το Θαύμα του Μυστικού Άνεμου του Μεξικού - Ιστολόγιο

το Θαύμα του Μυστικού Άνεμου του Μεξικού

Οι ξαφνικές ανεμοθύελλες μπορούν να ανέλθουν σε όλο το Μεξικό οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες κατά τις εποχιακές αλλαγές.

Ο θεός των Αζτέκων του ανέμου

Στον πολιτισμό των Αζτέκων, Ehecatl είναι ο θεός του ανέμου. Συχνά απεικονίζεται ως φίδι με λοφίσκο και απεικονίζεται στην αναπνοή και την κίνηση των ζωντανών όντων και στα αεράκια που φέρνουν και παίρνουν το πολύτιμο νερό της βροχής που επιτρέπει στα πράγματα να ζουν και να ευδοκιμούν.

Σχέδια ανέμων ανά εποχή στο Μεξικό

Η συμπεριφορά μιας ανεμοθύελλας στο Μεξικό μπορεί να είναι αρκετά μυστικιστική: εμφανίζεται ξαφνικά, μετατρέποντας μια εντελώς ακίνητη και καθαρή μέρα ή νύχτα σε ένα ανεμοδαρμένο τοπίο που προκαλεί τη σκόνη, τα φύλλα και άλλα φυλλώματα να σκορπίζονται σε δρόμους, πάρκα και κήπους και να εξαφανίζονται τόσο απότομα όσο φάνηκε. Αυτές οι συχνά φευγαλέες ανεμοθύελλες προσφέρουν θεϊκή διευκόλυνση των φυσικών κύκλων, απογυμνώνοντας τα δέντρα και την άλλη χλωρίδα από αδύναμα και νεκρά κλαδιά και ξεκινώντας τις εποχές μέσα από τη δίνη της αλλαγής.

Η άφιξη των πρώτων φθινοπωρινών ανέμων τείνουν να προαναγγέλλουν το τέλος της περιόδου των βροχών, συνήθως τον Οκτώβριο. Καθώς οι εβδομάδες πιέζουν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, τα κλίματα σε μέρη που βρίσκονται σε υψηλότερα υψόμετρα μπορεί να αρχίσουν να γίνονται δροσερά ή κρύα και οι συνήθως υγρές ακτές και τα πεδινά μετριάζουν τη ζέστη τους, φέρνοντας άνετη ζεστασιά στις χαμηλές περιοχές του Μεξικού.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, αυτός ο μυστικιστικός άνεμος μπορεί να φέρει κρύα μέτωπα —»ΒόρειοςΌπως είναι γνωστά στην καθομιλουμένη—τα περισσότερα από τα οποία τείνουν να παραμείνουν λίγες μέρες πριν περάσουν, και δίνουν την επιστροφή των εύκρατων και ευχάριστα χειμερινά κλίματα για τα οποία είναι γνωστό το Μεξικό.

Όταν η εποχή αρχίζει να γυρίζει ξανά από χειμώνα σε άνοιξη, Ehecatl επιστρέφει σοβαρά, μεταφέροντας θερμότερες ροές αέρα και φέρνοντας ευπρόσδεκτη ανακούφιση από τις μεγάλες περιόδους ξηρασίας που χαρακτηρίζουν τα τέλη της άνοιξης – με τη μορφή εποχιακών βροχών.

Η Πόλη του Μεξικού τείνει να βιώνει πολλές θυελλώδεις ημέρες τον Μάρτιο, βοηθώντας στη διασπορά του λερωμένου αέρα που συσσωρεύεται στη λεκάνη της κοιλάδας κατά τους χειμερινούς μήνες και προσφέροντας εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλοπρεπών ηφαιστείων που πλαισιώνουν την πρωτεύουσα.

Άνεμοι κατά την περίοδο των βροχών

Ο άνεμος μπορεί επίσης να γίνει αισθητός κατά την περίοδο των βροχών, συνήθως όταν εμφανίζονται προσωρινές ριπές λίγα λεπτά πριν από μια καταιγίδα καταρρακτώδους βροχής που θα καταπνίξει το τοπικό τοπίο και τα πάντα πάνω του: ο άνεμος μπορεί να είναι εμφανής από την πλήρη απουσία του στη συνέχεια. Αντίθετα, η εποχή των τυφώνων του Μεξικού μπορεί να φέρει τον συνδυασμό επίμονα ισχυρού ανέμου και καταρρακτωδών βροχών όπου αυτοί οι τροπικοί κυκλώνες φτάνουν στην ξηρά.

Πρακτικές εκτιμήσεις

Οι ανεμοθύελλες μπορούν να επιφέρουν μια σειρά από προκλήσεις για επισκέπτες, ταξιδιώτες και κατοίκους στο Μεξικό—αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες:

  • Όπως κάθε φυσικό φαινόμενο, οι ανεμοθύελλες παρουσιάζουν κινδύνους όταν οδηγείτε στο Μεξικό—καθώς δέντρα, βράχοι και άλλα συντρίμμια μπορεί να πέσουν σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους.
  • Ο άνεμος είναι επίσης ένας πιθανός προμηθευτής προκλήσεων για τους ιδιοκτήτες σπιτιών στο Μεξικό, καθώς κατασκευές (ειδικά πλακάκια στέγης και παλάπα) και πτώση δέντρων μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην ίδια την ιδιοκτησία και μπορεί επίσης να προκαλέσουν ζημιά ή τραυματισμό σε τρίτους. (Πλακάκια στέγης, δέντρα ή μεγάλα κλαδιά που πέφτουν στην ιδιοκτησία ενός γείτονα μπορεί να σας αφήσουν έναν βαρύ λογαριασμό που δεν περιμένατε.) Ένα καλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας θα καλύψει πολλούς κινδύνους που σχετίζονται με ζημιές από τον άνεμο, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης τρίτων, αλλά σημειώστε ότι κανένας θα σκεπάσει παλάπα.
  • Οι ανεμοθύελλες μπορούν επίσης να προκαλέσουν διακοπές ρεύματος στα σπίτια. Τα περισσότερα από τα ηλεκτρικά καλώδια του Μεξικού είναι κρεμασμένα στο έδαφος και οι ανεμοθύελλες μπορεί να προκαλέσουν πτώση των ηλεκτρικών λαμπτήρων —ορισμένοι έχουν μετασχηματιστές που μπορούν να επηρεάσουν αρκετούς δρόμους— και αν οι άνεμοι συνοδεύονται από καταιγίδα με κεραυνούς, αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανακαλύψτε τον καιρό και τα κλίματα του Μεξικού

Το Mexperience σάς βοηθά να ανακαλύψετε την ποικιλόμορφη τοπογραφία και το κλίμα του Μεξικού καθώς φτιάχνετε τα σχέδια για τον τρόπο ζωής και τον ελεύθερο χρόνο σας:

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner