετε πλήρους απασχόλησης στο σπίτι σας στο Μεξικό, θα χρειαστεί να προσλάβετε κάποιον να διαχειρίζεται το ακίνητο για εσάς όσο λείπετε. Οι κενές ιδιοκτησίες είναι αγαπημένος στόχος για διαρρήκτες και, σε κάθε περίπτωση, είναι λογικό να υπάρχει κάποιος που φροντίζει το ακίνητο ερήμην σας, όχι μόνο για να μετριάσει τις διαρρήξεις, αλλά και για να διασφαλίσει ότι το ακίνητο διατηρείται καθαρό και ελέγχεται μετά από ισχυρές καταιγίδες, τυφώνες, ή σεισμούς.

Τα ακριβή τέλη θα εξαρτηθούν από το πόση δουλειά πρέπει να κάνει ο διαχειριστής του ακινήτου. Εάν το ακίνητο μείνει άδειο και χρειάζεται απλώς το ταχυδρομείο, τους λογαριασμούς, τον καθαρισμό και τους συνήθεις ελέγχους μετά από καταιγίδες κ.λπ., το κόστος μπορεί να είναι περιορισμένο, ίσως 75-100 $ το μήνα. Εάν σκοπεύετε να νοικιάσετε το ακίνητό σας, τότε τα τέλη διαχείρισης του καταλύματος θα αυξηθούν για να αντικατοπτρίζουν τις πρόσθετες υπηρεσίες που αναλαμβάνει ο διαχειριστής του καταλύματος, όπως η υποδοχή των καλεσμένων σας και η παροχή ενός τοπικού σημείου επαφής σε περίπτωση που χρειαστούν οτιδήποτε ή κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Θα πρέπει επίσης να πληρώσετε προμήθειες πρακτορείου εάν βρεθεί ένας ενοικιαστής για λογαριασμό σας. Μερικές φορές ο διαχειριστής ακινήτων και ο κτηματομεσίτης είναι το ίδιο πρόσωπο και μερικές φορές δεν είναι. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν δύο ξεχωριστές χρεώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη: οι αμοιβές διαχείρισης και οι προμήθειες ενοικίασης.

Ασφαλιστική κάλυψη κατοικίας

Μερικές φορές παραβλέπεται, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία αυτού που είναι πιθανότατα το πιο πολύτιμο φυσικό περιουσιακό στοιχείο στο Μεξικό, είναι η ασφάλιση του ιδιοκτήτη σπιτιού.

Εάν το σπίτι σας βρίσκεται πάνω ή κοντά στην ακτή, οι καταιγίδες, οι άνεμοι και οι πλημμύρες αποτελούν βασικούς κινδύνους. αλλού, οι κίνδυνοι από σεισμούς και ηφαιστειακή δραστηριότητα καθώς και πλημμύρες από κοντινά ποτάμια και λίμνες πρέπει να μετριαστούν με ένα κατάλληλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας για να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνετε με τεράστιους λογαριασμούς (ή σημαντική απώλεια της επένδυσής σας) σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων διόδια στην ιδιοκτησία σας.

Ο λεπτομερής οδηγός μας για την ασφάλιση του σπιτιού σας στο Μεξικό εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζετε και βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τέλη πώλησης ακινήτων

Μια μέρα, εσείς ή οι κληρονόμοι σας θα θέλετε πιθανώς να πουλήσετε την περιουσία σας στο Μεξικό. Αναφέραμε νωρίτερα το κόστος ανάθεσης μιας αναφοράς αποτίμησης πωλήσεων και υπάρχει μια σειρά άλλων δαπανών και προμηθειών που πρέπει να λάβουν υπόψη οι πωλητές όταν αποφασίζουν να πουλήσουν το οικιστικό ακίνητό τους, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αντιπροσωπείας σε περίπτωση που ένας πράκτορας ακίνητης περιουσίας διατηρηθεί στην αγορά η ιδιοκτησία. Το άρθρο μας σχετικά με το κόστος και τους φόρους της πώλησης ακινήτων στο Μεξικό τα εξηγεί λεπτομερώς.

Μάθετε περισσότερα για το ακίνητο στο Μεξικό

Δημοσιεύουμε μια σειρά από δωρεάν οδηγούς ηλεκτρονικών βιβλίων για ακίνητα και ακίνητα στο Μεξικό:

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner