Σχετικά με την εισαγωγή κατοικίδιων ζώων και άλλων ζώων στο Μεξικό - Ιστολόγιο

Σχετικά με την εισαγωγή κατοικίδιων ζώων και άλλων ζώων στο Μεξικό

Μερικές φορές επικοινωνούν μαζί μας αναγνώστες που σχεδιάζουν να φέρουν τα κατοικίδια ή τα πουλιά τους μαζί τους στο Μεξικό—σε διακοπές ή ως μέρος μιας μετακόμισης εδώ. Όπως οι περισσότερες χώρες, το Μεξικό έχει συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες για την εισαγωγή ζώων, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων.

Φέρνοντας σκύλους και γάτες στο Μεξικό

Οι εξημερωμένοι σκύλοι και οι γάτες είναι σχετικά εύκολο να μεταφερθούν στο Μεξικό: επιτρέπεται να εισάγετε δύο κατοικίδια ανά άτομο με την προϋπόθεση ότι τα χαρτιά υγιεινής του ζωολογικού κήπου κάθε ζώου είναι εντάξει. Μπορείτε να εισάγετε έως και 3 κατοικίδια χωρίς χρέωση. Εάν φέρετε 4 ή περισσότερα κατοικίδια μαζί σας, θα πρέπει να πληρώσετε τέλη επεξεργασίας εισαγωγής.

Ανεξάρτητα από το πόσα κατοικίδια φέρνετε, εάν φτάσετε από χώρα διαφορετική από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, θα πρέπει να έχετε ορισμένα κτηνιατρικά έγγραφα προκειμένου όταν φτάσετε να αποδεικνύει ότι το ζώο είναι καλά στην υγεία του και ότι οι εμβολιασμοί του είναι ρεύμα. Εάν πετάτε για Μεξικό, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης κανόνες και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν σχετικά με τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων. μπορείτε να βρείτε γενικές συμβουλές σχετικά με αυτό, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη γραφειοκρατία του ζωολογικού κήπου στον οδηγό Mexperience για να φέρετε κατοικίδια στο Μεξικό.

Όταν φτάσετε στο λιμάνι εισόδου στο Μεξικό, θα χρειαστεί να παρευρεθείτε στο γραφείο/κιόσκι SAGARPA, όπου ένας υπάλληλος του Υπουργείου Γεωργίας του Μεξικού (SAGARPA-SENASICA) θα ελέγξει την τεκμηρίωση, εάν απαιτείται, θα προβεί σε φυσική εξέταση του ζώο(α) και, υπό την προϋπόθεση ότι όλα είναι σε καλή κατάσταση, θα σας εκδώσουν πιστοποιητικό εισαγωγής.

Εισαγωγή πτηνών, ερπετών και άλλων κατοικίδιων ζώων στο Μεξικό

Εισαγωγή οποιουδήποτε ζώου άλλα από ό,τι οι γάτες και οι σκύλοι στο Μεξικό—συνήθως, οι άνθρωποι επιθυμούν να φέρουν κατοικίδια πουλιά και ερπετά— απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια. Θα χρειαστείτε άδειες εξαγωγής από τη χώρα σας και άδεια εισαγωγής από το Μεξικό. Σε ορισμένα ζώα (ή είδη) ενδέχεται να απαγορευτεί είτε η εξαγωγή από τη χώρα αναχώρησης ή/και η εισαγωγή στο Μεξικό.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το πλησιέστερο μεξικανικό προξενείο για λεπτομέρειες και να είστε έτοιμοι να πληρώσετε για τις υπηρεσίες ενός τελωνειακού πράκτορα εισαγωγής στο Μεξικό για να διευκολύνετε τη διαδικασία, εάν αυτό απαιτείται.

Μεταφέρετε τα κατοικίδια σας στο εξωτερικό από το Μεξικό

Εάν διαμένετε στο Μεξικό και σκοπεύετε να πάρετε το κατοικίδιο ζώο σας στο εξωτερικό για σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να ελέγξετε τις απαιτήσεις της χώρας στην οποία ταξιδεύετε και να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας έτοιμα να τα προσκομίσετε στις αρχές του εξωτερικού .

Ορισμένες χώρες έχουν θεσπίσει κανονισμούς καραντίνας και, αν συμβαίνει αυτό, το κατοικίδιο ζώο σας θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα (με δικά σας έξοδα) για μια καθορισμένη περίοδο κατά την άφιξη.

Άδεια εξόδου από ΣΑΓΑΡΠΑ

Θα χρειαστείτε άδεια εξόδου για το κατοικίδιό σας όταν φύγετε από το Μεξικό: αυτή εκδίδεται από τη SAGARPA, η οποία θα πραγματοποιήσει επίσης οπτική επιθεώρηση των κατοικίδιων σας για να αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας τους. Αυτό το πιστοποιητικό ισχύει μόνο για έξι μήνεςεπομένως εάν σκοπεύετε να μείνετε εκτός Μεξικού για περισσότερους από έξι μήνες, θα χρειαστεί να λάβετε πιστοποιητικά υγείας και εμβολιασμούς από κτηνίατρο στο εξωτερικό (δείτε τις παραπάνω διαδικασίες σχετικά με τη μεταφορά κατοικίδιων στο Μεξικό) πριν επιστρέφετε διαφορετικά δεν θα σας επιτρέπεται να εισαγάγετε εκ νέου τα κατοικίδια.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την εισαγωγή κατοικίδιων ζώων στο Μεξικό

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες, καθώς και συνδέσμους προς σχετικούς ιστότοπους, στον οδηγό Mexperience για να φέρετε τα κατοικίδια σας στο Μεξικό.

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner