Χρησιμοποιώντας τους δρόμους με διόδια του Μεξικού και την ανυψωμένη ζώνη της Πόλης του Μεξικού

0

Οι περισσότεροι από τους κύριους κορυφαίους δρόμους με διόδια του Μεξικού είναι αυτοκινητόδρομοι τεσσάρων λωρίδων, εκτός από πολύ ορεινές περιοχές (ή τμήματα ορεινής διαδρομής), όπου κατά καιρούς ο δρόμος περιορίζεται σε μία μόνο λωρίδα σε κάθε πλευρά λόγω της κακοτράχαλης τοπογραφίας.

Πώς να αναγνωρίσετε δρόμους με διόδια σε χάρτη

Ίσως να μην μπορείτε να ταξιδέψετε ολόκληρο το ταξίδι σας σε έναν γρήγορο δρόμο με διόδια. Οι διαδικτυακοί χάρτες, συμπεριλαμβανομένων των χαρτών της Google και της Apple, υποδεικνύουν εάν ο δρόμος έχει διόδια ή όχι.

Οι αυτοκινητόδρομοι με διόδια που βρίσκονται κοντά σε ομοσπονδιακούς δρόμους («αυτοκινητόδρομοι») απεικονίζονται με το γράμμα «D» μετά τον αριθμό του δρόμου. Για παράδειγμα, ο δρόμος που εκτείνεται μεταξύ της Πόλης του Μεξικού και της Κουερναβάκα είναι ο αυτοκινητόδρομος αριθμός 95 (ένας ομοσπονδιακός αυτοκινητόδρομος) και ο δρόμος με διόδια που τρέχει «δίπλα» σε αυτόν είναι 95D.

Όλοι οι δρόμοι με διόδια στο Μεξικό ακολουθούν αυτό το πρωτόκολλο ετικέτας που σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τον δωρεάν δρόμο ή τον αντίστοιχο δρόμο με διόδια, όπου υπάρχει διαθέσιμος αυτοκινητόδρομος με διόδια σε αυτήν τη διαδρομή.

Η υπερυψωμένη ζώνη της πόλης του Μεξικού

Για να διευκολυνθεί η συμφόρηση της πόλης του Μεξικού, ένα υπερυψωμένο τμήμα της ζώνης της πρωτεύουσας (Περιφερειακός δακτύλιος) κατασκευάστηκε.

Στην καθομιλουμένη αναφέρεται ως «Δεύτερος όροφος(δεύτερος όροφος), το έργο ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έκτοτε έχει παραταθεί αρκετές φορές. Τώρα εκτείνεται από τα βόρεια της πρωτεύουσας (στο δρόμο προς/από το Κερέταρο) μέχρι το νότο, με μια επέκταση εξόδου που συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο με διόδια 95D νότια προς την Κουερναβάκα.

Οι οδηγοί πρέπει να πληρώσουν διόδια για να χρησιμοποιήσουν τον ανυψωμένο ιμάντα χρησιμοποιώντας μια συσκευή TAG (βλ. ενότητα παρακάτω) που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ του οχήματος. δεν γίνονται δεκτά μετρητά ή κάρτες στις αυτοματοποιημένες πύλες ράμπας.

Διόδια ζώνης εξαρτώνται από το πόσο μακριά διανύετε κατά μήκος της ζώνης και υπολογίζονται αυτόματα με βάση τις πύλες εισόδου και εξόδου σας.

Ορολογία μεξικανικών διοδίων

Οι διαδρομές που έχουν δρόμους με διόδια που συνδέουν τους προορισμούς έχουν επίσης δωρεάν εναλλακτικό δρόμο. Όταν οδηγείτε στο Μεξικό, διαβάστε τις πινακίδες και ακολουθήστε τη διαδρομή για τον τύπο δρόμου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ακολουθεί μια λίστα με τις τρεις λέξεις-κλειδιά που πρέπει να προσέξετε:

LIBRE = Ελεύθερος Δρόμος: Οι ελεύθεροι δρόμοι είναι λιγότερο καλά συντηρημένοι, συχνά μονές λωρίδες προς κάθε κατεύθυνση που θα σας πάρει περισσότερο χρόνο για να διασχίσετε. Ωστόσο, για να δείτε μερικά από τα «εκτός πορείας» μέρη, θα πρέπει να αποφύγετε τους δρόμους με διόδια, καθώς συχνά αποτελούν «παράκαμψη» (δείτε τον όρο παρακάτω). Συνιστάται να μην παίρνετε τους ελεύθερους δρόμους μετά το σκοτάδι.

CUOTA = Δρόμος με διόδια: Ακολουθήστε αυτήν την πινακίδα εάν θέλετε να πάρετε το δρόμο με διόδια για τον προορισμό στον οποίο ταξιδεύετε. Λάβετε υπόψη ότι οι αριθμοί αυτοκινητοδρόμων είναι συχνά οι ίδιοι, επομένως μπορείτε να βρίσκεστε στον σωστό αριθμό αυτοκινητόδρομου, με κατεύθυνση προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά σε έναν ελεύθερο (πιο αργό) δρόμο από ό,τι θα θέλατε. Για δρόμους με διόδια, ακολουθήστε τις πινακίδες που γράφουν «CUOTA» ή/και έχουν το γράμμα «Δ» μετά τον αριθμό της εθνικής οδού.

BYPASS = Παράκαμψη: Μερικές φορές, μεγάλοι δωρεάν δρόμοι που συνδέουν μεγάλες πόλεις και πόλεις θα σας δώσουν την επιλογή να πάρετε το „παράκαμψη“ Διαδρομή. Αυτό είναι σαν ένας δρόμος με διόδια (και μερικές φορές είναι μέρος του δρόμου με διόδια) που, έναντι αμοιβής, θα σας επιτρέψει να παρακάμψετε τη μικρότερη πόλη εάν δεν θέλετε να πάτε εκεί, εξοικονομώντας χρόνο και ταλαιπωρία να χαθείτε . παρακάμπτει λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι δρόμοι με διόδια, και απελευθερώσεις (ειδικά σε μεγαλύτερες πόλεις) μπορεί να είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες του δρόμου ορισμένες διατάσεις εκείνου του δρόμου.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΡΟΦΟΣ = Υπερυψωμένος ιμάντας: Αυτός είναι ο συνηθισμένος όρος για την ανυψωμένη ζώνη της Πόλης του Μεξικού με διόδια, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εκτείνεται πάνω από περιφερειακός δακτύλιοςη μακροχρόνια ελεύθερη ζώνη της πρωτεύουσας.

Δείτε επίσης: Οδηγός για το Mexican Street Speak

Τέλη διοδίων στο Μεξικό

Το συνολικό κόστος που θα πληρώσετε σε έναν συγκεκριμένο δρόμο με διόδια θα εξαρτηθεί από το πόσο μακριά θα διανύσετε κατά μήκος του. Πληρώνετε αποτελεσματικά για το ταξίδι σας τμηματικά, με θαλάμους πληρωμής που βρίσκονται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου σε μεγάλες πόλεις ή σημεία στροφής.

Κάθε φορά που περνάτε από ένα θάλαμο διοδίων, πληρώνετε ένα επιπλέον τέλος, το οποίο καλύπτει το κόστος σας για τον επόμενο θάλαμο διοδίων/εξόδου. Οι χρεώσεις ποικίλλουν, ανάλογα με τη διαδρομή και τη διάρκεια του δρόμου μέχρι την επόμενη μεγάλη πόλη ή σημείο στροφής.

Πληρώνοντας διόδια

Όταν διασχίζετε ένα θάλαμο διοδίων, θα πρέπει να πληρώσετε το αντίστοιχο τέλος. Τα τέλη ποικίλλουν και τα διόδια τείνουν να αυξάνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους.

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Εσύ δεν μπορώ χρησιμοποιήστε τυχόν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για να πληρώσετε τα διόδια σας στο περίπτερο. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να πληρώσετε εάν είναι συνδεδεμένη με μια συσκευή TAG στο παρμπρίζ σας (δείτε την επόμενη ενότητα).

Μετρητά

Μπορείτε να πληρώσετε διόδια σε μετρητά, χρησιμοποιώντας μεξικάνικα πέσο. Δεν γίνονται δεκτά ξένα νομίσματα. Τα διόδια είναι ιδανικά μέρη για να κάνετε αλλαγές, εάν το χρειάζεστε.

Συσκευή TAG στο παρμπρίζ

Μπορείτε να τοποθετήσετε μια ηλεκτρονική «ετικέτα» στο παρμπρίζ του οχήματός σας και στα διόδια διέλευσης (ή/και να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπερυψωμένο ιμάντα της Πόλης του Μεξικού) χρησιμοποιώντας τις αυτοματοποιημένες πύλες. Η πίστωση συσκευής TAG μπορεί να συμπληρωθεί με μετρητά (πληρωμή σε καταστήματα και άλλα κέντρα λιανικής) ή να συνδεθεί με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Δείτε την επόμενη ενότητα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες πληρωμής για δρόμους με διόδια και την υπερυψωμένη ζώνη της Πόλης του Μεξικού

Εάν είστε συχνός χρήστης του δρόμου με διόδια, είναι λογικό να αγοράσετε ένα TAG για το παρμπρίζ του οχήματός σας. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον υπερυψωμένο ιμάντα της Πόλης του Μεξικού, πρέπει να έχετε ένα TAG για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το οδικό σύστημα, καθώς μετρητά και κάρτες δεν γίνονται δεκτές στις αυτοματοποιημένες πύλες ράμπας.

Υπάρχουν δύο ετικέτες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε:

Και οι δύο TAG λειτουργούν στις πύλες των διοδίων σε όλο το Μεξικό και επιτρέπουν την πρόσβαση στην υπερυψωμένη ζώνη της Πόλης του Μεξικού.

Μπορείτε να ανανεώσετε τον λογαριασμό ετικέτας σας σε τοπικά συμμετέχοντα καταστήματα και κέντρα λιανικής χρησιμοποιώντας μετρητά ή κάρτες ή να εγγραφείτε ηλεκτρονικά για να συνδέσετε τα στοιχεία της κάρτας πληρωμής σας με την ετικέτα σας. Συνδέοντας την κάρτα σας με το TAG, τα τέλη σας θα χρεωθούν στην κάρτα καθώς περνάτε τις πύλες. δεν χρειάζεται να κάνετε «ανανέωση» και δεν ξεμείνετε από πίστωση καθώς ταξιδεύετε (πέρα από το όριο της κάρτας πληρωμής σας). Επισκεφτείτε τους παραπάνω ιστότοπους για λεπτομέρειες.

Λάβετε μια προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Η Mexperience είναι στην ευχάριστη θέση να παραπέμπει τους αναγνώστες μας στην ασφάλιση αυτοκινήτου MexPro, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες καλύψεις που ισχύουν στο Μεξικό, χρησιμοποιώντας αγγλόφωνα ασφαλιστήρια συμβόλαια που υποστηρίζονται από έναν πλήρως αδειοδοτημένο ασφαλιστικό μεσίτη των ΗΠΑ. Οι ασφάλειές τους καλύπτουν την ευθύνη τρίτων, παρέχουν νομική βοήθεια και μπορείτε να επιλέξετε να συμπεριλάβετε ιατρική και οδική βοήθεια.

Λάβετε μια προσφορά τώρα: Λάβετε μια ηλεκτρονική προσφορά, ελέγξτε τα στοιχεία του συμβολαίου σας και κανονίστε ασφάλιση αυτοκινήτου για το οδικό σας ταξίδι στο Μεξικό.

Προσφορά για ασφάλιση αυτοκινήτου

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την οδήγηση και τους δρόμους με διόδια στο Μεξικό

Το Mexperience προσφέρει μια σειρά από άρθρα, οδηγούς και πόρους για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε τα οδικά ταξίδια σας στο Μεξικό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar