Semana Santa — Συμβουλές για ταξίδια κατά τη διάρκεια του Πάσχα στο Μεξικό - Ιστολόγιο

Semana Santa — Συμβουλές για ταξίδια κατά τη διάρκεια του Πάσχα στο Μεξικό

Πάσχα, στο Μεξικό που ονομάζεται ως Πάσχαή Μεγάλη Εβδομάδα, είναι μία από τις «τρεις μεγάλες» διακοπές του Μεξικού, μαζί με τα Χριστούγεννα και Η μέρα των νεκρών.

Οι οικογένειες συχνά αφιερώνουν χρόνο μαζί το Πάσχα, με αποτέλεσμα οι παραλιακοί προορισμοί και ορισμένες δημοφιλείς αποικιακές πόλεις να γεμίζουν με επισκέπτες. Πτήσεις και καταλύματα μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν εάν δεν έχουν γίνει κράτηση εκ των προτέρων, οι σταθμοί λεωφορείων γεμίζουν εντυπωσιακά και τα διακρατικά λεωφορεία ταξιδεύουν γεμάτα και αναμένονται καθυστερήσεις κατά την οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους του Μεξικού, ειδικά κοντά και γύρω από μεγάλες πόλεις και πόλεις.

Ημερομηνίες της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα για το 2023

Η Κυριακή του Πάσχα γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την Πασχαλινή Πανσέληνος— αυτή είναι η πρώτη Κυριακή μετά την Πανσέληνο που συμβαίνει επί ή μετά την εαρινή ισημερία του Μαρτίου.

Μεγάλη (Μεγάλη) Πέμπτη και Παρασκευή του Πάσχα πτώση στις 6 και 7 Απριλίου φέτος.

Κυριακή του Πάσχα τηρείται στις 9 Απριλίου.

Εβδομάδα του Πάσχα διακοπές στο Μεξικό αρχίζουν παραδοσιακά την εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη Παρασκευή και επεκτείνονται μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Δρόμοι και αεροδρόμια του Μεξικού κατά τη διάρκεια του Πάσχα

Η Μεγάλη Πέμπτη και η Μεγάλη Παρασκευή είναι εθνικές αργίες στο Μεξικό και η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι σχεδόν εγγυημένη στις κύριες αρτηριακές διαδρομές εντός και εκτός μεγάλων πόλεων—ιδιαίτερα στην Πόλη του Μεξικού.

Απαιτείται πρόσθετη προσοχή κατά την οδήγηση, καθώς μπορεί να εμφανιστούν γρυλίσματα στην κυκλοφορία γύρω από οποιαδήποτε στροφή και υπάρχει μια τάση για ορισμένους οδηγούς να επιταχύνουν σε αυτοκινητόδρομους περιμένοντας να είναι αρκετά καθαροί.

Τα σχολεία σε όλο το Μεξικό κάνουν διακοπές για το Πάσχα και πολλά γραφεία και εργοστάσια κλείνουν, δημιουργώντας έναν χώρο για τις οικογένειες να κάνουν μια παύση και να ξεκουραστούν. Όπως και με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αυτές οι μαζικές διακοπές δημιουργεί μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες ταξιδιού και αναψυχής εντός μιας συγκεντρωμένης περιόδου, ωθώντας τις τιμές για μεταφορές και καταλύματα πολύ υψηλότερα από ό,τι συνήθως άλλες εποχές του χρόνου, με τις υπηρεσίες συχνά χαμηλότερες ποιότητα επίσης.

Αποφυγή της πολυκοσμίας του Πάσχα στο Μεξικό

Όσοι έχουν ευέλικτο τρόπο ζωής και ωράρια εργασίας ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν να αποφύγουν τα ταξίδια κατά την περίοδο του Πάσχα και να επιλέξουν να κάνουν τα διαλείμματά τους κατά τη διάρκεια των χαμηλών εποχών, όταν ο κόσμος είναι αραιός και οι τιμές χαμηλότερες.

Για πολλούς, αυτό δεν είναι δυνατό και είναι ιδιαίτερα δύσκολο για εκείνους των οποίων τα γραφεία κλείνουν αυτές τις εβδομάδες. ή που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας δεμένα με σχολαστικά ημερολόγια. Άτομα με ευέλικτο τρόπο ζωής που θέλουν να επισκεφτούν τις οικογένειές τους με μικρά παιδιά ή/και λιγότερο ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας μπορεί επίσης να εμπλακούν στη συντριβή της περιόδου των διακοπών του Πάσχα.

Πολλά φτιάχνονται από τον διεθνή τουρισμό —και δικαίως, καθώς το Μεξικό είναι ο 7ος προορισμός παγκοσμίως για τον αριθμό των διεθνών τουριστών και ο 17ος στις εισπράξεις ξένου τουρισμού— αλλά οι εγχώριοι πελάτες αποτελούν μεγαλύτερο μέρος της συνολικής τουριστικής οικονομίας του Μεξικού, και αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητή κατά τη διάρκεια του Πάσχα. (Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 8,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας και τα τρία τέταρτα της αξίας των τουριστικών υπηρεσιών προέρχονται από εγχώριους παραθεριστές.)

Πόλη του Μεξικού κατά την εβδομάδα του Πάσχα

Εάν τα προγράμματα εργασίας και του τρόπου ζωής σας δεν προσφέρονται για να αποφύγετε τα ταξίδια το Πάσχα και προτιμάτε να χάσετε τα πλήθη, σκεφτείτε μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα και μια περιήγηση για να (ξανα)επισκεφτείτε τη διάσημη Μουσείο Ανθρωπολογίας on Paseo de la Reforma, το Κάστρο Chapultepecή το Μουσείο Σουμάγια στο Polanco.

Η έξοδος από τις μεγάλες πόλεις καθώς οι εγχώριοι τουρίστες κατευθύνονται στην παραλία ή σε γραφικές και γραφικές αποικιακές πόλεις, κάνει το Πάσχα ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε μέρη όπως η Πόλη του Μεξικού, με τα ιστορικά αξιοθέατα, τα μυριάδα των μουσείων και άλλους χώρους διασκέδασης. Η κίνηση στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Πάσχα είναι γενικά ελαφριά, κάνοντας τα ταξίδια στη μητρόπολη πιο γρήγορα και λιγότερο αγχωτικά.

ο ιστορική συνοικία στο κέντρο της πόλης του Μεξικού είναι ιδιαίτερα ευχάριστο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς τα πλήθη είναι διαχειρίσιμα και ο καιρός είναι καλός—ζεστός, με μικρή πιθανότητα βροχής. Όταν το Πάσχα έρχεται νωρίς, είναι ακόμη δυνατό να πιάσετε το λιλά μεγαλείο του Δέντρα Jacaranda που μπορεί να είναι ακόμα ανθισμένο.

Συμβουλές για ταξίδια την εβδομάδα του Πάσχα στο Μεξικό

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε την περίοδο του Πάσχα στο Μεξικό, ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με τον προγραμματισμό σας.

Διαμονή και διαμονή

Είτε σκοπεύετε να μείνετε σε BnB, σε παραθαλάσσιο θέρετρο ή άλλο ξενοδοχείο, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για τα πασχαλινά σας καταλύματα πολύ νωρίτερα. Τα καλύτερα καταλύματα κάνουν κράτηση νωρίς κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας του Πάσχα και οι εκ των προτέρων κρατήσεις είναι απαραίτητες για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να εξασφαλίσετε χώρο στα καταλύματα της επιλογής σας, ειδικά στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Μεξικού. Αναμένετε τα επιτόκια κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας του Πάσχα να είναι σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με τις τιμές μέσης και χαμηλής περιόδου.

Δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι

Εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας στο Μεξικό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Πάσχα, να έχετε υπόψη σας ότι η συμφόρηση στους δρόμους θα είναι αισθητή, ειδικά γύρω από την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις – μέρη από τα οποία πλήθος ανθρώπων βγαίνουν στο δρόμο λίγο πριν το Πάσχα και μετά επιστρέφουν λίγο πριν οι διακοπές τελειώνουν. Οι γραμμές κυκλοφορίας που οδηγούν σε σταθμούς διοδίων σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους μπορεί να εκτείνονται για μίλια σε ορισμένα σημεία στην αρχή και στο τέλος της περιόδου των διακοπών. Ακολουθήστε πρόσθετες προφυλάξεις κατά την οδήγηση, επιτρέποντας επιπλέον χρόνο και υπομονή στο ταξίδι σας.

  • Βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας είναι σωστά ασφαλισμένο εάν σκοπεύετε να φέρετε το όχημά σας με επικάλυψη ΗΠΑ ή Καναδά στο Μεξικό
  • Αφήστε επιπλέον χρόνο για το ταξίδι σας, ρυθμίστε την ταχύτητά σας και κρατήστε αρκετή απόσταση μεταξύ του οχήματός σας και άλλων για να αποφύγετε ατυχήματα που προκαλούνται συνήθως από συμφόρηση
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την ασφάλεια του οχήματός σας και του περιεχομένου του ενώ ταξιδεύετε
  • Κατεβάστε τον δωρεάν Οδηγό μας για eBook για οδήγηση και οδικά ταξίδια στο Μεξικό που είναι γεμάτος με χρήσιμες και συμβουλές σχετικά με συμβουλές για την οδήγηση στο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και της αντιμετώπισης ατυχημάτων.

Αεροδρόμια και πτήσεις

Δημιουργήστε επιπλέον χρόνο για να φτάσετε από και προς τα αεροδρόμια που χρησιμοποιείτε, καθώς και επιπλέον χρόνο για να κάνετε check-in και να περάσετε από την ασφάλεια και τη μετανάστευση. Τα πλήθη στα αεροδρόμια διογκώνονται αισθητά την εβδομάδα του Πάσχα και όλα χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν. Να είστε προετοιμασμένοι και για πιθανές καθυστερήσεις πτήσεων.

Σταθμοί λεωφορείων και θέσεις λεωφορείων

Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του έτους, μπορείτε να εμφανιστείτε σε έναν σταθμό λεωφορείων στο Μεξικό και να έχετε σχεδόν εγγυημένη θέση στο επόμενο λεωφορείο προς τον προορισμό σας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Πάσχα, δεν είναι έτσι. Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι ουσιώδηςκαι σταθμοί λεωφορείων—ειδικά αλλά όχι αποκλειστικά στην Πόλη του Μεξικού—γίνονται εξαιρετικά γεματο κοσμο. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με λεωφορείο το Πάσχα, κλείστε τις θέσεις σας έγκαιρα, φτάστε νωρίς στο σταθμό των λεωφορείων και ετοιμαστείτε να διαπραγματευτείτε μεγάλα πλήθη και να αντιμετωπίσετε μεγάλες ουρές καθώς θα φτάσετε στις πλατφόρμες επιβίβασης.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα υπάρχοντά σας

Τα πολυσύχναστα μέρη κατά τις περιόδους αιχμής των διακοπών παρέχουν ιδανικές συνθήκες για να λειτουργήσουν πορτοφολάδες, άρπαγες τσαντών και κλέφτες αυτοκινήτων. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σταθμούς λεωφορείων και αεροδρόμια και μην αφήνετε το αυτοκίνητό σας χωρίς επίβλεψη όταν επισκέπτεστε τα βενζινάδικα του αυτοκινητόδρομου και όταν κάνετε βολικές στάσεις. Κατεβάστε τον δωρεάν οδηγό μας eBook για την οδήγηση στο Μεξικό για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια στο οδικό σας ταξίδι.

Όταν ταξιδεύετε, κρατήστε τις τσάντες και τα προσωπικά σας αντικείμενα κοντά, να προσέχετε ιδιαίτερα τις τσάντες, τα πορτοφόλια και τις τεχνολογικές σας συσκευές. και ντυθείτε – αφήστε τα ακριβά σας κοσμήματα στο σπίτι.

Αφήνοντας το σπίτι σας στο Μεξικό χωρίς επίβλεψη το Πάσχα

Εάν ζείτε στο Μεξικό και σκοπεύετε να αδειάσετε το σπίτι σας κατά την περίοδο του Πάσχα, λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσετε το άδειο σπίτι σας, καθώς οι διαρρήκτες μπορούν να προσέχουν ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να φύγουν για τις διακοπές.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσετε το σπίτι σας όταν λείπετε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι να έχετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας στο σπίτι ενώ λείπετε.

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας θα σας καλύψει σε περίπτωση ορισμένων απωλειών λόγω διάρρηξης και βανδαλισμού. Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με την πρόληψη των διαρρήξεων στο Μεξικό για περισσότερες λεπτομέρειες και πρακτικές συμβουλές.

Μεξικό στα εισερχόμενά σας

Το δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο για το Μεξικό σας φέρνει μια μηνιαία σύνοψη των πρόσφατα δημοσιευμένων ιστοριών και ευκαιριών, καθώς και πολύτιμων λίθων από τα αρχεία μας.

Cookie Consent Banner von Real Cookie Banner